Använda ett kreditkort eller åtgärda ett problem med kreditkort

Du kan använda ett kreditkort om du vill göra automatiska betalningar (betala efter att annonserna har visats) eller manuella betalningar (betala innan annonserna visas). Här beskriver vi hur du gör detta med den betalningsinställning du har valt för ditt konto.

Automatisk betalning

Om du vill använda ett kreditkort med den här betalningsinställningen lägger du till den i ditt Google Ads-konto och anger den som primär betalningsmetod. Klicka på en av länkarna nedan om du vill läsa mer detaljerade anvisningar.

Lägga till ett nytt kreditkort i ditt konto
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Obs! När du lägger till ett nytt kort kanske du ser ett tillfälligt reserverat belopp på kontot. Du behöver inte göra något och reservationen försvinner automatiskt inom en vecka.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder i avsnittsmenyn till vänster.
  4. Klicka på Lägg till ny betalningsmetod.
  5. Välj Kreditkort och fyll i dina kortuppgifter.
  6. Gör detta till din primära betalningsmetod genom att markera kryssrutan Gör detta till mitt val vid framtida betalningar. Om du inte anger betalningsmetoden som primär kommer den inte att användas.
  7. Klicka på Spara.

Gå till Faktureringsinställningar

Ändra uppgifter för ett befintligt kreditkort i ditt konto
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på länken Betalningsmetoder i menyn till vänster.
  4. Leta reda på betalningsmetoden du vill uppdatera och klicka på Redigera.
  5. Ange den nya informationen och klicka på Spara.

Gå till Faktureringsinställningar

Manuell betalning

Följ anvisningarna nedan om du vill använda ett kreditkort med den här betalningsinställningen:

Gör en inbetalning med ett nytt kreditkort
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sammanfattning.
  3. Klicka på Gör en inbetalning.
  4. Välj Lägg till kredit- eller bankkort i rullgardinsmenyn och ange dina kreditkortsuppgifter.
  5. Ange betalningsbeloppet och klicka på Gör inbetalning för att granska och slutföra betalningen.

Öppna Faktureringsöversikt

Gör en inbetalning med ett kreditkort som redan har registrerats i ditt konto
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Sammanfattning.
  3. Klicka på Gör en inbetalning.
  4. Välj den befintliga betalningsmetoden.
  5. Ange betalningsbeloppet och klicka på Gör inbetalning för att granska och slutföra betalningen.

Öppna Faktureringsöversikt

Betalningsauktorisering

När du gör en inbetalning via kreditkort auktoriserar vi först ditt kort för det belopp som ska debiteras. Det innebär att vi kontrollerar via kreditkortsföretaget att det finns tillräckligt med pengar på kortet för att täcka betalningen. Därefter uppdateras ditt saldo och dina annonser börjar normalt visas igen om visningen har avbrutits.

Det kan ta upp till 24 timmar innan betalningen är genomförd.

Betalningsauktoriseringen kan synas på kreditkortsutdragen, men den är inte en faktisk debitering. Den tas bort automatiskt.

Obs! Om din kortutgivare eller bank finns i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan de kräva att du utför en ytterligare autentiseringsprocess, till exempel med en engångskod som skickas till din telefon, för att verifiera att du äger kortet.  Din kortutgivare eller bank kan kräva denna extra verifiering när du gör en betalning, lägger till ett nytt kredit- eller betalkort eller vid andra tillfällen då kortutgivaren eller banken bedömer att det behövs.

Google uppfyller de nya säkerhetskraven som ställs på banker och betalningshandläggare enligt det andra direktivet om betaltjänster (PSD2) i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Om du har några frågor kan du kontakta din kortutgivare eller bank direkt.

Så visas Google Ads-debiteringar på ditt kontoutdrag

Hur Google Ads-debiteringar visas på ditt kreditkorts- eller bankutdrag varierar beroende på vilket kreditkort som du använder. Detta är vad du normalt kan förvänta dig om du använder följande betalningsmetoder:

Visa eller MasterCard

Om du har debiterats av Google Ads och du betalar med Visa eller MasterCard kan du se någon av följande debiteringar på kontoutdraget:

• GOOGLE ADS. CC@GOOGLE.COM
  • GOOGLE*GOOG[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • GOOGLE*SVCS[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • GOOGLE*ADWS[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]

Om det förekommer fler än ett kund-id på kontoutdraget kan det innebära att du har kopplat flera Google Ads-konton till den betalningsmetoden.

American Express

Om du har debiterats av Google Ads och du betalar med American Express kan du se något av följande på kontoutdraget:

• GOOGLE LTD. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE INC. CC@GOOGLE.COM GOOGLE ADS ADVERTISING
  • GOOGLE*SVCS[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • GOOGLE*ADWS[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]

Om det förekommer fler än ett kund-id på kontoutdraget kan det innebära att du har kopplat flera Google Ads-konton till den betalningsmetoden.

Bankkonto (direktdebitering)

Om du har debiterats av Google Ads och du använder direktdebitering kan du se något av följande på kontoutdraget:

• Goog_ [tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • Google_[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • Google[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • GOOGLE[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • GOOOGLE_A[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • GOOGLE_[tiosiffrigt kund-id för Google Ads]
  • GOOGLE ADS[tiosiffrigt Google Ads-kund-id]