Verkopen stimuleren en leads genereren

Twee van de meest gebruikte doelen van bedrijfseigenaren zijn verkopen stimuleren en leads genereren. Dit betekent vaak dat ze directresponse-campagnes laten lopen die klanten aanmoedigen een specifieke actie uit te voeren, zoals een product kopen of aanmelden voor een nieuwsbrief. Deze campagnes worden ook wel verkeer of lead stimulerende campagnes genoemd. Hier zijn enkele best practices voor als u deze instelt in Google Ads.

De doelen van verkeer en lead stimulerende campagnes

• Klanten aansporen een aankoop af te ronden.
  • Leads genereren door contactgegevens te verzamelen via een registratiepagina.
  • Meer verkeer naar uw website halen zodat u informatie kunt verspreiden.

Waar u het best deze campagnes kunt laten lopen

We raden u aan gebruik te maken van een combinatie van campagnes met zoekwoordtargeting via het zoeknetwerk van Google en het Google Display Netwerk. Dit heeft de volgende redenen:

• Zoeknetwerk van Google
    Als u adverteert in het zoeknetwerk van Google, kunnen uw advertenties worden getoond op pagina's met zoekresultaten van Google. U selecteert zoekwoorden die gerelateerd zijn aan uw bedrijf en stelt biedingen in. Wanneer mensen naar een door u gekozen zoekwoord zoeken, kan uw advertentie worden getoond.
  • Zoekpartners
    Google Ads biedt u de mogelijkheid uw advertenties weer te geven op andere zoeksites dan Google. Deze sites kunnen aanvullend verkeer van hoge kwaliteit leveren en leads genereren voor uw bedrijf. Uw advertenties kunnen op deze sites van zoekpartners van Google naast de zoekresultaten worden getoond.
  • Google Display Netwerk
    U kunt contexttargeting in het Google Display Netwerk gebruiken om uw advertentiecampagne te targeten op specifieke pagina's die qua thema relevant zijn voor uw advertentieboodschap. Als u contexttargeting gebruikt, stemmen we uw specifieke zoekwoorden af op relevante pagina's op internet. Op die manier kunnen we uw boodschap koppelen aan klanten die gerelateerde content lezen en hiernaar zoeken. Deze gebruikers zijn waarschijnlijk geïnteresseerd in uw product of service.

Wat u moet weten over plaatsingstargeting, advertentie-indelingen en bieden

• Plaatsingstargeting
    Met deze manier van adverteren kiest u plaatsingen: specifieke websites of gedeelten van sites binnen het Google Display Netwerk waar u uw advertenties kunt laten lopen. U kunt sites selecteren op basis van specifieke onderwerpen of de doelgroep die u probeert te bereiken. U kunt ook sites targeten die voldoen aan uw brandingcriteria. U kunt hiervoor ideeën opdoen met de Display Planner.
  • Advertentie-indelingen
    Met verkeer en lead stimulerende campagnes kunt u de betrokkenheid van uw doelgroep met uw belangrijkste product of service vergroten. We raden u aan zowel tekstadvertenties met een duidelijke en krachtige call-to-action als rich media-advertentie-indelingen (zoals beeld- of videoadvertenties) te gebruiken. Hiermee kunt u uw boodschap op meer manieren overbrengen dan alleen via tekst.
  • Biedstrategie
    Het hoofddoel van verkeer en lead stimulerende campagnes is om het rendement op uw investering te verhogen door conversies via of verkeer naar uw site te stimuleren. Daarom raden we u aan een biedstrategie op basis van kosten per klik te gebruiken voor zowel uw campagnes met contexttargeting als met plaatsingstargeting.

Effectiviteit meten

U kunt een aantal zaken meten om te bepalen of uw campagne succesvol is. De eerste stap is uw conversies bij te houden met de gratis tool Conversies bijhouden. Na het configureren van deze tool kunt u een aantal belangrijke statistieken in de gaten houden, waaronder het aantal conversies, de kosten per conversie en de conversieratio, evenals gegevens over zoekwoordconversies en gegevens over bestemmingspagina's.

Tips

Een effectieve directresponse-campagne maken:
  • Breng een duidelijke aanbieding onder de aandacht waarmee klanten hun voordeel kunnen doen.
  • Geef de klant genoeg informatie om te beslissen of deze een actie wil uitvoeren en maak duidelijk hoe de klant kan reageren (bij voorkeur biedt u meerdere opties, zoals een gratis nummer, een webpagina en een e-mailadres).
  • Neem een expliciete call-to-action op, ofwel: wat wilt u dat de klant hierna doet?
  • Zorg ervoor dat gebruikers eenvoudig kunnen navigeren op uw website en dat de website goed toegankelijk is, vooral de pagina's waarop de gepromote producten worden beschreven.