Avansert kontokonfigurering

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med avansert Merchant Center-kontokonfigurering kan bedrifter eller enkeltpersoner administrere data for flere kontoer ved å sende inn datafeeder for flere nettstedsdomener. Hver underkonto kan ha et eget butikknavn og en unik nettadresse.

Avansert kontokonfigurering anbefales for bedrifter som administrerer mange selgere og domener, for eksempel markedsplasser og forhandlere som selger varer i flere land. De fleste kunder trenger ikke en avansert konto for å dra full nytte av Merchant Center.

Merk: Unngå å ha flere nettsteder med lignende innhold, da dette kan føre til at kontoen blir avvist. Finn ut mer om duplisert innhold i retningslinjene om uriktig bruk av nettverket.

I denne artikkelen

Gå over til avansert kontokonfigurering

Krav

• Du må være kontoadministrator.
  • Kontoen din kan ikke være en MCA-konto (konto for flere klienter) eller en underkonto i en eksisterende MCA-konto.
  • Du kan ikke ha eksisterende brudd på retningslinjene på kontonivå.

Veiledning

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center, og klikk deretter på Kontoinnstillinger.
  2. Klikk på Avansert kontokonfigurering på Kontoinnstillinger-siden.
  3. Klikk på Be om konvertering.
  4. Velg alternativene som best beskriver bedriften. Du finner bedriftsdefinisjoner under «Hvorfor kan det lønne seg å konvertere til avansert kontokonfigurering?» nedenfor.
  5. Klikk på Be om konvertering.

Dette kan du forvente deg

• Du kan sjekke statusen for forespørselen på Kontoinnstillinger-siden.
  • Det kan ta flere dager å behandle forespørsler. Du får en e-post når denne prosessen er fullført.
  • Hvis du går over til avansert kontokonfigurering, får du en ny MCA-konto (konto for flere klienter), og den nåværende Merchant Center-kontoen din blir en underkonto i den nye MCA-kontoen. Du kan bekrefte og gjøre krav på nettsteder under kontoen din for flere klienter ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Merk: Hvis du planlegger å laste opp veldig mange feeder eller endre produktinformasjonen ofte, anbefaler vi på det sterkeste at du laster den opp direkte med Content API.

Hvem bør gå over til avansert kontokonfigurering?

• Selgere som fører flere merker: Slike selgere eier flere merkevarer og selger produkter i fysiske butikker eller på flere domener på nettet.
  • Internasjonale forhandlere: Slike forhandlere selger produkter fra én merkevare internasjonalt, på ett eller flere domener, på nettet eller i fysiske butikker.
  • Markedsplasser: Dette er nettplattformer der private selgere kan selge produktene sine. Finn ut mer om markedsplasser.
  • Annonsebyråer: Slike byråer tilbyr SEO-rådgivningstjenester til selgere og konfigurerer noen ganger annonsekampanjer på deres vegne.
  • Kanalpartnere: Med slike partnere kan selgere føre opp produkttilbudene sine i ulike kanaler (f.eks. markedsplasser og tjenester for prissammenligning), og vanligvis tilbyr kanalpartnerne også relaterte tjenester.
  • Butikkbyggere: På slike plattformer kan selgere lage seg en nettbutikk for å føre opp og selge produkter.
Merk: Hvis du vil knytte Google-kontoen din sammen med flere Merchant Center-kontoer, for eksempel for å administrere feedene til disse kontoene, kan du be om å bli lagt til som bruker av den aktuelle kontoadministratoren.

Bekreft og gjør krav på nettsteder med en konto for flere klienter

Vi anbefaler at MCA-kontoeiere bekrefter og gjør krav på en nettadresse via påloggingsadressen til den overordnede kontoen for den avanserte kontokonfigureringen. Den overordnede MCA-kontoen må som regel bekrefte og gjøre krav på toppdomenet, for eksempel https://example.com.

Hvis nettadressene i underkontoene er underverter eller baner i nettadressestrukturen som kontoen for flere kontoer gjør krav på

Når den overordnede MCA-kontoen har bekreftet og gjort krav på en nettadresse, kan hver underkonto automatisk arve kravet og sette nettadressen sin til en valgfri undervert eller -bane i nettadressestrukturen som er gjort krav på.

Hvis underkontoene er plassert på flere nettsteder

Nedenfor kan du se hvordan du kan bekrefte og gjøre krav på nettadresser, avhengig av hvordan du administrerer MCA-kontoen og de tilhørende domenene:

• Hvis brukeren av den overordnede MCA-kontoen administrerer nettadressene for hver enkelt underkonto, kan brukeren av MCA-kontoen bekrefte og gjøre krav på hver enkelt nettadresse i underkontoinnstillingene (for eksempel selgere av flere merkevarer).
  • Hvis brukeren av den overordnede MCA-kontoen ikke administrerer nettadresser for hver enkelt underkonto, kan de enkelte underkontoene bekrefte og gjøre krav på nettstedene sine i de respektive Google Search Console-kontoene og dele bekreftelsesstatusen med den overordnede MCA-brukeren i Search Console (f.eks. byråer som ikke er nettutviklere for nettstedene til kundene sine). Finn ut mer om hvordan du bekrefter og gjør krav på nettsteder for butikker.
  • Hvis underkontoen ikke vil å dele bekreftelsesstatusen med den overordnede MCA-kontoen, kan du legge til en nettstedseier som bruker av underkontoen. Da kan nettstedseieren bekrefte og gjøre krav på nettadressen for den aktuelle underkontoen i innstillingene for underkontoen (f.eks. byråer som administrerer kundenes feeder).