Een nieuwe betaalmethode toevoegen in Google Ads

U gebruikt een betaalmethode om uw Google Ads-kosten te betalen.

De beschikbare betaalmethoden voor uw account zijn afhankelijk van uw land en valuta. Gebruik de tool voor betaalopties om te zien wat er beschikbaar is voor uw account.

In sommige gevallen kunnen bepaalde betaalmethoden tijdelijk niet beschikbaar zijn wanneer Google Ads controleert of uw account in aanmerking komt om deze te gebruiken.

Opmerking: Als uw kaartuitgever of bank in de Europese Economische Ruimte is gevestigd, wordt mogelijk een aanvullend verificatieproces gebruikt (zoals een eenmalige code die naar uw telefoon wordt verzonden) om uw eigendom van de kaart te bevestigen.  Uw kaartuitgever of bank kan deze extra verificatie naar eigen goeddunken vereisen, bijvoorbeeld wanneer u een betaling doet of een nieuwe creditcard of pinpas toevoegt.

Google voldoet aan de nieuwe beveiligingsvereisten die in de PSD2 (herziene richtlijn voor betaaldiensten) worden opgelegd aan banken en betalingsverwerkers binnen de Europese Economische Ruimte. Als u vragen heeft, neemt u rechtstreeks contact op met uw kaartuitgever of bank.

Instructies

De stappen voor het toevoegen van een betaalmethode zijn afhankelijk van of dit de eerste keer is dat u uw factureringsgegevens invoert in Google Ads.

Als u voor het eerst factureringsgegevens opgeeft

Nadat u een Google Ads-account heeft gemaakt, geeft u als volgt uw factureringsgegevens op:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en vervolgens op Facturering en betaling.
  3. Kies het land of gebied voor uw bedrijfsadres. Klik op Doorgaan.
  4. Geef uw bedrijfsadres op. Klik op Doorgaan.
  5. Selecteer de gewenste factureringsopties en geef uw factureringsgegevens op. Welke opties u ziet, is afhankelijk van het land van uw factuuradres, de valuta die u heeft gekozen en of er momenteel betaalmethoden tijdelijk niet beschikbaar zijn voor uw account.
  6. Lees en accepteer de algemene voorwaarden van Google Ads.
  7. Klik op Verzenden en activeren.
    • Als u automatische betalingen heeft ingesteld als betalingsinstelling: Nadat uw account is geactiveerd en de factureringsgegevens zijn verwerkt, kunnen nieuwe advertenties en campagnes die u maakt, worden weergegeven op Google. Als u niet wilt dat dit meteen gebeurt, moet u de campagnes onderbreken.
    • Als u handmatige betalingen heeft ingesteld als betalingsinstelling: Uw advertenties worden weergegeven zodra uw account saldo heeft. Als u saldo wilt toevoegen aan uw account, klikt u op het gereedschapspictogram en vervolgens op Facturering. Klik daarna op Een betaling uitvoeren.

Als u uw factureringsgegevens al heeft opgegeven

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en vervolgens op Facturering en betaling.
  3. Klik in het linkermenu op Betaalmethoden.
  4. Klik op Betaalmethode toevoegen.
  5. De beschikbare betaalmethoden worden weergegeven. Deze zijn gebaseerd op uw bedrijfsadres, de valuta van uw account, uw betalingsinstelling en of er momenteel betaalmethoden tijdelijk niet beschikbaar zijn voor uw account.
  6. Geef de gegevens van uw betaalmethode op en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Google Ads.
  7. Als u deze betaalmethode wilt instellen als primaire betaalmethode, zorgt u ervoor dat het selectievakje naast Deze betaalmethode instellen als primair is aangevinkt.
  8. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als u een bankrekening toevoegt als betaalmethode, moet u ook uw bankrekening verifiëren. Houd er rekening mee dat dit in sommige gevallen drie tot vijf werkdagen kan duren. Lees meer informatie over wat u kunt verwachten wanneer u een bankrekening toevoegt als betaalmethode.