Om konverteringssporing

Konverteringssporing er et gratisverktøy du kan bruke for å se hva som skjer etter at kundene har hatt interaksjon med annonsene dine – om de har kjøpt et produkt, registrert seg for et nyhetsbrev, ringt til bedriften din eller lastet ned en app. Når kundene utfører handlinger du har definert som verdifulle, kalles disse kundehandlingene for konverteringer.

I denne artikkelen forklarer vi fordelene ved konverteringssporing, hvordan det fungerer samt standardene våre for sikkerhet og personvern. Du finner en veiledning i hvordan du kommer i gang med konverteringssporing, i artikkelen Konfigurer konverteringssporing.

Mål AdWords-resultatene dine ved hjelp av konverteringssporing

Hvorfor bør du bruke konverteringssporing?

• Du ser hvilke søkeord, annonser, annonsegrupper og kampanjer som genererer flest verdifulle kundeaktiviteter.
  • Du får en bedre forståelse av avkastningen du oppnår, og kan ta mer velbegrunnede beslutninger om annonseringsforbruket ditt.
  • Du kan bruke strategier for smart budgivning (f.eks. mål-CPA, utvidet CPC og mål-ROAS) for å optimalisere kampanjene dine automatisk i tråd med forretningsmålene dine.
  • Du ser hvor mange kunder som blir eksponert for annonsene dine på én enhet eller nettleser, og som fullfører konverteringer på en annen. Du kan se konverteringer via flere enheter eller nettlesere samt andre konverteringsdata i rapporteringskolonnen «Alle konverteringer».

Slik fungerer konverteringssporing

Konverteringssporingen begynner med at du oppretter en konverteringshandling i Google Ads-kontoen din. En konverteringshandling er en spesifikk kundeaktivitet som er verdifull for bedriften din. Du kan bruke konverteringssporing for å spore følgende handlingstyper:

Prosessen for konverteringssporing er litt forskjellig for hver konverteringskilde, men alle typene, med unntak av konverteringer utenfor nettet, tilhører vanligvis en av disse kategoriene:

• Du legger til en tag for konverteringssporing, eller en kodebit, på nettstedet ditt eller i koden for mobilappen din. Når en kunde klikker på annonsen din fra Google Søk eller utvalgte nettsteder i Google Displaynettverk, eller når vedkommende ser på videoannonsen din, plasseres en midlertidig informasjonskapsel på kundens datamaskin eller mobilenhet. Når kunden har utført handlingen du har definert, gjenkjennes informasjonskapselen i systemet vårt (via kodebiten du har lagt til), og vi registrerer en konvertering.
  • Noen typer konverteringssporing krever ikke en kode. Hvis du for eksempel ønsker å spore telefonoppringinger fra anropsutvidelser eller oppringningsannonser, bruker du et Google-viderekoblingsnummer til å spore når oppringingen kommer fra en av annonsene dine, og til å spore opplysninger som samtalevarighet, start- og sluttidspunkt samt innringerens retningsnummer. Appnedlastinger og kjøp i apper fra Google Play samt lokale handlinger blir dessuten automatisk registrert som konverteringer, og det er ikke nødvendig å ha en sporingskode.

Når du har konfigurert konverteringssporing, kan du se data om konverteringene for kampanjene, annonsegruppene, annonsene og søkeordene dine. Når du ser disse dataene i rapportene dine, blir det enklere å forstå hvordan annonseringen bidrar til at du oppnår mål som er viktige for bedriften din.

Sikkerhet og personvern ved sporing av nettsteder

Google har strenge sikkerhetsstandarder, og bruker en kombinasjon av datakryptering og sikre tjenere for databeskyttelse.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, og at du får samtykke til slik innsamling i tilfeller der dette er lovpålagt.

Merk

Hvis du ikke har innhentet godkjennelse fra brukerne til innsamling, deling og bruk av personlige data eller personopplysninger for personlig tilpasning av annonser der dette er påkrevd ved lov, må du huske å slå av innsamlingen av remarketingdata. Finn ut hvordan du endrer den globale nettstedstaggen for å slå av innsamlingen av remarketingdata for bestemte brukere.