Öka försäljningen och få potentiella kunder

Ett av de vanligaste målen för företagare är att öka försäljningen och få nya potentiella kunder. För att uppnå detta använder man ofta direktsvarskampanjer som uppmuntrar kunderna att genomföra en viss åtgärd, till exempel köpa en produkt eller registrera sig för ett nyhetsbrev. Dessa är kampanjer som är inriktade på att skapa trafik och potentiella kunder. Det finns några saker som är bra att tänka på när du skapar dem i Google Ads.

Målen med kampanjer som är inriktade på att skapa trafik och potentiella kunder

• Uppmuntra kunderna att genomföra ett köp.
  • Få potentiella kunder genom att samla in kontaktuppgifter via en registreringssida.
  • Öka trafiken till din webbplats så att du kan förmedla information.

Var ska man köra kampanjerna?

Vi rekommenderar att du kombinerar sökordsinriktade kampanjer i både Googles söknätverk och Googles Display-nätverk. Anledningen är denna:

• Googles söknätverk
    När du annonserar i Googles söknätverk kan dina annonser visas på Googles sökresultatsidor. Du väljer ut sökord som är förknippade med ditt företag och anger bud. När människor söker på ett sökord som du har valt kanske din annons visas.
  • Sökpartner
    Google Ads ger dig möjlighet att visa dina annonser på andra sökwebbplatser, utöver på Google. Dessa webbplatser kan leda ytterligare trafik av hög kvalitet till din verksamhet, vilket kan hjälpa dig att få potentiella kunder. Dina annonser kan visas bredvid sökresultaten på dessa sökpartners webbplatser.
  • Googles Display-nätverk
    Du kan använda innehållsinriktning i Googles Display-nätverk för att leda din annonskampanj till specifika sidor som är tematiskt relevanta för ditt reklambudskap. Med innehållsinriktning matchar vi dina specifika sökord med relevanta sidor på Internet. På så sätt skapas en koppling mellan ditt budskap och de kunder som läser och söker efter relaterat innehåll och som sannolikt är intresserade av dina produkter eller tjänster.

Vad du bör veta om placeringsinriktning, annonsformat och budgivning

• Placeringsinriktning
    Med den här typen av annonsering kan du välja och vraka bland "placeringar" – specifika webbplatser eller delar av webbplatser i Googles Display-nätverk där dina annonser kan visas. Du kan välja webbplatser utifrån särskilda ämnesområden eller den målgrupp du vill nå, eller rikta in dig på webbplatser som uppfyller dina varumärkeskriterier. Om du vill ha förslag kan du prova Displayplaneraren.
  • Annonsformat
    Med kampanjer som är inriktade på att skapa trafik och potentiella kunder vill du antagligen att din målgrupp ska intressera sig för din främsta produkt eller tjänst. Vi rekommenderar att du använder textannonser med en tydlig och stark uppmaning och multimediaannonser (t.ex. bild- eller videoannonser), så att du kan förmedla ditt budskap med mer än bara text.
  • Budstrategi
    Eftersom huvudsyftet med kampanjer som inriktar sig på att skapa trafik och potentiella kunder är att öka avkastningen på investeringen genom konverteringar eller trafik till webbplatsen, föreslår vi att du använder kostnad per klick-budgivning för såväl innehållsinriktade som placeringsinriktade kampanjer.

Mäta effektiviteten

Det finns några saker som du kan mäta för att få reda på om en kampanj är framgångsrik. Först och främst kan du använda gratisverktyget Konverteringsspårning för att få koll på dina konverteringar. När du har implementerat verktyget kommer du att kunna hålla koll på viktiga uppgifter, som antalet konverteringar, kostnader per konvertering och konverteringsfrekvens, samt konverteringsuppgifter för sökord och uppgifter om målsidor.

Tips

Så gör du din direktsvarskampanj mer effektiv:
  • Framhäv ett särskilt erbjudande som kunden kan utnyttja.
  • Ge tillräckligt med information för att kunden ska kunna fatta beslut om att handla samt ett sätt att svara (gärna med flera alternativ, till exempel ett avgiftsfritt nummer, en webbsida och en e-postadress).
  • Ha med en tydlig uppmaning om vad kunden ska göra härnäst.
  • Se till att webbplatsen är lätt att navigera på och tillgänglig, i synnerhet sidorna som beskriver de utannonserade produkterna.