Pausa och återuppta annonser

Varför du kan vilja pausa dina annonser

När dina annonser är aktiva och visas kan det hända att du vill sluta visa dem. Om du till exempel visar en annons om yllerockar i Sverige behöver du troligen inte visa den under sommaren. Men när hösten kommer kanske du vill börja visa den igen.

Genom att pausa annonsen kan du spara den till senare utan att behöva skriva om den och skicka in den för granskning igen.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Anvisningar

Pausa och återuppta en enstaka annons

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonser.
  4. Klicka på den gröna pricken vid annonsen du vill pausa.
  5. Välj Pausa i menyn för att pausa annonsen eller Aktivera för att återuppta den.

Pausa och återuppta flera annonser samtidigt

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonser.
  4. Markera kryssrutorna bredvid annonserna du vill pausa eller återuppta.
  5. Välj Redigera högst upp i tabellen.
  6. Välj Pausa i menyn för att pausa annonsen eller Aktivera för att återuppta den. Rullgardinsmenyn innehåller också följande alternativ:
    • Ta bort dina annonser helt och hållet. Läs mer.
    • Klicka på Ändra textannonser för att ersätta uppgifterna i flera annonser samtidigt med en rubrik, beskrivning eller målsida.

Viktigt att tänka på

Du har kontroll över dina annonser. Du kan pausa annonserna så länge du vill och återuppta dem när du vill. Annonserna samlar inte på sig kostnader medan de är pausade.

Tips

Du kan spara tid genom att använda automatiska regler för att pausa eller återuppta annonser som uppfyller särskilda villkor, till exempel annonser om ett speciellt erbjudande. Läs mer.