Over conversies bijhouden

Conversies bijhouden is een gratis tool waarmee u kunt zien wat er gebeurt nadat een klant op uw advertentie heeft gereageerd, bijvoorbeeld of de klant uw product heeft gekocht, zich heeft aangemeld voor uw nieuwsbrief, uw bedrijf heeft gebeld of uw app heeft gedownload. Wanneer een klant een actie voltooit die waardevol is voor uw bedrijf, wordt dit een conversie genoemd.

In dit artikel worden de voordelen en de werking van 'Conversies bijhouden' uitgelegd, en onze beveiligings- en privacynormen beschreven. Zie 'Conversies bijhouden' instellen voor installatie-instructies.

Conversies bijhouden om uw AdWords-resultaten te meten

Waarom zou u 'Conversies bijhouden' gebruiken?

• U ziet welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes de meeste waardevolle activiteit van klanten genereren.
  • U heeft inzicht in het rendement op uw investering (ROI) en kunt weloverwogen beslissingen nemen met betrekking tot uw advertentie-uitgaven.
  • Gebruik strategieën voor slim bieden (zoals doel-CPA, verbeterde CPC en doel-ROAS) waarmee uw campagnes automatisch worden geoptimaliseerd op basis van uw bedrijfsdoelen.
  • U ziet hoeveel klanten interactie met uw advertenties hebben op het ene apparaat of in de ene browser, en vervolgens overgaan tot een conversie op een ander apparaat of in een andere browser. U kunt gegevens over conversies via verschillende apparaten en browsers en andere conversiegegevens bekijken in de rapportagekolom 'Alle conversies'.

Hoe werkt 'Conversies bijhouden'?

Als u conversies wilt bijhouden, maakt u eerst een conversieactie in uw Google Ads-account. Een conversieactie is een specifieke activiteit van klanten die waardevol is voor uw bedrijf. Met 'Conversies bijhouden' kunt u de volgende soorten acties volgen:

De manier waarop conversies worden bijgehouden is voor elke conversiebron net iets anders. Met uitzondering van offline conversies vallen conversies echter doorgaans in een van de volgende categorieën:

• U voegt een tag voor het bijhouden van conversies of codefragment toe aan uw website of de code van uw mobiele app. Wanneer klanten op Google Zoeken of geselecteerde sites van het Google Display Netwerk op uw advertentie klikken, wordt er een tijdelijke cookie op hun computer of mobiele apparaat geplaatst. Op het moment dat ze de door u gedefinieerde actie voltooien, herkent ons systeem de cookie (via het codefragment dat u heeft toegevoegd) en leggen we een conversie vast.
  • Bij sommige conversietypen is er geen tag nodig. Wanneer u bijvoorbeeld telefoongesprekken via oproepextensies of alleen bellen-advertenties wilt bijhouden, gebruikt u een Google-doorschakelnummer om bij te houden wanneer de oproep via een van uw advertenties binnenkwam. U kunt hiermee ook andere informatie bijhouden, zoals de duur, de begintijd en de eindtijd van het telefoongesprek en het kengetal van de beller. Voor app-downloads en in-app aankopen via Google Play en voor lokale acties is evenmin een trackingcode nodig, aangezien deze automatisch worden vastgelegd als conversies.

Als u 'Conversies bijhouden' heeft ingesteld, kunt u gegevens van conversies bekijken voor uw campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden. Aan de hand van deze gegevens in uw rapporten kunt u meer inzicht krijgen in de manier waarop uw advertenties belangrijke doelen voor uw bedrijf realiseren.

Beveiliging en privacy voor het bijhouden van websites

Google hanteert strikte beveiligingsnormen en gebruikt een combinatie van gegevensversleuteling en beveiligde servers om gegevens te beschermen.

Zorg ervoor dat u gebruikers duidelijke, uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u op uw website(s) verzamelt en dat u toestemming voor die verzameling krijgt als dit wettelijk verplicht is.