Om inställningar för språk, talformat, tidszon och valuta

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Du kan ändra vissa kontoinställningar i Google Ads, till exempel visningsspråk och talformat. Tänk på att ändringar av dessa inställningar inte påverkar utseendet på dina annonser. I den här artikeln beskriver vi hur du ändrar visningsspråk och talformat och vad du kan göra om inställningarna för tidszon eller valuta är felaktiga.

Ändra visningsspråk

Visningsspråket är det språk du ser i Google Ads. Om du vill ändra visningsspråket kan du läsa mer om hur språkinriktning fungerar.

Som standard används samma språk som i ditt Google-konto. Här beskriver vi hur du väljer ett annat språk för Google Ads.

1. Gå till kontoinställningarna för Google Ads.
  2. Klicka på avsnittet Visningsspråk och talformat så att det utökas. Välj sedan ett språk i rullgardinsmenyn Visningsspråk.
  3. Klicka på Spara.

Ändra talformat

Talformatet anger hur punkter och kommatecken används i tal i Google Ads, till exempel 2,000.50 kontra 2 000,50.

Alla talformat är inte tillgängliga på alla visningsspråk. Med vissa visningsspråk kan du dessutom bara välja ett enda talformat, så beroende på språket kanske du inte kan ändra den här inställningen.

1. Gå till kontoinställningarna för Google Ads.
  2. Klicka på avsnittet Visningsspråk och talformat så att det utökas. Välj sedan önskat talformat (sorterat efter land) i rullgardinsmenyn Talformat.
  3. Klicka på Spara.
Din tidszonsinställning

Tidszonen anges permanent när du skapar ditt konto. Den här inställningen kan inte uppdateras eftersom den är en så viktig del av kontots rapportering och fakturering.

Om du vill hantera ditt konto med en annan tidszon måste du skapa ett nytt konto och välja önskad tidszon i samband med att du skapar kontot.

Rapporter och statistik påverkas av tidszonen du väljer. I exempelvis rapporter som du segmenterar efter tid visas resultatet enligt kontots tidszon. Google Ads-konton kan ställas in för de flesta av världens standardtidszoner, så du har fler än 200 att välja mellan.

Alla tidszoner måste vara i steg om hela timmar eller halvtimmar utifrån Greenwich Mean Time (GMT). Om din lokala tidszon är en av de få som skiljer sig från GMT med en kvarts timme har inte Google Ads-systemet stöd för den. Du måste i så fall välja en annan tidszon för ditt konto.

Obs! Du kan välja tidszon i ditt konto, men informationen på faktureringssidorna visas endast i Pacific Standard Time (PST). Tänk på att valet av tidszon endast påverkar administrationen av kontot. Det påverkar inte på vilka platser din annons kan visas.

Så här ställer du in tidszonen i ett nytt konto:

1. Skapa ett nytt konto.
  2. Fyll i dina kontouppgifter och ange önskad tidszon på sidan Fakturering.
Ändra tidszoninställningen i ett förvaltarkonto

Google kan återställa tidszonen i ett förvaltarkonto endast en gång, så välj den nya tidszonen med omsorg. Förfrågningar om att ändra tidszoner måste komma från en administratörsanvändare och tidszonen kan bara ändras österut, till exempel från GMT (Greenwich Mean Time) till IST (India Standard Time). Om din tidszon redan har återställts en gång på din begäran kan du inte ändra den igen.

Du kan begära ändring av tidszonen i ditt förvaltarkonto här.

Obs! Ändring av tidszon stöds inte längre i visningskonton.

Din valutainställning

Valutan ställs in permanent när du skapar ditt konto. Det går inte att uppdatera den här inställningen eftersom den används för att avgöra hur du faktureras.

Om du vill betala med en annan valuta måste du skapa ett nytt konto och ange önskad valuta i samband med att du skapar kontot.

Så här ställer du in valuta i ett nytt konto:

1. Skapa ett nytt konto.
  2. Fyll i dina kontouppgifter och ange önskad valuta på sidan Fakturering.

Dina valutaalternativ kan se olika ut beroende på i vilket land du registrerade ditt konto. I somliga länder kan endast vissa valutor användas.

Kopiera kampanjer till ett nytt konto

Om du behöver skapa ett nytt konto för att ändra tidszonen eller valutan kan du använda metoderna nedan för att kopiera kampanjer till det nya kontot. Observera att dessa metoder inte kopierar över tidigare data.

Om du har ett förvaltarkonto kan du enkelt kopiera kampanjer och andra objekt till det nya kontot genom att kopiera/klistra in.

Om du inte har ett förvaltarkonto kan du kopiera kampanjer från det gamla kontot till det nya med hjälp av Google Ads Editor, Googles program för hantering av kampanjer offline.

Så här kopierar du kampanjer med Google Ads Editor:

1. Skapa ett nytt konto.
  2. Ladda ned och installera Google Ads Editor.
  3. Ladda ned ditt gamla och ditt nya konto till Google Ads Editor.
  4. Kopiera och klistra in kampanjer i ditt nya konto i Google Ads Editor.
  5. Klicka på Lägg upp högst upp till höger i Ads Editor för att publicera ändringarna.
  6. Öppna det nya kontot i Google Ads och kontrollera att dina kampanjer har kopierats.
  7. Kontrollera att alla kontoinställningar är korrekta.