Tietoja konversioseurannasta

Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia. Lue lisää Google-tagista.

Konversioseuranta on maksuton työkalu, jonka avulla näet, mitä asiakas on tehnyt mainosinteraktion jälkeen – esimerkiksi ostanut tuotteen, tilannut uutiskirjeen, soittanut yritykseesi tai ladannut sovelluksesi. Jos asiakas tekee jotakin, jonka olet määritellyt yrityksesi kannalta arvokkaaksi tapahtumaksi, sitä kutsutaan konversioksi. Tietoja konversioseurannan pääbannerista, yleiskuvaus konversioseurannan toiminnasta

Sisällys:

Katso käyttöönotto-ohjeet erilaisia konversioiden seurantatapoja käsittelevästä kohdasta.

Google Ads-tulosten mittaaminen konversioseurannan avulla

tyhjä

Miksi konversioseurantaa kannattaa käyttää?

• Näet, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat eniten arvokasta asiakastoimintaa.
  • Saat tietää sijoitetun pääoman tuottoprosenttisi (ROI) ja voit tehdä entistä perustellumpia päätöksiä mainontaan käytettävistä summista.
  • Voit käyttää Smart Bidding ‑strategioita (esim. konversiomäärän maksimointi, CPA‑tavoite ja ROAS-tavoite), jotka optimoivat kampanjat automaattisesti liiketoimintatavoitteidesi mukaan.
  • Näet, kuinka moni asiakas reagoi mainokseesi yhdellä laitteella tai selaimella ja konvertoituu toisella laitteella tai selaimella. Voit nähdä toisella laitteella tai selaimella tuotettujen konversioiden ja muiden konversioiden tietoja Kaikki konversiot ‑raportointisarakkeesta.

Miten konversioseuranta toimii?

Voit aloittaa konversioseurannan käytön luomalla konversiotapahtuman Google Ads ‑tililläsi. Konversiotapahtuma on jokin asiakkaan toiminta, joka on arvokas liiketoiminnallesi. Voit seurata konversioseurannan avulla seuraavanlaista toimintaa:

Konversioseuranta toimii hieman eri tavalla kunkin konversion lähteen kohdalla. Offline-konversioita lukuun ottamatta käytössä on yleensä jompikumpi seuraavista tavoista:

• Lisäät Google-tagin eli koodinpätkän verkkosivustosi tai mobiilisovelluksesi koodiin. Kun asiakas klikkaa mainostasi Google Haussa tai Google Display ‑verkoston sivustoilla tai katsoo videomainoksesi, hänen tietokoneelleen tai mobiililaitteelleen lisätään väliaikainen eväste. Kun asiakas tekee määrittelemäsi asian, järjestelmä tunnistaa evästeen (lisäämäsi koodinpätkän avulla) ja tapahtumasta kirjataan konversio.
  • Jotkin konversioseurantatavat eivät vaadi tagia. Esimerkiksi puheluelementtien tai "vain soitto" ‑mainosten kautta tulevien puheluiden seuranta onnistuu Google-soitonsiirtonumerolla. Sen avulla näet, milloin puhelu on tullut jonkin mainoksesi kautta, ja saat tietää myös puhelun keston, alkamis- ja päättymisajan sekä soittajan suuntanumeron. Lisäksi sovelluslataukset ja sovelluksen sisäiset ostokset Google Playn kautta sekä paikallinen toiminta lasketaan automaattisesti konversioiksi, eikä seurantakoodia tarvita.

Kun otat konversioseurannan käyttöön, voit tutkia kampanjoidesi, mainosryhmiesi, mainostesi ja avainsanojesi konversiodataa. Tämän raportointidatan avulla voit selvittää, miten mainonta auttaa sinua saavuttamaan tärkeitä liiketoimintatavoitteita.

Tietoturva ja tietosuoja verkkosivuston seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sivuilta, joilla olet ottanut käyttöön asianmukaiset tagit.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Huomioitavaa

Jos et ole saanut käyttäjiltä suostumusta henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttöön mainosten personointia varten, kun laki sitä vaatii, poista uudelleenmarkkinointidatan kerääminen käytöstä. Lue lisää siitä, miten voit poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä tietyiltä käyttäjiltä muokkaamalla Google-tagia.