Display-mainonnan testin valmistautumisopas

Tietoja konversioseurannasta

Konversioseuranta on maksuton työkalu, joka kertoo, mitä tapahtui sen jälkeen, kun asiakas reagoi mainokseesi. Voit selvittää, ostiko asiakas tuotteen, tilasiko hän uutiskirjeen, soittiko hän yritykseesi tai latasiko hän sovelluksesi. Sellaisia asiakkaan suorittamia toimintoja, joiden katsot olevan arvokkaita liiketoimintasi kannalta, kutsutaan konversioiksi.

Artikkelin sisältö:

AdWords-tulosten mittaaminen konversioseurannan avulla

tyhjä

Konversioseurannan edut

• Näet, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat tuottavat eniten arvokasta asiakastoimintaa.
  • Voit perehtyä sijoitetun pääoman tuottoprosenttiisi (ROI) ja tehdä entistä parempia mainoskuluihisi liittyviä päätöksiä.
  • Voit käyttää Smart Bidding ‑strategioita (kuten, maksimoi konversiot, CPA‑tavoite ja tavoiteltu mainostuotto), joiden avulla kampanjasi voidaan optimoida automaattisesti yrityksesi tavoitteiden mukaan.
  • Näet, kuinka monet asiakkaistasi reagoivat mainokseesi yhdellä laitteella tai selaimella ja konvertoituvat toisella laitteella tai selaimella. Voit nähdä toisella laitteella tai selaimella tuotettujen konversioiden ja muiden konversioiden tietoja Kaikki konversiot ‑raportointisarakkeesta.

Miten konversioseuranta toimii?

Voit aloittaa konversioseurannan käytön luomalla konversiotapahtuman Google Ads ‑tililläsi. Konversiotapahtuma on jokin asiakkaan toiminta, joka on arvokas liiketoiminnallesi. Voit seurata konversioseurannan avulla seuraavia toimintoja:

Konversioseuranta toimii hieman eri tavalla kunkin konversion lähteen kohdalla. Offline-konversioita lukuun ottamatta käytössä on yleensä jompikumpi seuraavista tavoista:

• Lisäät konversioseurantatagin eli koodinpätkän verkkosivustollesi tai mobiilisovelluksesi koodiin. Kun asiakas klikkaa mainostasi Google-haussa tai Google Display ‑verkoston sivustoilla tai katsoo videomainoksesi, hänen tietokoneelleen tai mobiililaitteelleen lisätään väliaikainen eväste. Kun hän sen jälkeen suorittaa määrittelemäsi toiminnon, järjestelmämme tunnistaa evästeen (lisäämäsi koodinpätkän avulla) ja kirjaamme konversion.
  • Jotkin konversioseurannan tavat eivät vaadi tagia. Esimerkiksi puheluiden seuranta puhelulaajennusten tai vain soitto ‑mainosten kautta onnistuu Google-soitonsiirtonumerolla. Sen avulla näet, milloin puhelu tulee jostakin mainoksestasi, ja voit seurata myös puheluiden kestoa, puheluiden alkamis- ja päättymisaikoja sekä soittajan aluekoodia. Lisäksi sovellusten lataukset ja sovellusten sisäiset ostot Google Playn kautta sekä paikallinen toiminta lasketaan automaattisesti konversioiksi, eikä seurantakoodia tarvita.

Kun otat konversioseurannan käyttöön, voit tutkia kampanjoidesi, mainosryhmiesi, mainostesi ja avainsanojesi konversiodataa. Tämän raportointidatan avulla voit selvittää, miten mainonta auttaa sinua saavuttamaan tärkeitä liiketoimintatavoitteita.

Turvallisuus ja tietosuoja verkkosivustojen seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.

Huomioitavaa

Jos et ole hankkinut käyttäjien lupaa henkilökohtaisten tietojen keräämiseen, jakamiseen ja käyttöön mainosten personointia varten, kun laki sitä vaatii, poista uudelleenmarkkinointidatan kerääminen käytöstä. Lue lisätietoja siitä, miten voit poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä tietyiltä käyttäjiltä muokkaamalla yleistä sivustotagia.