Om interaktiva videoannonser

Om du kör TrueView-videoannonser för att nå din idealiska målgrupp och öka medvetenheten kan du använda interaktiva funktioner för att skapa ett större engagemang hos tittarna.

När du lägger till interaktiva element, kan tittarna interagera med ditt varumärke på en djupare nivå, inte bara titta på din videoannons. När du gör dina videoannonser interaktiva kan du dessutom skräddarsy dem för särskilda annonseringsmål, som att öka antalet appinstallationer, produktköp eller besök på din webbplats.

Här följer några sätt att göra dina videoannonser interaktiva:

Mål Interaktiv funktion Var du skapar den
Öka engagemanget för din videoannons eller ditt varumärke

Kort

• Visa upp funktionerna och egenskaperna hos en produkt eller tjänst med en video.
  • Marknadsför andra videor eller spellistor som stärker engagemanget för din kanal.

Slutskärmar

• Du kan manuellt skapa en egen slutskärm i dina YouTube-videor för att uppmuntra till ytterligare engagemang för ditt varumärke.
YouTube
Öka antalet besök på din webbplats

Uppmaning

• Uppmuntra tittare att klicka sig vidare till din webbplats med förbättrade klickmål.
Google Ads
Uppmuntra användarna att köpa din produkt

Shopping-kort

• Visa annonser med produktuppgifter från ditt länkade Merchant Center-konto.
  • Länka tittarna till produkter som de redan har tittat på eller som är relaterade till videon de tittar på.
Google Ads – TrueView för Shopping-kampanj
Öka antalet besök på din webbplats och antalet konverteringar

TrueView for Action-kampanjer

• Visa en uppmaningsöverlagring eller en rubriktextsöverlagring för att öka antalet klick på din webbplats.

Automatiska slutskärmar

• Visa en automatiskt genererad skärm i slutet av videoannonsen som uppmuntrar tittarna att vidta en åtgärd, till exempel installera en app.
Google Ads individuellt för varje mål. TrueView for Action-kampanj

TrueView-videoannonser faktureras baserat på kostnad per visning (CPV), vilket betyder att du betalar när en tittare ser 30 sekunder av din video (eller hela om den är kortare än 30 sekunder) eller interagerar med andra videointeraktioner, t.ex. intresseväckare, ikoner eller kompletterande banners.

Obs! Vissa funktioner kanske inte stöds på alla enheter och plattformar, till exempel har webbplatsen för YouTube för mobilen (m.youtube.com) inte stöd för alla funktioner på mobila enheter.

Här beskriver vi de olika interaktiva funktionerna i mer detalj:

Kort

Kort skapas i YouTube och visas per video, både på stationära och mobila enheter. Du kan välja en slutlig webbadress från en lista med kvalificerade webbplatser. Beroende på vilken korttyp du skapar kan du anpassa bild, titel och uppmaningstext.

En intresseväckare visas i några sekunder vid den angivna tidpunkten. Användare som klickar på den leds direkt till kortet. Under resten av videouppspelningen visas en ikon när användaren håller muspekaren över uppspelningskontrollerna på en stationär enhet eller när spelarkontrollerna visas på mobila enheter. Tittaren kan även klicka på ikonen och bläddra bland korten i videon.

Läs om hur du skapar kort till dina videor i YouTube.

Uppmaning

En uppmaning uppmuntrar tittarna att klicka sig vidare till din webbplats. En uppmaning kan visas som ett extra klickmål tillsammans med din videoannons. När du skapar en TrueView-annons kan du lägga till en uppmaning genom att markera kryssrutan för Uppmaning. Uppmaningen kan anpassas efter specifika användningsområden, som ”Få offert”, ”Boka nu” eller ”Anmäl dig”. Om tittaren klickar på uppmaningen tas de till din slutliga webbadress.

TrueView for Action-kampanjer i Google Ads

TrueView for Action är en ny optimering för format och budgivning, vars syfte är att ge fler åtgärder i den nedre delen av tratten, till exempel webbplatsklick och konverteringar. Formatet TrueView for Action innehåller en anpassad och förbättrad uppmaning för webbplatsklick och konverteringar. Formatet fungerar bra på både mobila enheter (som kompletterande banner i stående läge och som uppmaning i liggande) och på datorer (kompletterande banner). Uppmaningen kan anpassas efter specifika användningsområden, som ”Få offert”, ”Boka nu” eller ”Anmäl dig”. Läs mer om hur du skapar TrueView for Action-kampanjer i Google Ads.

Shopping-kort

I TrueView for Shopping-kampanjer används Shopping-kort för att göra videoannonser interaktiva genom att länka tittare direkt till produkter som de redan har tittat på eller produkter som är relaterade till videon de tittar på. Korten skapas i Google Ads och visas enbart i TrueView InStream-annonser. Produktbilder och produktuppgifter hämtas från ett länkat Google Merchant Center-konto.

En intresseväckare med ett produktnamn visas i några sekunder. Tittare som klickar på den ser Shopping-kortet. Under resten av videouppspelningen kan tittarna klicka på en ikon och bläddra bland Shopping-korten. Upp till sex Shopping-kort kan visas i videoannonsen, beroende på hur många produkter som är kvalificerade från ditt flöde.

• Obs: När du lägger till Shopping-kort i en videoannons, ersätter de alla andra kort eller uppmaningsöverlagringar som har skapats för videon i YouTube.

Så fungerar Shopping-kort

Shopping-kort använder produktdata från ditt Merchant Center och kan anpassas med hjälp av remarketinginformation eller andra målgruppssignaler. Med produktfiltret kan du dessutom välja vilka produkter som ska visas på Shopping-kort.

Du kanske redan är bekant med dynamisk remarketing för Display-annonser? Shopping-korten genereras dynamiskt utifrån samma information, baserat på produkter på din webbplats som besökarna har tittat på tidigare. Om du inte har ställt in dynamisk remarketing för Display-annonser i Google Ads kan du skapa anpassade filter som baseras på attribut från din produktdata, till exempel varumärke, produkttyp, Google Ads-etikett och annonsgruppering.

Slutskärmar

Det finns två typer av slutskärmar: automatiska slutskärmar, som genereras i Google Ads och enbart visas i videoannonser, och YouTube-slutskärmar, som skapas i YouTube. Automatiska slutskärmar är automatiskt genererade skärmar som visas under några sekunder i slutet av videoannonsen och visar information om dina produkter eller tjänster. YouTube-slutskärmar installeras av videoskaparen direkt i YouTube och visas vid organiska visningar och annonsvisningar av din video.

YouTube-slutskärmar

I YouTube kan du göra egna slutskärmar som visas i slutet av dina videor med Studio från ditt Google-konto. Om du vill lägga till en slutskärm måste videon vara minst 25 sekunder lång. Du kan använda dem för att öka antalet tittare och:

• leda tittare till andra videoklipp, spellistor och kanaler på YouTube
  • uppmana tittare att prenumerera på kanalen
  • marknadsföra webbplatser, varor och crowdfunding-kampanjer.

Läs mer om att göra slutskärmar för videor på YouTube

Automatiska slutskärmar

Automatiska slutskärmar hjälper dig att förbättra annonsresultatet i målgruppen genom att visa information som uppmuntrar tittarna att vidta en åtgärd, som att installera din mobilapp eller köpa dina produkter. I Google Ads genereras automatiska slutskärmar automatiskt med information från din kampanj. I en appinstallationskampanj visas till exempel uppgifter om din app, som namnet och priset, och en länk där tittaren kan installera den.

Läs mer om automatiska slutskärmar för videoannonser

Obs! När automatiska slutskärmar är aktiverade visas inte YouTube-slutskärmar.

Annonseringspolicyer för interaktiva funktioner

Alla interaktiva funktioner som du använder i dina TrueView-videoannonser, som uppmaningsöverlagringar, slutskärmar och kort, måste följa Google Ads-policyerna.