Onderwerpen aan advertentiegroepen toevoegen

Met targeting op onderwerp kunt u uw advertenties over een specifiek onderwerp op meerdere websites tegelijk laten zien. U kunt targeting op onderwerp combineren met andere typen targeting op content (plaatsingen en zoekwoorden bijvoorbeeld). Uw advertenties targeten dan de geselecteerde content in uw advertentiegroep, zodat u een breder publiek kunt bereiken.

Onderwerpen toevoegen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Selecteer in de werkruimtebalk bovenaan in uw Google Ads-account de optie Display-campagnes.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content.
  4. Klik in de kolom Advertentiegroep op de advertentiegroep die u wilt bewerken.
  5. Klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon en selecteer Onderwerpen bewerken.
  6. Selecteer Targeting (aanbevolen) of Observatie.
  7. Optioneel: Kies specifieke onderwerpen in de tabel om uw targeting te beperken.
  8. Klik op Opslaan.

Infokaart

Infokaart is een ondersteunende functie waarmee u contexttargeting kunt gebruiken wanneer u een campagne maakt. De functie is beschikbaar wanneer u onderwerpen, videoline-ups en plaatsingen selecteert die u wilt targeten.

• Als u onderwerpen wilt targeten, geeft een infokaart u inzicht in onder andere vertoningen en criteria voor de locatie.
  • Voor videoline-ups en -plaatsingen geeft een infokaart informatie over de populairste doelgroep en de populairste YouTube-categorieën.

Als u de infokaart voor een bepaald onderwerp wilt openen, plaatst u de cursor op het onderwerp of de optie waarover u meer informatie wilt.