En forklaring av hvorfor du belastes

Har du problemer med å forstå eller identifisere en Google Ads-belastning? Bruk dette feilsøkingsprogrammet for uidentifiserte Google Ads-belastninger.

Dette må du vite først

• Med Google Ads belastes du automatisk den første dagen i hver måned eller når saldoen din når beløpet som kalles betalingsgrensen.
  • Beløpet du belastes med, dekker annonseringskostnadene dine og eventuelle utestående saldoer fra den forrige måneden pluss avgifter og gebyrer som kan påløpe i visse land.
  • Belastningen på den første dagen i måneden kan av og til overskride betalingsgrensen.

Beløpet du må ut med

Gjeldende kostnader + utestående saldo = belastet beløp

Beløpet du belastes med, dekker de nåværende annonseringskostnadene dine, avgifter og gebyrer (hvis dette er aktuelt) samt eventuelle ubetalte kostnader, som inkluderer avgifter og gebyrer, fra den forrige faktureringssyklusen, minus justeringer eller markedsføringsbonuser fra den inneværende eller nåværende faktureringssyklusen.

• De nåværende kostnadene er fra denne faktureringsperioden.
  • Ubetalte kostnader er fra tidligere faktureringsperioder.

Hvis de totale annonseringskostnadene er høyere enn betalingsgrensen (beløpet som utløser en belastning), legges de overskytende kostnadene til den utestående saldoen din for den neste belastningen.

Saldoen din består av eventuelle ubrukte midler fra den forrige måneden samt nettokostnadene dine (som inkluderer annonseringskostnader og avgifter og gebyrer (hvis det er aktuelt) fratrukket justeringer og markedsføringsbonuser) i den inneværende måneden.

Eksempel 1

Dette er en visuell fremstilling av et tilfelle der det månedlige forbruket er lavere enn den aktuelle betalingsgrensen.

Det månedlige forbruket er lavere enn betalingsgrensen (saldobeløpet som utløser en belastning), for eksempel under følgende omstendigheter:

• Den siste betalingsdatoen var 1. august.
  • Betalingsgrensen er NOK 500.
  • Det månedlige forbruket i august var NOK 490.
  • I eksempelet ovenfor blir du belastet med NOK 490 1. september.

Eksempel 2

Dette er en visuell fremstilling av tidspunktet når det månedlige forbruket overskrider den aktuelle betalingsgrensen.

Det månedlige forbruket er høyere enn betalingsgrensen (saldobeløpet som utløser en belastning), for eksempel under følgende omstendigheter:

• 1. august ble du belastet med den siste betalingen.
  • Betalingsgrensen er NOK 2500.
  • Det månedlige forbruket i august er NOK 2750.
  • I eksempelet ovenfor blir du belastet med NOK 2500 i august. Dette skjer på en dato når saldoen overskrider betalingsgrensen på NOK 2500. 1. september belastes du dessuten med den utestående saldoen på NOK 250.

Vanlige spørsmål om belastninger

Åpne linkene nedenfor for å få svar på spørsmål om belastninger.

Du er fakturert mer enn én gang i løpet av en måned

Kostnader belastes vanligvis ikke én gang i måneden eller på slutten av måneden. De kan kjøres flere ganger i løpet av måneden og er hovedsakelig basert på grenser – eller et kostnadsbeløp som er angitt for kontoen din. Når du har nådd dette beløpet, utløses det en belastning, og derfor kan du bli belastet flere ganger hver måned.

Hvis du aldri overskrider betalingsgrensen i en måned, blir du automatisk belastet på den samme datoen hver måned (datoen for automatisk betaling kan bli endret i kortere måneder eller skuddår).

Eksempel 1

Hvis du har en grenseverdi på NOK 5000, blir du fakturert hver gang kostnadene dine når NOK 5000 i løpet av den samme måneden. Hvis de samlede kostnadene i en måned er NOK 15 000, blir du belastet med NOK 5000 tre ganger (3 x 5000 = 15 000).

Eksempel 2

Hvis den siste automatiske betalingen, utført 25. august, var et grensebeløp på NOK 5000 og du ikke når grensen igjen før slutten av august, utføres den neste automatiske betalingen 1. september.

Du har funnet identiske belastninger

Dette skjer sjelden, men hvis du ser to identiske belastninger fra Google Ads på kontoutskriften for et kredittkort eller fra banken, kan dette ha to årsaker:

• Autorisasjonsforespørsel: Dette er en forespørsel fra faktureringssystemet vårt til banken som har utstedt kredittkortet ditt. Dette skjer nesten hver gang det utføres en betaling, og forespørselen vises som et beløp som er under behandling, og er identisk med en belastning som allerede er behandlet. Disse forespørslene forsvinner vanligvis i løpet av noen dager, men dette varierer fra bank til bank.
  • Dobbeltbelastning: En feil kan forårsake en dobbeltbelastning, det vil si at kontoen din faktureres med det samme beløpet to ganger, og ingen av belastningene er merket som under behandling i kontoutskriften. Google kan ikke refundere eller kansellere betalingen, men den ekstra belastningen brukes som betaling for fremtidige annonseringskostnader. Noen ganger kan du belastes med en automatisk betaling selv etter at du har innledet en manuell innbetaling. Dette skyldes tiden det tar før Google registrerer betalingen.
  • En annen årsak til dobbeltbelastninger kan være at forbruket i kontoen er høyt, og at du har nådd grensebeløpet flere ganger i løpet av den samme dagen, noe som utløser en automatisk belastning. Hvis du har svært høye kontokostnader, kan du kanskje øke grensebeløpet. Finn ut hvordan du kan endre hyppigheten av belastninger.

Hvis det vises en dobbeltbelastning på kontoutskriften eller en autorisasjonsforespørsel som ikke forsvinner av seg selv, må du kontakte banken for å få hjelp.

Du er belastet for mer enn det gjennomsnittlige dagsbudsjettet på enkelte dager

Søketrafikken på internett varierer fra dag til dag. For å utligne disse variasjonene og sikre at du får dratt full nytte av kampanjene dine, kan Google tillate opptil dobbelt så mange interaksjoner i løpet av én dag enn det som er angitt i dagsbudsjettet ditt. Vi kaller dette budsjettoverskridelse.

Systemet vårt sørger imidlertid for at du i en gitt faktureringsperiode aldri belastes for mer enn antallet dager i den aktuelle faktureringsperioden multiplisert med det gjennomsnittlige dagsbudsjettet.

Hvis budsjettet for eksempel er på NOK 100 per dag, og du belastes for en månedlig faktureringsperiode, betaler du maksimalt NOK 3000.

Hvis Google overskrider budsjettet ditt under annonseleveringen, og det påløper høyere kostnader i en faktureringsperiode enn det du åpner for i budsjettet, godskrives kontoen din automatisk en kreditt. Hvis du for eksempel får klikk til en verdi av 350 kroner i løpet av en måned, men du har et dagsbudsjett på 10 kroner per dag (og dermed 300 kroner for hver månedlige faktureringsperiode), får du en kreditt ved budsjettoverskridelse på 50 kroner.

Merk: Betal for konverteringer-kampanjer faktureres annerledes, og de kan faktureres med inntil det dobbelte av det gjennomsnittlige dagsbudsjettet.

Slik kan du se om du er godskrevet bonuser ved budsjettoverskridelse:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Sammendrag.
  3. Åpne det aktuelle månedskortet, og velg Justeringer.
  4. Velg Kampanjeaktivitet.
  5. Kreditter du gis som følge av overskytende aktivitet, er merket med «Budsjettoverskridelse».

Du er belastet etter å ha foretatt en manuell innbetaling

Hvis du bruker innstillingen for automatisk betaling og foretar en manuell innbetaling, kan du bli fakturert i den automatiske faktureringssyklusen.

Dette er grunnen:

• En automatisk betaling var allerede til behandling da du kjørte betalingen: Vi har en punktlig syklus for automatiske betalinger, så hvis du utfører en innbetaling mens denne prosessen pågår, kan du likevel bli belastet. Sjansen for dette er størst hvis du foretar en betaling når du nærmer deg faktureringsgrensen, enten i slutten av kalendermåneden eller en månedlig faktureringsperiode.
  • Du har nådd slutten av faktureringssyklusen: Når du har foretatt en manuell innbetaling, går kontoen tilbake til den vanlige faktureringssyklusen. Du blir automatisk belastet når kontokostnadene har nådd betalingsgrensen, eller på den første datoen i den neste måneden, avhengig av hva som inntreffer først.

Du er belastet etter å ha skrevet inn en kampanjekode

Når markedsføringskreditten er oppbrukt, fortsetter annonsene dine å kjøre, og det påløper annonseringskostnader – hvis du har valgt innstillingen for automatisk betaling. Hvis du har brukt opp kreditten og ikke vil at det skal påløpe flere kostnader, må du sette kampanjene dine på pause.

Du er belastet utenfor faktureringssyklusen

Du kan bli belastet utenfor faktureringssyklusen hvis du har foretatt en manuell innbetaling (ved å klikke på «Foreta en betaling»- eller «Legg til midler»-knappen i kontoen). Selv om automatiske betalinger behandles i en fast faktureringssyklus, kan du når som helst foreta manuelle innbetalinger.

• Du har foretatt en manuell innbetaling (ved å velge Foreta en betaling-knappen i kontoen). Selv om automatiske betalinger behandles i en fast faktureringssyklus, kan du når som helst foreta manuelle innbetalinger.
  • Det kan hende at kontoen din er oppgradert til et nytt faktureringsgrensesnitt. Når dette skjer, blir du fakturert for kontosaldoen på tidspunktet for denne oppgraderingen. Du faktureres ikke for oppgraderingen. Denne engangskostnaden er utenfor den vanlige faktureringssyklusen. Alle fremtidige belastninger utføres innenfor den vanlige faktureringssyklusen.

Du er belastet etter at du stoppet annonsene dine eller avsluttet kontoen din

Når du slutter å vise annonser (ved å si opp kontoen eller slette kampanjer eller sette dem på pause), kan det ta Google Ads-systemet flere timer å stanse kjøringen av annonsene fullstendig. Deretter påløper det ikke flere kostnader.

Du blir imidlertid fakturert for ubetalte annonseringskostnader som påløp før du vi fikk annonsevisningen. I systemet legges det til grunn en månedlig faktureringssyklus, og det kan derfor hende at du ikke mottar de siste belastningene før det har gått flere uker.

For å se om du har ubetalte annonseringskostnader, velg faktureringsikonet Faktureringsikon, klikk på Sammendrag, og se så på saldoen som vises øverst på siden.

Belastningene på kontoutskriften stemmer ikke overens med informasjonen i Google Ads-kontoen

Av og til kan det hende at belastningene på kontoutskriften din ikke stemmer helt overens med tallene i Google Ads-kontoen din. Her er noen vanlige årsaker til dette:

Belastningene avviker med én til to dager
Dette er ganske normalt, ettersom belastningene kan bli lagt til i Google Ads og på kontoutskriftene på ulike dager. Google Ads og bankene bruker forskjellige systemer, og derfor registreres ikke alltid betalingene samtidig.

Belastningene i banken vises ikke i Google Ads
Hvis dette skjer, kan du prøve denne fremgangsmåten for å gjennomgå de to kontoene:

1. Hvis du har mer enn én Google Ads-konto, må du sjekke hver konto for å se om belastningene vises (i mange tilfeller vises det tisifrede kunde-ID-nummeret ditt i kontoutskriften). Les mer nedenfor om hvordan belastningene vises, eller finn ut mer om uautoriserte belastninger.
  2. Hvis du ikke finner ut av hvor belastningen kommer fra, kan du kontakte brukerstøtten vår. Hold klar en skjermdump eller en skannet kopi av de aktuelle belastningene. Dette gjør det enklere for oss å undersøke belastningen. Pass også på å skravere over øvrige belastninger og annen informasjon som ikke er relevant for den aktuelle belastningen – personvernet ditt betyr mye for oss.

Linker til beslektet innhold