Studieguide inför testet Mobilannonsering

Om konverteringsspårning

Konverteringsspårning är ett kostnadsfritt verktyg som visar vad som händer efter att kunderna har interagerat med dina annonser – om de köper en produkt, registrerar sig för ett nyhetsbrev, ringer till ditt företag eller laddar ned din app. När kunderna gör något som du har definierat som värdefullt har en konvertering skett.

I denna artikel beskrivs

Använda konverteringsspårning för att mäta dina AdWords-resultat

Varför ska du använda konverteringsspårning?

• Se vilka sökord, annonser, annonsgrupper och kampanjer som effektivast leder till värdefull kundaktivitet.
  • Ta reda på avkastningen på din investering och fatta mer välgrundade beslut om dina annonsutgifter.
  • Använd Smart Bidding-budstrategier (som Maximera konverteringar, Mål-CPA och Mål-ROAS) som automatiskt optimerar dina kampanjer utifrån dina verksamhetsmål.
  • Se hur många kunder som klickar på dina annonser på en enhet eller webbläsare och sedan konverterar på en annan. Du kan se antalet konverteringar över flera enheter, webbläsare och andra konverteringsuppgifter i kolumnen Alla konverteringar.

Så fungerar konverteringsspårning

Börja med att lägga till en konverteringsåtgärd i ditt Google Ads-konto. Konverteringsåtgärder är specifika kundaktiviteter som är värdefulla för ditt företag. Du kan spåra följande typer av åtgärder med hjälp av konverteringsspårning:

Konverteringsspårningen fungerar på lite olika sätt för olika konverteringskällor, men för varje typ (utom offlinekonverteringar) brukar den falla under någon av följande kategorier:

• Du lägger till en tagg för konverteringsspårning eller ett kodavsnitt i webbplats- eller mobilappskoden. När kunder klickar på din annons i Googles Söknätverk eller på utvalda sidor i Googles Display-nätverk, eller när de tittar på din videoannons, sparas en tillfällig cookie på deras dator eller mobila enhet. När de slutför den definierade åtgärden identifierar vårt system cookien (via kodavsnittet som du lade till) och en konvertering registreras.
  • För vissa typer av konverteringsspårning behövs ingen tagg. Om du till exempel vill spåra telefonsamtal från samtalstillägg eller samtalsannonser använder du Googles vidarekopplingsnummer. Då kan du spåra när samtalet kom från en av dina annonser, samtalets längd, start- och sluttid och riktnummer. Dessutom registreras appnedladdningar och köp i appar från Google Play, och lokala åtgärder registreras automatiskt som konverteringar, och du behöver inte någon spårningskod.

När du har konfigurerat konverteringsspårning kan du se data om konverteringar för dina kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord. Informationen i rapporterna ger dig en bättre bild av hur dina annonser bidrar till att nå mål som är viktiga för ditt företag.

Säkerhet och sekretess vid webbplatsspårning

Google tillämpar strikta riktlinjer för säkerhet. Endast sidor som innehåller Googles konverteringstagg spåras via det här programmet. Vi använder dessutom datakryptering och säkra servrar.

Tänk på att ge användarna tydlig och grundlig information om de uppgifter du samlar in på dina webbplatser och att inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.

Obs!

Om du inte har inhämtat användarnas samtycke till insamling, delning och användning av personuppgifter för anpassning av annonser där det är juridiskt nödvändigt måste du inaktivera insamling av remarketingdata. Läs om hur du ändrar den globala webbplatstaggen för att inaktivera insamling av remarketingdata för specifika användare.