Bronnen om u voor te bereiden op wijzigingen in privacy en regelgeving voor verkeer in de Europese Economische Ruimte (EER)

Dit artikel is bedoeld voor klanten die de online en offline oplossingen van Google gebruiken en gegevens krijgen van eindgebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).
Als onderdeel van Google's voortdurende inzet voor een privacygericht ecosysteem voor digitaal adverteren, versterken we de handhaving van ons Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

Adverteerders moeten zich houden aan het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU om advertentiepersonalisatie te gebruiken. In 2024 heeft onze handhavingsmaatregel ook invloed op meetfuncties en is deze van toepassing op gegevens van:

• Websites: tags die gegevens naar Google sturen.
  • Apps: SDK's die gegevens naar Google sturen.
  • Gegevensuploads: tools om gegevens uit niet-Google-bronnen te uploaden, zoals imports van offline conversies of winkelverkopen.
Als u functies voor meting, advertentiepersonalisatie en remarketing wilt blijven gebruiken, moet u toestemming verzamelen voor het gebruik van persoonsgegevens van eindgebruikers in de EER en toestemmingssignalen delen met Google.

De vereisten zijn ook van toepassing als u Google Analytics-gegevens gebruikt met een Google-service.

U kunt een meetplan voor klanten krijgen via de Privacyplanner. U kunt ook meer informatie krijgen over duurzame meting.

Maak een bookmark voor deze pagina met bronnen en kom regelmatig terug om op de hoogte te blijven van de nieuwste aanbevelingen.

Wat u moet doen

Toestemming van gebruikers krijgen

U bent ervoor verantwoordelijk toestemming van gebruikers te krijgen op uw website of in uw app of voor gegevens die u uploadt naar Google. U moet de toestemmingskeuze van de gebruiker verkrijgen om toestemming voor het opslaan van informatie over hun gedrag te geven of te weigeren.

Google heeft partnerschappen met veel partners van het platforms om toestemming te beheren. Hiermee kunt u toestemmingsbanners voor cookies beheren en deze keuzes via de toestemmingsmodus doorgeven aan de Google-tag. Als u dit nog niet heeft gedaan, kunt u voor websites en apps een toestemmingsbanner of andere aangepaste toestemmingsoplossing implementeren of een Google-partner voor een platform om toestemming te beheren (CMP) gebruiken.

Icon of a download symbol

Toestemmingsmodus instellen

Nadat u toestemming van de gebruiker heeft gekregen, moet u de toestemmingskeuze van de gebruiker doorgeven aan Google. Veel CMP's sturen de toestemmingsstatus naar Google. Als u een aangepaste toestemmingsoplossing implementeert, moet u een methode implementeren om de toestemmingsstatus naar Google te sturen. Via de toestemmingsmodus kunt u de toestemmingsstatus van uw gebruikers voor cookies of app-ID's doorgeven aan Google.  Uw CMP-provider wordt automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie van de toestemmingsmodus. Werk samen met uw provider om zeker te weten dat u de nieuwste update van de toestemmingsmodus gebruikt. Als u uw eigen banner onderhoudt, implementeert u versie 2 van de toestemmingsmodus.

Migreren van UA360 naar GA4

Google Analytics 4 heeft Universal Analytics vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. Als u niet vóór maart migreert, raakt u essentiële advertentiemogelijkheden kwijt die niet meer worden ondersteund in UA360 voor verkeer in de EER. Verifieer en update uw instelling voor Analytics-toestemming als u dat nog niet heeft gedaan om ervoor te zorgen dat u de nodige toestemmingssignalen naar Google stuurt.

Updaten naar de nieuwste API's of SDK's

Als u Google API's/-SDK's gebruikt om doelgroepgegevens te delen met Google, moet u upgraden naar de nieuwste Google Ads API en Display & Video 360 API. App-adverteerders moeten updaten naar de nieuwste Google API voor het bijhouden van app-conversies of SDK-versie. Zo kunnen ze toestemmingssignalen correct communiceren om de keuzes van gebruikers te respecteren en uitgebreide meting en modellering mogelijk te maken. Onze app-adverteerders die met app-attributiepartners (AAP's) werken, moeten upgraden naar de nieuwste SDK-/API-versie voor AAP's. Werk samen met uw AAP-partner om te zorgen dat uw toestemmingssignalen aan Google worden doorgegeven.

Als u API's gebruikt om offline gegevens te delen met Google, moet u updaten naar de nieuwste API's of SDK voor apps om te voorkomen dat offline doelgroepen (zoals Klantenmatch) afnemen vanaf maart 2024. Klanten die offline gegevens handmatig uploaden, moeten ook een attest voor toestemming invullen in de gebruikersinterface van het product. Als u met een Klantenmatch-uploadpartner (CMU) werkt, zorgt u ervoor dat uw partner deze upgrade heeft afgerond.