Mainoksen tilan selvittäminen

Tarkastettavana olevat mainokset

Tarkista mainoksen tila ja pyydä tarvittaessa apua. Tarkastamme useimmat mainokset yhden arkipäivän kuluessa. Toisinaan tarvitaan laajempi tarkastus, johon voi mennä kauemmin.

Mainokset-sivun Tila-sarakkeesta näet, onko mainos aktiivinen. Lisäksi siellä kerrotaan mainoksen tilaan johtanut syy. Mainoksen tila muuttuu mainokseen tai kampanjaan tekemiesi muutosten mukaan. Lisäksi tila riippuu siitä, onko mainoksen todettu olevan Google Ads ‑käytäntöjen mukainen.

Näin selvität mainoksen tilan

Näin voit selvittää mainoksen tilan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Kampanjat-kuvake.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainokset.
  4. Tarkista mainoksen tila Tila-sarakkeesta.

Mainoksen tilan tulkitseminen

Mainokset-sivun Tila-sarakkeesta näet, mikä mainoksen tila oli sillä hetkellä, kun kirjauduit tilillesi. Mainoksen tila voi olla jokin seuraavista:

• Keskeytetty
  • Odottaa
  • Päättynyt
  • Poistettu
  • Tarkastus käynnissä
  • Hyväksyttävä
  • Hyväksyttävä (rajoitettu)
  • Ei hyväksyttävä
  • Hylätty

Mainoksen tilat, joita voit hallinnoida

• Keskeytetty: Mainos ei ole hyväksyttävä, koska olet keskeyttänyt sen. Kun mainos on keskeytetty, mainokset eivät näy eikä uusia kuluja kerry, ennen kuin mainos taas aktivoidaan. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja keskeytetty" tai "Mainosryhmä keskeytetty", jos olet keskeyttänyt kampanjan tai mainosryhmän, johon mainos kuuluu. Jos haluat nähdä keskeytetyt kampanjat ja mainosryhmät, klikkaa navigaatiopaneelin kolmen pisteen kuvaketta ja valitse "Näytä keskeytetyt". Myös keskeytetyt mainokset tarkastetaan. Tarkastamme, että keskeytetyt mainokset ovat Google Adsin käytäntöjen ja sovellettavien lakien mukaisia. Näin Tarkastus käynnissä ‐tilassa olevat hyväksytyt mainokset voivat näkyä heti, kun poistat niiden keskeytyksen.
  • Odottaa: Mainos ei ole hyväksyttävä, mutta se on ajoitettu käynnistymään tulevaisuudessa. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja odottaa" tai "Mainosryhmä odottaa", jos mainos kuuluu odotustilassa olevaan kampanjaan tai mainosryhmään.
  • Päättynyt: Mainos ei ole hyväksyttävä, koska sen ajoitettu päättymispäivä on jo mennyt. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja päättynyt" tai "Mainosryhmä päättynyt", jos mainos kuuluu päättyneeseen kampanjaan tai mainosryhmään.
  • Poistettu: Mainos ei ole hyväksyttävä, koska olet poistanut sen. Kun mainos on poistettu, se ei näy eikä uusia kuluja kerry, ennen kuin mainos otetaan uudelleen käyttöön. Mainokset-sivulla näkyvä tila voi olla myös "Kampanja poistettu" tai "Mainosryhmä poistettu", jos olet poistanut kampanjan tai mainosryhmän, johon mainos kuuluu. Jos haluat nähdä poistetut kampanjat ja mainosryhmät, klikkaa navigaatiopaneelissa olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse "Näytä poistetut".

Tarkastuksen tilan katsominen

"Tarkastus käynnissä" on tila, joka annetaan tarkastettavana oleville mainoksille. Tarkastuksen avulla varmistetaan, että mainokset ovat turvallisia, kaikille sopivia ja mainostuskäytäntöjen mukaisia.

Google tarkastaa useimmat mainokset yhden arkipäivän kuluessa. Toisinaan tarvitaan laajempi tarkastus, johon voi mennä kauemmin. Jos mainoksen tarkastamiseen menee yli yksi arkipäivä, tarkista mainoksen tila. Google pidättää oikeuden priorisoida tarkastuksia voidakseen varmistaa järjestelmän vakaan toiminnan.

Mainoksen tai elementin hyväksymistilan tarkastaminen (englanti)

Näin selvität mainoksen tai elementin tarkastuksen tilan

Tarkista mainoksen tai elementin tila näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Kampanjat-kuvake.
  2. Jos haluat tarkistaa mainoksen tilan, etsi Mainokset-sivulta lista mainoksista. Jos haluat tarkistaa elementin tilan, siirry Elementit-sivulle.
  3. Katso Tila-sarakkeesta, mikä mainoksen tai elementin tila on. Kun viet hiiren tilan päälle, näet tarkemman kuvauksen siitä, mitä tila tarkoittaa.

Jos haluat nähdä tarkempia tietoja käytännöistä (tai tarkistaa keskeytetyn mainoksen tilan), ota "Käytännön tiedot" käyttöön taulukossa.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Kampanjat-kuvake.
  2. Jos haluat tarkistaa keskeytetyn mainoksen tilan, etsi Mainokset-sivulta lista mainoksista. Jos haluat tarkistaa elementin tilan, siirry Elementit-sivulle.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  4. Klikkaa taulukkonäkymästä Yhteys.
  5. Valitse Määritteet-kohdasta "Käytännön tiedot" ‑kohdan viereinen ruutu.
  6. Klikkaa Käytä.

Käytännön tiedot ‑sarakkeessa on tietoa esimerkiksi siitä, miksi hylätty mainos ei ole hyväksyttävä ja miksi mainos, jonka tila on "Hyväksyttävä (rajoitettu)", on rajoitettu tietylle yleisölle.

Tarkat käytäntöjä koskevat tiedot löytyvät helposti Google Adsin verkkokäyttöliittymästä. Jos käytät tällä hetkellä Google Adsissa Älykäs-tilaa, siirry Asiantuntija-tilaan nähdäksesi tarkat tiedot (lue lisää). Jos luot kampanjoita jonkin toisen tuotteen avulla (esim. Google Ads Editorilla, Google Ads ‑mobiilisovelluksella tai kolmannen osapuolen tuotteella), löydät tarkat tiedot Google Adsin verkkokäyttöliittymästä.

Tilojen merkitykset

Näet mainoksen tai elementin tilan sekä ennen tarkastusta että sen jälkeen.

Ennen tarkastusta mainoksella on seuraava tila:

• Tarkastus käynnissä: Mainosta tarkastetaan yhä, ja se voi näkyä, jos katsomme sen olevan käytäntöjemme mukainen. Tarkastusprosessi vie yleensä yhden arkipäivän.

Mainoksesi voi näkyä tarkastuksen jälkeen, jos sen tila on jokin seuraavista:

Elementti voi näkyä tarkastuksen jälkeen, jos sen tila on jokin seuraavista:

• Hyväksytty: Elementti on Google Adsin käytäntöjen mukainen, joten se voi näkyä kaikille yleisöille.
  • Hyväksytty (rajoitettu): Elementti voi näkyä, jos sen näkymistä eivät rajoita käytännöt, jotka liittyvät esimerkiksi tavaramerkkien käyttöön tai rahapeleihin liittyvään sisältöön.

Jos elementtiin on mielestäsi kohdistettu käytäntörajoitus virheellisesti eikä elementin tilan pitäisi olla "Hyväksytty (rajoitettu)", tee valitus seuraamalla näitä ohjeita.

Mainostasi ei voida julkaista tarkastuksen jälkeen, jos sen tila on jokin seuraavista:

• Hylätty: Mainos ei voi näkyä, koska sen sisältö tai kohde on Google Ads ‑käytäntöjen vastainen. Jos mainos hylätään, se ei saa impressioita. Voit korjata hylätyn mainoksen seuraamalla näitä ohjeita.
  • Ei hyväksyttävä: Mainos ei näy, koska kampanjan tilana on Keskeytetty, Poistettu, Päättynyt tai Odottaa tai koska mainosryhmän tilana on Keskeytetty, Poistettu tai Vaillinainen.

Mainoksella voi olla myös jokin muu tila, esimerkiksi Keskeytetty, Päättynyt tai Odottaa. Nämä tilat eivät kuitenkaan liity mainoksen tarkastukseen.