Konfiguration med multikonto

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Konfiguration med multikonto i Merchant Center giver en enkelt bruger eller virksomhed mulighed for at administrere data for mere end én konto ved at indsende datafeeds for flere websitedomæner. Hver underkonto kan have sit eget butiksnavn og en unik websiteadresse.

Konfiguration med multikonto anbefales til virksomheder, der administrerer et større antal sælgere og domæner, f.eks. markedspladser og forhandlere, der driver forretning i flere lande. De fleste kunder behøver ikke en multikonto for at få det optimale udbytte af Merchant Center.

Bemærk! Undgå at have flere websites med lignende indhold, da det kan medføre, at kontoen afvises. Få flere oplysninger om kopieret indhold i misbrug af netværkspolitikken.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Konvertér til konfiguration med multikonto

Krav

• Du skal være kontoadministrator.
  • Din konto må ikke være en konto for flere kunder (MCA, multi-client account) eller en underkonto i en eksisterende konto for flere kunder.
  • Du må ikke have en eksisterende politikovertrædelse på kontoniveau.

Vejledning

1. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger Menuikon for Værktøjer og indstillinger [Gear] i Merchant Center, og klik derefter på Kontoindstillinger.
  2. Klik på Konfiguration med multikonto på siden "Kontoindstillinger".
  3. Klik på Anmod om konvertering.
  4. Vælg de muligheder, der bedst beskriver din virksomhed. Du kan se virksomhedsdefinitioner ved at gå til "Hvorfor skal jeg konvertere til konfiguration med multikonto?" nedenfor.
  5. Klik på Anmod om konvertering.

Hvad sker der herefter?

• Du kan se status på din anmodning ved at gå til siden "Kontoindstillinger".
  • Det kan tage flere dage at behandle anmodninger. Du modtager en mail, når denne proces er gennemført.
  • Hvis du konverterer til konfiguration med multikonto, får du en ny konto for flere kunder, og din nuværende Merchant Center-konto bliver en underkonto til denne nye konto for flere kunder. Du kan verificere og gøre krav på websites på din konto for flere kunder ved at følge vejledningen nedenfor.

Bemærk! Hvis du planlægger at uploade et stort antal feeds eller foretage hyppige ændringer i dine produktdata, anbefaler vi på det kraftigste, at du bruger Content API til at uploade dem direkte.

Hvem bør konvertere til konfiguration med multikonto?

• Sælgere med flere brands: Disse sælgere ejer flere brands og sælger produkter i fysiske butikker eller online på flere domæner.
  • Internationale forhandlere: Disse forhandlere sælger produkter fra ét brand i flere lande. De sælger produkter på et eller flere domæner, online eller i fysiske butikker.
  • Markedspladser: En onlineplatform, hvor flere individuelle sælgere kan sælge deres produkter. Få flere oplysninger om markedspladser.
  • Reklamebureauer: Disse bureauer tilbyder SEO-konsulenttjenester til sælgere, og nogle gange arrangerer de annoncekampagner på sælgernes vegne.
  • Kanalpartnere: Disse partnere giver sælgere mulighed for at få vist deres produkttilbud på forskellige kanaler (f.eks. markedspladser og prissammenligningstjenester), og de leverer typisk også relaterede tjenester.
  • Butiksopbyggere: Disse platforme giver sælgere mulighed for at konfigurere en netbutik til at vise og sælge produkter.
Bemærk! Hvis du vil knytte din Google-konto til flere Merchant Center-konti, f.eks. for at administrere deres feeds, kan du anmode om at blive tilføjet som bruger af den relevante kontoadministrator.

Verificer og gør krav på dine websites på en konto for flere kunder

Vi anbefaler, at ejere af konti for flere kunder verificerer og gør krav på websiteadresser med den overordnede kontos loginmail for den oprettede multikonto. Det er typisk den overordnede multikonto, der skal bruges til at verificere og gøre krav på domænet på topniveau, f.eks. https://eksempel.dk.

Hvis websiteadresserne for en underkontos website er underordnede hosts eller stier under det websiteadressetræ, som kontoen for flere kunder har gjort krav på

Når konfigurationen af en overordnet konto for flere kunder har verificeret og gjort krav på en websiteadresse, kan hver underkonto automatisk arve kravet og indstille sin websiteadresse til en hvilken som helst underordnet host eller sti under det websiteadressetræ, der er gjort krav på.

Hvis underkonti spænder over flere websites

Her kan du se, hvordan du kan verificere og gøre krav på websiteadresser afhængigt af, hvordan du administrerer din konto for flere kunder og domænerne.

• Hvis brugeren af den overordnede konto for flere kunder administrerer websiteadresserne for hver underkonto, kan brugeren verificere og gøre krav på hver websiteadresse i indstillingerne for underkontoen (f.eks. sælgere, der fører flere forskellige brands).
  • Hvis brugeren af den overordnede konto for flere kunder ikke administrerer websiteadresserne for hver underkonto, kan alle underkonti verificere og gøre krav på deres website fra deres respektive Google Search Console-konti og dele verificeringsstatussen med brugeren af den overordnede konto for flere kunder i Search Console (f.eks. bureauer, der ikke er webudviklere af deres kunders websites). Få flere oplysninger om, hvordan du verificerer og gør krav på din butiks website
  • Hvis en underkonto ikke vil dele verificeringsstatus med den overordnede konto for flere kunder, kan du tilføje en websiteejer som bruger af underkontoen. Websiteejeren kan derefter verificere og gøre krav på websiteadressen for den pågældende underkonto i underkontoindstillingerne (f.eks. bureauer, der administrerer deres kunders feeds).