Myynnin lisääminen ja liidien luominen

Yrityksen omistajien yleisimpiä tavoitteita ovat myynnin lisääminen ja liidien luominen. Usein tähän käytetään suoravastausmarkkinointikampanjoita, jotka kannustavat asiakkaita tekemään jotakin, esimerkiksi ostamaan tuotteen tai tilaamaan uutiskirjeen. Näitä kampanjoita kutsutaan myös liikenteen- tai liidienluontikampanjoiksi. Kun luot niitä Google Adsissa, pidä mielessä joitakin parhaita käytäntöjä.

Liikenteen- tai liidienluontikampanjoiden tavoitteet

• Asiakkaiden kannustaminen ostoksen tekemiseen
  • Liidien luominen keräämällä yhteystietoja rekisteröitymissivun avulla
  • Lisäliikenteen saaminen sivustolle tietojen jakamista varten

Missä kampanjat kannattaa toteuttaa?

Suosittelemme käyttämään avainsanoihin kohdistettuja kampanjoita Google-hakuverkostossa ja Google Display ‑verkostossa seuraavista syistä:

• Google-hakuverkosto
    Kun mainostat Google-hakuverkostossa, mainoksesi voivat näkyä Googlen hakutulossivuilla. Valitset yritykseesi liittyviä avainsanoja ja asetat niille hintatarjoukset. Kun joku tekee haun valitsemallasi avainsanalla, mainoksesi voi näkyä.
  • Hakukumppanit
    Google Adsin avulla voit halutessasi mainostaa myös muilla hakusivustoilla kuin Googlessa. Niiden kautta voit saada yrityksellesi lisää laadukasta liikennettä, joka auttaa myös liidien luonnissa. Hakukumppaneiden sivustoilla mainoksesi voivat näkyä hakutulosten vieressä.
  • Google Display ‑verkosto
    Voit käyttää Google Display ‑verkostossa asiayhteyteen kohdistusta, jos haluat mainostesi näkyvän sivuilla, joiden teema sopii mainosviestiisi. Asiayhteyteen kohdistettaessa valitsemasi avainsanat yhdistetään relevantteihin verkkosivuihin. Näin viestisi voidaan suunnata asiakkaille, jotka lukevat ja selaavat siihen liittyvää sisältöä ja ovat todennäköisesti kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi.

Sijoitteluun kohdistaminen, mainosmuodot ja hintatarjoukset

• Sijoitteluun kohdistaminen
    Tässä mainontamuodossa voit valita itse sijoitteluja eli Googlen Display ‑verkostoon kuuluvia sivustoja tai niiden osia, joissa haluat mainostesi näkyvän. Voit valita sivustot aiheiden tai kohdeyleisön mukaan tai valita minkä tahansa sivuston, joka täyttää brändisi ehdot. Jos kaipaat ideoita, kokeile Display Planneria.
  • Mainosmuodot
    Kun luot liikenteen- tai liidienluontikampanjan, haluat todennäköisesti kertoa kohdeyleisölle päätuotteestasi tai ‑palvelustasi. Suosittelemme, että käytät tekstimainoksia, joissa on selkeä toimintakehotus, sekä rich media ‑mainosmuotoja (esim. kuva- tai videomainoksia), joiden monipuolinen sisältö tehostaa viestin perillemenoa.
  • Hintatarjousstrategia
    Koska liikenteen- tai liidienluontikampanjan päätavoite on sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI) maksimointi konversioiden tai sivustoliikenteen avulla, suosittelemme valitsemaan klikkauskohtaiset hintatarjoukset sekä asiayhteyteen että sijoitteluihin kohdistetuille kampanjoille.

Tehokkuuden mittaaminen

Voit mitata muutamia asioita nähdäksesi, miten hyvin kampanja toimii. Aloita ottamalla käyttöön maksuton konversioseuranta. Sen jälkeen voit pitää silmällä tärkeitä mittareita (esim. konversioiden määrä, hinta per konversio ja konversioprosentti) sekä avainsanojen konversiodataa ja laskeutumissivudataa.

Vinkkejä

Näin teet suoravastausmarkkinointikampanjasta tehokkaan:
  • Nosta esiin hyvä tarjous, jota asiakas voi hyödyntää.
  • Tarjoa asiakkaalle tarpeeksi tietoa päätöksenteon tueksi sekä reagointikanava (mieluiten useita vaihtoehtoja, esimerkiksi maksuton numero, verkkosivu ja sähköpostiosoite).
  • Käytä selkeää toimintakehotusta eli kerro, mitä asiakkaan kannattaa tehdä seuraavaksi.
  • Varmista, että sivustollasi on helppo liikkua ja että se on saavutettava. Tämä koskee erityisesti mainostamiesi tuotteiden sivuja.