Vanliga frågor om uppgraderingen av Salesforce-integreringen

I denna artikel svarar vi på vanliga frågor om hur du migrerar från den äldre Salesforce-integreringen till Konverteringsimport i Google Ads för Salesforce.
Denna ändring gäller endast kunder som använder den äldre Salesforce-integreringen. I ditt Google Ads-konto kan du se om du använder en äldre integrering. Om du använder fliken Salesforce under Mål > Konverteringar, eller om du ser Salesforce på listan över importkällor när du skapar en ny konverteringsåtgärd från import, betyder det att du använder den äldre Salesforce-integreringen. I så fall gäller denna artikel dig. Om du inte använder fliken Salesforce under Mål > Konverteringar (inklusive om du använder kortet Salesforce under Verktyg > Data Manager) använder du inte den äldre Salesforce-integreringen och kan sluta läsa här.

Vad är Konverteringsimport i Google Ads för Salesforce?

Konverteringsimport i Google Ads för Salesforce är en integrering med Salesforce som gör att du kan hantera dina offlinekonverteringsåtgärder direkt i Google Ads. I Google Ads-gränssnittet flyttar denna upplevelse integreringshanteringen från Salesforce-sidan till den nya sidan Data Manager. Observera att du fortfarande har åtkomst till dina befintliga konverteringsåtgärder.

Hur uppgraderas integreringen med Salesforce?

Konverteringsåtgärder som använder den äldre Salesforce-integreringen migreras automatiskt till en ny konverteringsimportupplevelse som kallas Konverteringsimport i Google Ads för Salesforce.

I den uppgraderade upplevelsen kan du göra följande:

I följande avsnitt beskrivs ändringarna beroende på hur du för närvarande använder Salesforce.

Jag använder den äldre Salesforce-integreringen och har aktiva konverteringsåtgärder

Konverteringsåtgärder från den äldre Salesforce-integreringen migreras till Data Manager med aktuell status och eventuella konfigurerade scheman. Raderade konverteringsåtgärder migreras inte. När migreringen är klar kan du hantera dina Salesforce-anslutningar på sidan Data Manager i Google Ads. Dina migrerade konverteringsåtgärder visas fortfarande på sidan Översikt för konverteringar.

Jag använder den äldre Salesforce-integreringen och har raderat alla mina konverteringsåtgärder

Om alla dina konverteringsåtgärder har raderats uppgraderas den äldre integreringen inte automatiskt. Däremot rekommenderar vi att du ställer in förbättrade konverteringar för potentiella kunder och skapar en ny anslutning till Salesforce för att importera din data till Google Ads. När du har skapat en ny anslutning till Salesforce kan du återskapa de raderade konverteringsåtgärderna.

Jag använder Data Manager för att importera konverteringar från Salesforce

Du ser inga ändringar och du behöver inte göra något.

Vad behöver jag göra för att uppgradera till den nya upplevelsen?

Ingenting! Uppgraderingen sker automatiskt och du får ett meddelande i Google Ads när den är klar. Sedan kan du se och hantera dina uppgraderade Salesforce-anslutningar på sidan Data Manager i Google Ads-gränssnittet.

Hur påverkas min data?

Dina uppgraderade Salesforce-anslutningar får samma status som tidigare (schemalagda eller inte schemalagda). Vissa kunder kan se nya konverteringsåtgärder som skapas i samband med uppgraderingen. Värdet Förväntade intäkter behålls för möjligheter, men parametern stöds inte för potentiella kunder.

Varför kan jag inte redigera mina äldre milstolpar och konverteringsåtgärder?

Under uppgraderingen tillåts inga ändringar som kan påverka processen. Detta inkluderar ändringar av äldre mappningar av milstolpar för integrering och redigering av konverteringsåtgärder. Du kan fortfarande ta bort länken till ditt Salesforce-konto. När uppgraderingen är klar kan du hantera dina Salesforce-anslutningar på sidan Data Manager. Du kan hantera dina nya konverteringsåtgärder på sidan Konverteringar.

Varför ser jag fler konverteringsåtgärder än jag hade före migreringen?

Den äldre Salesforce-integreringen kunde importera data från både en potentiell kund och en möjlighet till en enda konverteringsåtgärd. I den nya Salesforce-integreringen är varje anslutning länkad till ett enda Salesforce-objekt, antingen en potentiell kund eller en möjlighet. Uppgraderingen skapar en konverteringsåtgärd för varje Salesforce-objekt. Migreringen skapar även en Salesforce-anslutning för varje Salesforce-objekt på sidan Data Manager.

Vad är Google Ads Data Manager?

Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och använda den i Google Ads. Datahanteringen sker centralt på sidan Data Manager i Google Ads så att du kan ansluta en datakälla en gång och sedan aktivera den för flera olika användningsfall. Läs mer om Google Ads Data Manager.

Vart tog Salesforce-sidan vägen?

Nu när du har migrerat till den nya Salesforce-integreringen kan du se och hantera dina migrerade Salesforce-anslutningar i avsnittet Anslutna produkter under Data Manager i Google Ads-gränssnittet.