Om interaktive videoannonser

Hvis du kjører TrueView-videoannonser for å nå ut til målgruppen din og øke bevisstheten, kan du bruke interaktive funksjoner for å skape større engasjement hos publikum.

Hvis du legger til interaktive elementer, gir du seerne muligheten til å samhandle med merkevaren din utover det å se videoannonsen din. Ved å gjøre videoannonsene dine interaktive blir det også enklere å skreddersy dem for å nå bestemte annonseringsmål, for eksempel å generere appinstallasjoner, produktkjøp eller besøk på nettstedet ditt.

Slik kan du gjøre videoannonsene dine interaktive:

Mål Interaktiv funksjon Hvor du lager den
Øk engasjementet i videoannonsen din eller merkevaren din

Overleggskort

• Presenter funksjonene i et produkt eller en tjeneste i en video.
  • Markedsfør andre videoer eller spillelister for å generere varig engasjement for kanalen din.

YouTube-sluttskjermer

• Du kan lage en sluttskjerm manuelt i YouTube-videoene dine for å oppmuntre til ytterligere engasjement for merkevaren din.
Merk: Kort og sluttskjermer er ikke tilgjengelige for alle annonsører.
YouTube
Generer besøk på nettstedet ditt

Knapp med handlingsfremmende oppfordring

• Oppfordre seerne til å klikke seg frem til nettstedet ditt med en knapp med en handlingsfremmende oppfordring.

Automatiske sluttskjermer

• Vis et automatisk generert skjermbilde på slutten av videoannonsen. Der kan du oppmuntre seerne til å gjøre noe – for eksempel installere en app.
Google Ads
Oppmuntre seerne til å kjøpe produktene dine

Shopping-overleggskort

• Vis oppføringer med produktinformasjon fra den tilknyttede Merchant Center-kontoen din.
  • Koble seerne til produkter de allerede har sett på, eller som er relatert til videoen de ser på.
Google Ads

TrueView-videoannonser faktureres på grunnlag av kostnad per visning (CPV). Dette innebærer at du betaler når en bruker ser på 30 sekunder av videoen din (eller hele videoen hvis den er kortere enn 30 sekunder) eller har andre interaksjoner med videoen, for eksempel klikker på tilleggsbannere, ikoner eller appetittvekkere.

Merk: Enkelte interaktive funksjoner støttes ikke på alle enheter og plattformer. Det er for eksempel ikke støtte for alle funksjoner på YouTube-mobilnettstedet (m.youtube.com) når man bruker en mobilenhet.

Interaktive funksjoner for videoannonser

Overleggskort

Overleggskort opprettes på YouTube og vises per video, både på datamaskiner og mobilenheter. Du kan oppgi en endelig nettadresse fra en liste over kvalifiserte nettsteder og, avhengig av typen overleggskort, tilpasse et bilde, en tittel eller en handlingsfremmende tekst.

En appetittvekker blir vist i noen sekunder på det angitte tidspunktet. Seerne som klikker på den, kan åpne overleggskortet direkte. På alle andre tidspunkter i videoen ser brukerne et ikon når de holder markøren over avspilleren på stasjonære datamaskiner, eller når avspillerkontrollene vises på mobilenheter. Brukerne kan også klikke på ikonet for å bla gjennom alle overleggskortene som finnes i videoen.

Finn ut hvordan du konfigurerer overleggskort for videoene dine på YouTube.

Knapp med handlingsfremmende oppfordring

En knapp med en handlingsfremmende oppfordring oppfordrer seerne til å besøke nettstedet ditt. Du kan konfigurere en knapp med en handlingsfremmende oppfordring ved å skrive inn tekst i «Handlingsfremmende oppfordring»-feltet når du oppretter en videoannonse. Knappen med den handlingsfremmende oppfordringen kan tilpasses for spesifikke bruksområder, for eksempel «Få et pristilbud», «Bestill nå» eller «Registrer deg».

TrueView for Action-kampanjer

Med TrueView for Action-kampanjer (også kalt «Generer konverteringer» i Google Ads) kan du generere flere salg, potensielle salg og mer nettstedstrafikk til bedriften din.  I denne kampanjeundertypen kan du legge til en sluttskjerm og en knapp med en handlingsfremmende oppfordring. Ved å bruke disse interaktive elementene i reklamen kan du oppfordre kundene dine til å utforske produktet eller tjenesten du tilbyr, dele kontaktinformasjonen sin eller gjøre andre ting som er av verdi for bedriften din. Knappen med den handlingsfremmende oppfordringen kan tilpasses for spesifikke bruksområder, for eksempel «Få et pristilbud», «Bestill nå» eller «Registrer deg».

Finn ut hvordan du oppretter TrueView for Action-kampanjer.

TrueView for shopping-kampanjer

I TrueView for shopping-kampanjer benyttes Shopping-kort for å gjøre videoannonser interaktive ved å koble seerne direkte til produkter de tidligere har sett på, eller produkter relatert til videoen de ser på. Disse kortene opprettes i Google Ads og kjøres bare i TrueView in-stream-annonser. Produktbildene og -opplysningene er basert på informasjon fra en tilknyttet Google Merchant Center-konto.

En appetittvekker med navnet på et produkt vises i noen få sekunder, og seerne som klikker på denne, får presentert Shopping-overleggskortet. På andre tidspunkter under avspillingen av videoen kan seerne klikke på et ikon for å bla gjennom Shopping-overleggskortene. Videoannonsen din kan inneholde opptil seks Shopping-overleggskort, avhengig av hvor mange av produktene i feeden din som er kvalifisert.

Obs! Når Shopping-overleggskort legges til en videoannonse, erstattes andre kort eller handlingsfremmende overlegg som eventuelt er opprettet for denne videoen i YouTube.

Slik fungerer Shopping-overleggskortene

Shopping-overleggskort bruker Merchant Center-produktinformasjonen din og kan gis et personlig preg ved bruk av remarketinginformasjon eller andre målgruppesignaler. I tillegg kan du tilpasse hvilke produkter som kan vises på Shopping-kortene, ved å bruke produktfilteret.

Den samme informasjonen som brukes i dynamisk remarketing for bannerannonser, brukes også til å generere Shopping-kort dynamisk basert på varer på nettstedet ditt som besøkende tidligere har sett på. Hvis du ikke har konfigurert dynamisk remarketing i Google Ads, kan du opprette egendefinerte filtre basert på attributter fra produktinformasjonen din, for eksempel merkevare, produkttype, Google Ads-etikett og ads-gruppering.

Finn ut hvordan du oppretter TrueView for shopping-kampanjer.

Sluttskjermer

Det finnes to typer sluttskjermer: automatiske sluttskjermer, som genereres i Google Ads og bare vises i videoannonsene dine, og YouTube-sluttskjermer, som opprettes på YouTube. Automatiske sluttskjermer er automatisk genererte skjermbilder med detaljer om et produkt eller en tjeneste du tilbyr, som vises i noen sekunder i slutten av videoannonsene dine. YouTube-sluttskjermer konfigureres av videoskaperen på YouTube og vises både ved organiske avspillinger og annonseavspillinger av videoen.

YouTube-sluttskjermer

Du kan lage egendefinerte sluttskjermer i YouTube Skaperstudio fra Google-kontoen din og legge til disse på slutten av YouTube-videoene dine. Videoen din må være minst 25 sekunder lang for å ha en sluttskjerm. Du kan bruke sluttskjermer til å tiltrekke deg faste seere, men også til følgende:

• Lede seerne til andre videoer, spillelister eller kanaler på YouTube
  • oppfordre seerne til å abonnere på kanalen din
  • markedsføre nettstedet ditt, varene dine og folkefinansierte kampanjer

Finn ut mer om hvordan du legger til sluttskjermer i videoer på YouTube.

Automatiske sluttskjermer

Med automatiske sluttskjermer kan det bli enklere å forbedre annonseresultatene for målgruppen din ved å ta med informasjon som oppmuntrer seerne til å gjøre noe, for eksempel installere mobilappen din eller kjøpe produktene dine. Automatiske sluttskjermer genereres automatisk i Google Ads på grunnlag av informasjon fra kampanjen din. I en kampanje for installasjon av mobilapper viser sluttskjermen bestemte detaljer om appen din, for eksempel navn og pris, sammen med en link til installasjon av appen.

Finn ut mer om automatiske sluttskjermer for videoannonser.

Merk: YouTube-sluttskjermer vises ikke når automatiske sluttskjermer er slått på.

Retningslinjer for annonsering med interaktive funksjoner

Alle interaktive funksjoner du bruker i TrueView-videoannonsene dine, for eksempel handlingsfremmende oppfordringer, sluttskjermer og overleggskort, må være i samsvar med retningslinjene for Google Ads.