Om interaktive videoannonser

Hvis du kjører TrueView-videoannonser for å nå ut til målgruppen din og øke bevisstheten, kan du bruke interaktive funksjoner til å skape større engasjement hos publikum.

Hvis du legger til interaktive elementer, gir du seerne muligheten til å samhandle med merkevaren din utover det å se videoannonsen din. Ved å gjøre videoannonsene dine interaktive blir det også enklere å skreddersy dem for å nå bestemte annonseringsmål, for eksempel å generere appinstallasjoner, produktkjøp eller besøk på nettstedet ditt.

Slik kan du gjøre videoannonsene dine interaktive:

Mål Interaktiv funksjon Hvor du lager den
Øk engasjementet i videoannonsen din eller merkevaren din

Overleggskort

• Presenter funksjonene i et produkt eller en tjeneste i en video.
  • Markedsfør andre videoer eller spillelister for å generere varig engasjement for kanalen din.

Sluttskjermer

• Du kan lage en sluttskjerm manuelt i YouTube-videoene dine for å oppmuntre til ytterligere engasjement for merkevaren din.
YouTube
Generer besøk på nettstedet ditt

Handlingsfremmende oppfordring

• Oppfordre seerne til å klikke seg videre til nettstedet ditt via forbedrede klikkmål.
Google Ads
Oppmuntre seerne til å kjøpe produktene dine

Shopping-overleggskort

• Vis oppføringer med produktinformasjon fra den tilknyttede Merchant Center-kontoen din.
  • Koble seerne til produkter de allerede har sett på, eller som er relatert til videoen de ser på.
Google Ads – TrueView for shopping-kampanje
Generer besøk på nettstedet ditt, og øk antallet konverteringer

TrueView for Action-kampanjer

• Vis et handlingsfremmende overlegg eller et overlegg for overskriftstekst for å generere klikk til nettstedet ditt.

Automatiske sluttskjermer

• Vis et automatisk generert skjermbilde på slutten av videoannonsen. I det kan du oppmuntre seerne til å gjøre noe – for eksempel installere en app.
Google Ads – TrueView for Action-kampanje

TrueView-videoannonser faktureres på grunnlag av kostnad per visning (CPV). Dette innebærer at du betaler når seeren ser på 30 sekunder av videoen din (eller videoens varighet om den er kortere enn 30 sek) eller har andre videointeraksjoner. Vedkommende kan for eksempel klikke på tilleggsbannere eller ikoner eller apetittvekkere i kortet.

Merk: Det kan hende at enkelte interaktive funksjoner ikke støttes på alle enheter og plattformer. Dette kan for eksempel forekomme på YouTube-mobilnettstedet (m.youtube.com) om du bruker en mobilenhet.

Her er mer informasjon om hver enkelt interaktive funksjon:

Overleggskort

Overleggskort opprettes på YouTube og vises per video, både på datamaskiner og mobilenheter. Du kan oppgi en endelig nettadresse fra en liste over kvalifiserte nettsteder og, avhengig av typen overleggskort, tilpasse et bilde, en tittel eller en handlingsfremmende tekst.

En appetittvekker blir vist i noen sekunder på det angitte tidspunktet. Seerne som klikker på den, kan åpne overleggskortet direkte. På alle andre tidspunkter i videoen ser brukerne et ikon når de holder markøren over avspilleren på stasjonære datamaskiner, eller når avspillerkontrollene vises på mobilenheter. Seerne kan også klikke på ikonet for å bla gjennom alle overleggskortene som fins i videoen.

Finn ut hvordan du konfigurerer overleggskort for YouTube-videoene dine.

Handlingsfremmende oppfordring

Med en handlingsfremmende oppfordring kan du oppmuntre seerne til å klikke seg videre til nettstedet ditt. Slike handlingsfremmende oppfordringer kan vises som et ekstra klikkmål ved siden av videoannonser. Du kan konfigurere handlingsfremmende oppfordringer ved å merke av i «Handlingsfremmende oppfordring»-avmerkingsboksen når du oppretter TrueView-annonser. Den handlingsfremmende oppfordringen kan tilpasses til spesifikke brukstilfeller, som for eksempel «Få et pristilbud», «Bestill nå» eller «Registrer deg». En handlingsfremmende oppfordring leder til den endelige nettadressen din.

TrueView for Action-kampanjer i Google Ads

TrueView for Action er et nytt format og en ny optimalisering av bud som er laget for å generere handlinger i nedre del av trakten, som for eksempel klikk på nettsteder og konverteringer. TrueView for Action-formatet inkluderer en skreddersydd og forbedret handlingsfremmende oppfordring for klikk på nettsteder og konverteringer, som kjører konsekvent på mobil (som følgeannonse i portrettmodus og som handlingsfremmende oppfordring i liggende retning) og på datamaskin (tilleggsbanner). Den handlingsfremmende oppfordringen kan tilpasses til spesifikke brukstilfeller, som for eksempel «Få et pristilbud», «Bestill nå» eller «Registrer deg». Finn ut mer om hvordan du oppretter TrueView for Action-kampanjer i Google Ads.

Shopping-overleggskort

I TrueView for shopping-kampanjer benyttes Shopping-overleggskort for å gjøre videoannonser interaktive ved å koble seerne direkte til produkter de tidligere har sett på, eller produkter relatert til videoen de ser på. Disse kortene opprettes i Google Ads og kjøres bare i TrueView in-stream-annonser. Produktbildene og -opplysningene er basert på informasjon fra en tilknyttet Google Merchant Center-konto.

En appetittvekker med navnet på et produkt vises i noen få sekunder, og seerne som klikker på denne, får presentert Shopping-overleggskortet. På andre tidspunkter under avspillingen av videoen kan seerne klikke på et ikon for å bla gjennom Shopping-overleggskortene. Videoannonsen din kan inneholde opptil seks Shopping-overleggskort, avhengig av hvor mange av produktene i feeden din som er kvalifisert.

• Obs! Når Shopping-overleggskort legges til en videoannonse, erstattes andre kort eller handlingsfremmende overlegg som eventuelt er opprettet for denne videoen i YouTube.

Slik fungerer Shopping-overleggskortene

Shopping-overleggskort bruker Merchant Center-produktinformasjonen din og kan gis et personlig preg ved bruk av remarketinginformasjon eller andre målgruppesignaler. I tillegg kan du tilpasse hvilke produkter som kan vises på Shopping-overleggskortene, ved å bruke produktfilteret.

Den samme informasjonen som i dynamisk remarketing for bannerannonser brukes til å generere Shopping-overleggskort dynamisk basert på varer på nettstedet ditt som besøkende tidligere har sett på. Hvis du ikke har konfigurert dynamisk remarketing i Google Ads, kan du opprette egendefinerte filtre basert på attributter fra produktinformasjonen din, for eksempel merkevare, produkttype, Google Ads-etikett og annonsegruppe.

Sluttskjermer

Det finnes to typer sluttskjermer: automatiske sluttskjermer, som genereres i Google Ads og bare vises i videoannonsene dine, og YouTube-sluttskjermer, som opprettes på YouTube. Automatiske sluttskjermer er automatisk genererte skjermbilder med detaljer om et produkt eller en tjeneste du tilbyr, som vises i noen sekunder i slutten av videoannonsene dine. YouTube-sluttskjermer konfigureres av videoskaperen på YouTube og vises både ved organiske avspillinger og annonseavspillinger av videoen.

YouTube-sluttskjermer

Du kan lage egendefinerte sluttskjermer i YouTube Skaperstudio fra Google-kontoen din og legge til disse på slutten av YouTube-videoene dine. Videoen din må være minst 25 sekunder lang for å ha en sluttskjerm. Du kan bruke sluttskjermer til å tiltrekke deg faste seere, men også til følgende:

• Lede seerne til andre videoer, spillelister eller kanaler på YouTube
  • Oppfordre seerne til å abonnere på kanalen din
  • Markedsføre nettstedet ditt, varene dine og folkefinansierte kampanjer

Finn ut mer om hvordan du legger til sluttskjermer i videoer på YouTube

Automatiske sluttskjermer

Med automatiske sluttskjermer kan det bli enklere å forbedre annonseresultatene for målgruppen din ved å ta med informasjon som oppmuntrer seerne til å gjøre noe, for eksempel installere mobilappen din eller kjøpe produktene dine. Automatiske sluttskjermer genereres automatisk i Google Ads på grunnlag av informasjon fra kampanjen din. Eksempel: I en kampanje for installasjon av mobilapper vises det litt informasjon om appen din på sluttskjermen, for eksempel navn og pris, sammen med en link som kan følges for å installere appen.

Finn ut mer om automatiske sluttskjermer for videoannonser

Merk: YouTube-sluttskjermer vises ikke når automatiske sluttskjermer er slått på.

Retningslinjer for annonsering med interaktive funksjoner

Alle interaktive funksjoner du bruker i TrueView-videoannonsene dine, for eksempel handlingsfremmende overlegg, sluttskjermer og overleggskort, må være i samsvar med retningslinjene for Google Ads.