Sobre el seguiment de conversions

Nota: ara l'etiqueta de lloc web global (gtag.js) és l'etiqueta de Google. Amb aquest canvi, tant les etiquetes gtag.js que tingueu instal·lades com les que instal·leu a partir d'ara tindran prestacions noves que us permetran fer més coses, millorar la qualitat de les dades i adoptar funcions noves, tot sense codi addicional. Obteniu més informació sobre l'etiqueta de Google.

El seguiment de conversions és una eina gratuïta que us permet veure què passa després que un client hagi interaccionat amb els vostres anuncis: si ha comprat un producte, s'ha subscrit al vostre butlletí d'informació, ha trucat a la vostra empresa o ha baixat la vostra aplicació. Quan un client completa una acció que heu definit com a valuosa, aquesta acció s'anomena conversió. Imatge destacada de l'article Sobre el seguiment de conversions, informació general sobre el funcionament del seguiment de conversions

Contingut d'aquest article:

Per obtenir instruccions de configuració, llegiu les diverses maneres de fer un seguiment de les conversions.

Avantatges del seguiment de conversions

• Obteniu informació sobre les paraules clau, els anuncis, els grups d'anuncis i les campanyes que generen més activitat valuosa dels clients.
  • Coneixeu el retorn de la inversió (ROI) i preneu decisions més ben fonamentades sobre la inversió en publicitat.
  • Utilitzeu estratègies de Smart Bidding —com ara la maximització de conversions, el cost per acció objectiu (CPA objectiu) i el retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu)— que optimitzen automàticament les campanyes segons els vostres objectius empresarials.
  • Descobriu quants clients poden estar interaccionant amb els vostres anuncis des d'un dispositiu o navegador i fent una conversió des d'un altre. Podeu veure les dades de conversions multidispositiu, multinavegador i d'altres tipus a la columna "Totes les conversions" dels informes.

Com funciona el seguiment de conversions

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

El seguiment de conversions comença quan creeu una acció de conversió al compte de Google Ads. Una acció de conversió és una activitat específica d'un client que és valuosa per a l'empresa. Podeu utilitzar el seguiment de conversions per a les accions següents:

Seguiment de conversions – Accions al lloc web

Seguiment de conversions - Trucades telefòniques
  • Instal·lacions d'aplicacions i accions des de l'aplicació: instal·lacions de les vostres aplicacions mòbils d'Android o iOS, i compres o altres accions fetes des d'aquestes aplicacions. Obteniu més informació sobre el seguiment de conversions en aplicacions mòbils.
    • Si teniu un lloc web i una aplicació mòbil, podeu configurar el seguiment de conversions d'aplicació mitjançant Web to App Connect. Un cop hàgiu utilitzat la interfície de Web to App Connect per configurar el seguiment de conversions i l'enllaçament profund (que us permet establir enllaços des dels anuncis directament a l'aplicació de l'empresa), podeu oferir una experiència fluida per als clients en passar del web a l'aplicació i generar, de mitjana, percentatges de conversió dues vegades més alts per als clics en anuncis que dirigeixen a l'aplicació en comparació amb el lloc web per a mòbils.

Amb Web to App Connect, els clients poden completar fàcilment l'acció prevista, ja sigui comprar, registrar-se o afegir articles al carretó. A més, a la interfície de Web to App Connect, podeu fer un seguiment d'aquestes accions de conversió des de l'aplicació i obtenir recomanacions sobre com podeu millorar la campanya.

Per començar a utilitzar Web to App Connect, seguiu aquests tres passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona d'eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Centre de publicitat per a aplicacions. Se us dirigirà a la interfície de Web to App Connect.

Obteniu més informació sobre com podeu millorar les conversions amb la interfície de Web to App Connect.

Seguiment de conversions: App Actions
  • Importacions: activitat del client que comença en línia i acaba fora de línia, com ara quan un client fa clic en un anunci, envia un formulari de contacte en línia i, més endavant, signa un contracte a la vostra oficina. Obteniu més informació sobre les importacions de conversions fora de línia.
Seguiment de conversions - Importacions
  • Accions locals: accions que es compten sempre que un usuari interacciona amb un anunci específic d'una botiga o ubicació físiques. Obteniu més informació sobre les accions de conversió locals.
Seguiment de conversions - Accions locals

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

El procés de seguiment de conversions varia una mica segons la font de conversió, però en general (tret del cas de les conversions fora de línia) entra dins una d'aquestes categories:

• Afegiu una etiqueta de Google o un fragment de codi al codi del vostre lloc web o aplicació mòbil. Quan un client fa clic al vostre anunci des de la Cerca de Google o des de llocs web seleccionats de la Xarxa de Display de Google, o bé quan veu el vostre anunci de vídeo, es col·loca una galeta temporal al seu ordinador o dispositiu mòbil. Quan el client completa l'acció que heu definit, el nostre sistema reconeix la galeta en qüestió (mitjançant el fragment de codi que heu afegit) i registrem una conversió.
  • Alguns tipus de seguiment de conversions no requereixen cap etiqueta. Per exemple, a fi de fer un seguiment de les trucades telefòniques que s'han fet des de recursos de trucada o des d'anuncis només de trucada, utilitzeu un número de desviació de trucades de Google per registrar quan la trucada procedeix d'un dels vostres anuncis i detalls com ara la durada, l'hora d'inici i de finalització i el prefix de la trucada. A més, les baixades d'aplicacions i les compres des de l'aplicació fetes a Google Play, així com les accions locals, es registren automàticament com a conversions i no cal fer servir cap codi de seguiment.

Un cop hàgiu configurat el seguiment de conversions, podreu veure les dades sobre les conversions de les vostres campanyes i paraules clau, així com dels vostres anuncis i grups d'anuncis. En consultar aquestes dades als informes, veureu com la publicitat us pot ajudar a assolir objectius importants per a l'empresa.

Seguretat i privadesa del seguiment de conversions

Google té uns estàndards de seguretat estrictes. Google Ads només recull dades en llocs web i aplicacions en què heu configurat el seguiment.

Assegureu-vos de proporcionar als usuaris informació clara i exhaustiva sobre les dades que recolliu als vostres llocs web, aplicacions i altres propietats. Comproveu que també obteniu el consentiment per a aquesta recollida sempre que ho exigeixi la llei o qualsevol política aplicable de Google que regeixi el consentiment dels usuaris, inclosa la política de consentiment dels usuaris de la UE.

Nota: si no heu obtingut el consentiment dels usuaris per recollir, compartir i utilitzar dades personals a fi de personalitzar els anuncis en llocs on es tracta d'un requisit legal, assegureu-vos de desactivar la recollida de dades de remàrqueting. Obteniu informació sobre com es pot modificar l'etiqueta de Google a fi de desactivar la recollida de dades de publicitat personalitzada per a usuaris concrets.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now