En forklaring av hvorfor du belastes

• Med Google Ads blir du ikke belastet for mer enn annonseringskostnadene dine – ekskludert skatter og avgifter som kan påløpe i enkelte land.
  • Betalingsbeløpet dekker annonseringskostnadene dine og ubetalte kostnader fra tidligere faktureringssykluser, samt skatter og avgifter som kan påløpe i enkelte land.
  • Betalingsbeløpet overstiger imidlertid ikke betalingsgrensen din.

Beløpet du betaler

Betalingsbeløpet dekker annonseringskostnadene dine, eventuelle skatter og avgifter samt eventuelle ubetalte kostnader, inkludert skatter og avgifter, fra tidligere faktureringssykluser.

Belastet beløp = gjeldende kostnader

(kostnader fra denne faktureringsperioden)

+ utestående saldo

(ubetalte kostnader fra tidligere faktureringsperioder)

Hvis de totale annonseringskostnadene er høyere enn betalingsgrensen din (beløpet som utløser en belastning), legges de overskytende kostnadene til den utestående saldoen din for neste belastning.

Eksempel 1

Det månedlige forbruket ditt er mindre enn betalingsgrensen (saldobeløpet som utløser en belastning), for eksempel under følgende omstendigheter:

• Den siste betalingsdatoen din var 15. juli
  • Betalingsgrensen din er 500 kroner
  • Det månedlige forbruket ditt for august er 490 kroner
  • I eksempelet ovenfor blir du belastet for 490 kroner 15. august.

Eksempel 2

Hvis det månedlige forbruket ditt er større enn betalingsgrensen (saldobeløpet som utløser en belastning), for eksempel under følgende omstendigheter:

• Den siste betalingen din ble utført 15. juli
  • Betalingsgrensen din er 2500 kroner
  • Det månedlige forbruket ditt for august er 2750 kroner
  • I eksempelet ovenfor blir du belastet for 2500 kroner i august. Dette skjer på en dato når saldoen din overskrider betalingsgrensen på 500 kroner. I tillegg belastes du for den resterende saldoen på 250 kroner 15. august.

Vanlige spørsmål om belastninger

Klikk på linkene nedenfor for å få svar på spørsmål om belastninger du har lagt merke til.

Du er fakturert mer enn én gang i løpet av en måned

Kostnader belastes vanligvis ikke én gang i måneden eller på slutten av måneden. De kan påløpe flere ganger i løpet av måneden, og er hovedsakelig basert på grenseverdier – eller et kostnadsbeløp som er angitt for kontoen din. Når du har nådd dette beløpet, utløses det en belastning, og du kan derfor bli belastet mer enn én gang i løpet av en måned. Hvis du aldri overskrider betalingsgrensen i løpet av en måned, blir du automatisk belastet på den samme datoen hver måned (datoen for automatisk betaling kan bli endret i kortere måneder eller skuddår).

Eksempel

Hvis du har en grenseverdi på 5000 kroner, blir du fakturert hver gang kostnadene dine når 5000 kroner i løpet av den samme måneden. Hvis de samlede kostnadene for en måned er 15 000 kroner, blir du belastet med 5000 kroner tre ganger (3 x 5000 = 15 000).

Eksempel

Hvis den siste automatiske betalingen din ble belastet 31. august, grensen din er på 5000 kroner og du aldri overskrider den grensen i løpet av en måned, forekommer den neste automatiske belastningen 30. september og i alle fremtidige måneder. Vær oppmerksom på følgende: Februar har færre dager, og i løpet av februar blir du belastet den 28. (eller 29. februar i et skuddår).

Du har funnet identiske belastninger

Dette forekommer sjelden, men hvis du ser to identiske belastninger fra Google Ads på kontoutskriften for et kredittkort eller fra banken, kan dette ha to årsaker:

• Godkjenningsforespørsel: Dette er en forespørsel fra faktureringssystemet vårt til banken som har utstedt kredittkortet ditt. Dette skjer nesten hver gang det utføres en betaling, og forespørselen vises som et beløp som er under behandling, og er identisk med en belastning som allerede er behandlet. Disse forespørslene forsvinner vanligvis i løpet av noen dager, men dette varierer fra bank til bank.
  • Dobbeltbelastning: En feil kan forårsake en dobbeltbelastning, det vil si at kontoen din faktureres to ganger for samme beløp, og ingen av belastningene er under behandling ifølge kontoutskriften.

Hvis det fremgår en dobbeltbelastning eller en godkjenningsforespørsel som ikke forsvinner av seg selv, på kontoutskriften din, må du kontakte banken for å få hjelp.

Sørg for å gjennomgå den utestående saldoen ved å klikke på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon] og så på Faktureringssammendrag under Fakturering. Kontrollér at begge betalingene vises der, og at saldoen er riktig. I så fall trenger du ikke å kontakte Google.

Du er belastet for mer enn det gjennomsnittlige dagsbudsjettet på enkelte dager

Søketrafikken på internett varierer fra dag til dag. For å utligne disse variasjonene og sikre at du får dratt full nytte av kampanjene dine, kan Google tillate opptil dobbelt så mange interaksjoner i løpet av én dag enn det som er angitt i dagsbudsjettet ditt. Vi kaller dette budsjettoverskridelse.

Systemet vårt sørger imidlertid for at du i en gitt faktureringsperiode aldri belastes for mer enn antallet dager i den aktuelle faktureringsperioden multiplisert med det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt.

Hvis budsjettet for eksempel er på 100 kroner per dag, og du belastes for en månedlig faktureringsperiode, betaler du maksimalt 3000 kroner.

Hvis Google overskrider budsjettet ditt under annonseleveringen, og det påløper høyere kostnader i løpet av en faktureringsperiode enn det budsjettet ditt tillater, mottar du automatisk en kreditt i kontoen din. Hvis du for eksempel får klikk til en verdi av 350 kroner i løpet av en måned, men du har et dagsbudsjett på 10 kroner per dag (og dermed 300 kroner for hver månedlige faktureringsperiode), får du en kreditt ved budsjettoverskridelse på 50 kroner.

Merk: Betal for konverteringer-kampanjer faktureres annerledes, og de kan faktureres med inntil det dobbelte av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet.

Sånn kan du se om du har mottatt kreditt ved budsjettoverskridelse:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Øverst på siden klikker du på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon] og velger Sammendrag under Fakturering. Gå dit nå
  3. Klikk på Transaksjoner i menyen til venstre.
  4. Klikk på Kampanjeaktivitet.
  5. Eventuell kreditt for ekstra aktivitet er merket Kreditt ved budsjettoverskridelse.
Du er belastet etter å ha foretatt en manuell innbetaling

Hvis du bruker innstillingen for automatisk betaling og foretar en manuell innbetaling, kan du bli fakturert i den automatiske faktureringssyklusen. Dette er grunnen:

• En automatisk betaling var allerede til behandling da du foretok betalingen: Syklusen for automatisk betaling er punktlig. Hvis du foretar en innbetaling mens denne prosessen pågår, kan du likevel bli belastet. Det er mest sannsynlig at dette skjer hvis du foretar en betaling når du nærmer deg faktureringsgrensen, i slutten av kalendermåneden eller i slutten av en månedlig faktureringsperiode.
  • Du har nådd slutten av faktureringssyklusen: Når du har foretatt en manuell innbetaling, går kontoen din tilbake til den vanlige faktureringssyklusen. Du blir belastet automatisk når kontokostnadene har nådd betalingsgrensen, eller etter den samme betalingsdatoen som den siste automatiske innbetalingen, avhengig av hva som inntreffer først.
Du er belastet etter å ha skrevet inn en kampanjekode

Når markedsføringskreditten er oppbrukt, fortsetter annonsene dine å kjøre, og det påløper annonseringskostnader – hvis du har valgt innstillingen for automatisk betaling. Hvis du har brukt opp kreditten og ikke vil at det skal påløpe flere kostnader, må du sette kampanjene dine på pause.

Jeg er belastet utenfor faktureringssyklusen

Du kan bli belastet utenfor faktureringssyklusen i følgende tilfeller:

• Du har foretatt en manuell innbetaling (ved å klikke på knappen Foreta en betaling i kontoen din). Selv om automatiske betalinger behandles i en fast faktureringssyklus, kan du foreta en manuell innbetaling når som helst.
  • Det kan hende at kontoen din er oppgradert til et nytt faktureringsgrensesnitt. Når dette skjer, blir du fakturert for kontosaldoen på tidspunktet for denne oppgraderingen. Du faktureres ikke for oppgraderingen. Denne engangskostnaden er utenfor den vanlige faktureringssyklusen. Alle fremtidige belastninger utføres innenfor den vanlige faktureringssyklusen.
Du er belastet etter at du stoppet annonsene dine eller avsluttet kontoen din

Når du stopper kjøringen av annonser (ved å avslutte kontoen eller sette kampanjer på pause eller slette dem) kan det ta Google Ads-systemet flere timer å stanse kjøringen av annonsene dine fullstendig. Deretter påløper det ikke flere kostnader.

Du blir imidlertid fakturert for ubetalte annonseringskostnader som påløp før du avsluttet annonsevisningen. I systemet legges det til grunn en månedlig faktureringssyklus, og det kan derfor hende at du ikke mottar de siste belastningene før det har gått flere uker.

For å se om du har ubetalte annonseringskostnader, klikk på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon], velg Sammendrag under Fakturering, og se på saldoen som fremgår øverst på siden.

Belastningene på kontoutskriften stemmer ikke overens med informasjonen i Google Ads-kontoen

Av og til kan det hende at belastningene på kontoutskriften din ikke stemmer helt overens med tallene i Google Ads-kontoen din. Her følger noen vanlige årsaker til at dette kan skje:

Belastningene avviker med én til to dager
Dette er ganske normalt, ettersom belastningene kan bli lagt til i Google Ads og på kontoutskriftene på forskjellige dager. Google Ads og bankene bruker forskjellige systemer, og betalingene skjer derfor ikke alltid samtidig.

Belastningene i banken vises ikke i Google Ads
Hvis dette skjer, kan du prøve denne fremgangsmåten for å se gjennom de to kontoene:

1. Hvis du har mer enn én Google Ads-konto, må du sjekke hver konto for å se om belastningene vises (i mange tilfeller vises det tisifrede kunde-ID-nummeret ditt i kontoutskriften). Les mer nedenfor om hvordan belastningene vises, eller finn ut mer om uautoriserte belastninger.
  2. Hvis du ikke finner ut av hvor belastningen kommer fra, kan du kontakte brukerstøtten vår. Hold klar en skjermdump eller en skannet kopi av de aktuelle belastningene. Dette gjør det enklere for oss å undersøke belastningen. Pass også på å skravere over øvrige belastninger og annen informasjon som ikke er relevant for den aktuelle belastningen – personvernet ditt betyr mye for oss.