Ressurser som hjelper deg med å forberede deg på endringer i personvernet og lovgivningen for trafikk i EØS

Denne artikkelen er for kunder som bruker Googles løsninger på og utenfor nettet, og som mottar data fra brukere i EØS.
Som en del av Googles løpende arbeid med å bygge et økosystem for digital annonsering som ivaretar personvernet, styrker vi håndhevelsen av retningslinjene for brukersamtykke i EU.

Annonsører må overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU for å kunne bruke personlig tilpasning av annonser. I 2024 kommer håndhevelsen av disse retningslinjene også til å påvirke målefunksjoner og omfatte data fra disse kildene:

• Nettsteder: tagger som sender data til Google.
  • Apper: SDK-er som sender data til Google.
  • Dataopplastinger: verktøy du kan bruke til å laste opp data fra andre kilder enn Google, for eksempel butikksalg eller importering av konverteringer utenfor nettet.
For å fortsette å bruke funksjoner knyttet til måling, remarketing og personlig tilpasning av annonser må du innhente samtykke til bruk av personopplysninger fra brukere basert i EØS og dele samtykkesignaler med Google.

Kravene gjelder også hvis du bruker Google Analytics-data i Google-tjenester.

Du kan utarbeide en målingsplan ved hjelp av personvernplanleggeren. Du kan også finne ut mer om robuste målinger.

Legg til et bokmerke for denne ressurssiden, og besøk den regelmessig for å få med deg de nyeste anbefalingene.

Dette må du gjøre

Innhent brukersamtykke

Du er selv ansvarlig for å innhente brukernes samtykke i appen din eller på nettstedet ditt eller i forbindelse med eventuelle data du laster opp til Google. Du må innhente brukernes samtykkevalg for å gi eller avvise samtykke til å lagre informasjon om atferden deres.

Google samarbeider med ulike partnere på plattformen for samtykkestyring. Disse partnerne kan hjelpe med å administrere samtykkebannere for informasjonskapsler og formidle disse valgene til Google-taggen via samtykkemodus. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du implementere et samtykkebanner eller en annen egendefinert samtykkeløsning for apper og nettsteder. Du kan også få hjelp av en partner på Googles plattform for samtykkestyring (CMP).

Icon of a download symbol

Konfigurer samtykkemodus

Når du har innhentet brukersamtykke, må du formidle brukerens samtykkevalg til Google. Mange CMP-er kan sende samtykkestatusen til Google for deg. Hvis du implementerer en egendefinert samtykkeløsning, må du ha en mekanisme som sender samtykkestatusen til Google. Med samtykkemodus kan du formidle brukernes samtykkestatus for informasjonskapsler eller appidentifikatorer til Google. CMP-leverandøren oppdaterer automatisk til den nyeste versjonen av samtykkemodus. Samarbeid med den aktuelle leverandøren om å sikre at du bruker den nyeste versjonen av samtykkemodus. Hvis du selv administrerer banneret, kan du implementere versjon 2 av samtykkemodus.

Gå over fra UA360 til GA4

Google Analytics 4 har erstattet Universal Analytics. 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. Hvis du ikke overfører områdene dine i løpet av mars, mister du viktige annonseringsfunksjoner som UA360 ikke lenger støtter for berørt trafikk i EØS. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du bekrefte og oppdatere samtykkeinnstillingen i Analytics for å sikre at du sender de nødvendige samtykkesignalene til Google.

Oppdater til de nyeste API-ene eller SDK-ene

Hvis du deler målgruppedata med Google ved hjelp av Googles API-er eller SDK-er, må du oppgradere til den nyeste versjonen av Google Ads API og Display & Video 360 API. Appannonsører bør oppdatere til den nyeste versjonen av Googles App Conversion Tracking and Remarketing API eller det aktuelle SDK-et. Dermed kan de sende samtykkesignaler på riktig måte, slik at brukernes valg blir respektert, og annonsørene får tilgang til omfattende målings- og modelleringsfunksjoner. Appannonsører som samarbeider med appattribusjonspartnere (AAP), må oppgradere til den nyeste versjonen av AAP SDK/API og samarbeide med AAP-partneren sin for å sikre at det sendes samtykkesignaler til Google.

Hvis du bruker API-er til å dele data utenfor nettet med Google, må du oppdatere til de nyeste API-ene eller SDK-ene for apper i løpet av mars 2024 for å forhindre at målgrupper utenfor nettet (dvs. Kundematch) oppnår dårligere resultater. Kunder som laster opp data utenfor nettet manuelt, må sende inn en samtykkeattest via brukergrensesnittet til produktet. Hvis du samarbeider med en Kundematch-opplaster (CMU), må du sjekke at den aktuelle partneren har fullført denne oppgraderingen.