Uw advertenties onderbreken of hervatten

Waarom u uw advertenties zou willen onderbreken

Misschien komt er een moment waarop u uw advertentie (tijdelijk) niet meer wilt laten lopen. Als u bijvoorbeeld een advertentie voor wollen jassen uitvoert in de Verenigde Staten, heeft u deze advertentie waarschijnlijk niet in de zomer nodig. Maar als het herfst wordt, wilt u de advertentie misschien weer laten lopen.

Als u uw advertentie onderbreekt, kunt u deze voor later gebruik opslaan. Zo hoeft u de advertentie niet opnieuw te maken en te laten beoordelen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Instructies

Een losse advertentie onderbreken of hervatten

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertenties.
  4. Klik op de groene stip naast de advertentie die u wilt onderbreken.
  5. Selecteer in het menu de optie Onderbreken om uw advertentie te onderbreken of Aanzetten om uw advertentie te hervatten.

Meerdere advertenties onderbreken of hervatten

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertenties.
  4. Vink de selectievakjes aan naast de advertenties die u wilt onderbreken of hervatten.
  5. Klik bovenaan de tabel op Bewerken.
  6. Selecteer in het menu de optie Onderbreken om uw advertentie te onderbreken of Aanzetten om uw advertentie te hervatten. In dit dropdownmenu heeft u ook de volgende opties:
    • U kunt uw advertenties volledig verwijderen. Meer informatie
    • U kunt Tekstadvertenties wijzigen selecteren om de gegevens van verschillende advertenties te vervangen door één kop, beschrijving en landingspagina.

Aandachtspunten

U beheert zelf uw advertenties. U kunt uw advertenties zo lang u maar wilt onderbreken en u kunt uw advertenties op elk gewenst moment hervatten. Uw advertenties genereren geen kosten terwijl ze zijn onderbroken.

Tip

Gebruik geautomatiseerde regels om advertenties die voldoen aan bepaalde voorwaarden (zoals speciale advertenties voor een bepaalde promotie), te onderbreken of te hervatten. Dit kan u veel tijd besparen. Meer informatie