Vanlige spørsmål om Demand Gen

Via Demand Gen-kampanjer kan du nå ut til opptil 3 milliarder månedlige aktive brukere mens de ruller gjennom innhold på YouTube (nå har YouTube Shorts i snitt over 50 milliarder daglige avspillinger) og de tilhørende Google-feedene, deriblant Gmail og Discover. Finn ut mer om Demand Gen-kampanjer og hvordan du oppretter Demand Gen-kampanjer.

I denne artikkelen svarer vi på de vanligste spørsmålene.

Overgangen fra Discovery til Demand Gen

Må jeg gjøre noe for å oppgradere Discovery-kampanjene mine til Demand Gen-kampanjer?

Nei, Discovery-kampanjene oppgraderes automatisk. Finn ut mer om oppgraderingen fra Discovery-annonser til Demand Gen.

Hvorfor oppgraderer Google Discovery til Demand Gen?

Demand Gen-kampanjer gir deg de samme fordelene som Discovery-kampanjer, pluss nye funksjoner, ny beholdning, ny statistikk og enklere opprettelse av annonser, så du kan øke etterspørselen og sjansene for at kundene handler hos nettopp deg.

All funksjonalitet i Discovery-kampanjer finnes også i Demand Gen-kampanjer (med noen få unntak beskrevet nedenfor). Demand Gen-kampanjer har nye funksjoner og egenskaper, deriblant større potensiell rekkevidde på Googles mest visuelt flotte plattformer (Gmail, YouTube og Discover), hvor kundene i større grad har kjøp i tankene. I tillegg kan du levere skreddersydde annonseopplevelser og få mer avansert budgivning og nøyaktigere måling. Finn ut mer om Demand Gen-kampanjer.

Hva skiller Demand Gen-kampanjer fra Discovery-kampanjer med tanke på utseende og funksjoner?

• Nye funksjoner i Demand Gen:
    • bruker det nye UI-et i Google Ads
    • annonsegruppe-/stedsmålretting (valgfritt)
    • videoannonser
  • at du ikke lenger kan bruke skjemautvidelser for potensielle salg

Kommer de eksisterende Discovery-kampanjene mine til å konkurrere med Demand Gen-kampanjene?

Nei, de konkurrerer ikke med hverandre, men kan fungere sammen. Til syvende og sist er det lurt å oppgradere Discovery-kampanjene til de nye og finstemte Demand Gen-kampanjene.

Hvordan kan jeg se historiske data fra Discovery-annonsekampanjer når de er oppgradert til Demand Gen?

Alle de historiske dataene dine blir sømløst overført fra Discovery-kampanjene til Demand Gen-kampanjene, og du kan se dem på samme måte som før, for eksempel tilgang i Kampanjer-tabellen.

Har Demand Gen-kampanjer en innlæringsfase?

Når du har endret budstrategien i den nye Demand Gen-kampanjen, kan det oppstå mindre resultatsvingninger mens Google Ads optimaliserer budene. Som indikasjon på dette kan budstrategien ha statusen «Innlæringsfase» i denne perioden. Du kan holde markøren over statusen for å se hvorfor budstrategien er gitt statusen «Innlæringsfase». Vi anbefaler at du venter med å gjøre endringer i budgivningen til innlæringsfasen på to uker er over.

Som en tommelfingerregel bør du ha minst 50 konverteringer før du eventuelt gjør endringer i kampanjen.

Det tar som regel minst 24 timer før annonser blir gjennomgått og (forhåpentligvis) godkjent.

Bør jeg legge til flere elementer i de nye Demand Gen-kampanjene når Discovery-kampanjene er overført til Demand Gen?

Selv om det ikke er obligatorisk, anbefaler vi at du bruker så mange elementer og elementtyper som mulig i Demand Gen-annonser. På denne måten kan du nemlig dekke så mange plattformer som mulig, gi kundene en mer helhetlig historie og tilfredsstille etterspørsel på hvert trinn i trakten. Du kan velge mellom ulike elementtyper som video-, karusell- og enkeltbildeannonser samt annonser på TV-er med nettilkobling. Finn ut mer om spesifikasjonene og de anbefalte fremgangsmåtene for Demand Gen-kampanjer.

Hvorfor ser jeg bare ett annonseformat? (Eksempel: Hvorfor vises bare videoannonsene, men ikke bildeannonsene?)

Hvis du plasserer video- og bildeannonseformatene i én annonsegruppe, kan den automatiske budgivningen optimalisere og vise annonsene som er mest lønnsomme i tråd med kampanjemålene. Så hvis du bare ser at ett annonseformat kjøres, er det altså dette formatet som per nå gir deg den rette typen engasjement og det største volumet av dette i kampanjen.

Fakturering og budgivning

Hvordan faktureres Demand Gen?

Demand Gen-kampanjer har blandet fakturering, deriblant CPM- og CPC-budgivning. I listen nedenfor ser du budgivningstypen oppgitt per Google-plattform og annonseformat:

• YouTube-videoannonse: CPM
  • YouTube-bildeannonse: CPC
  • Gmail: klikk på appetittvekker (det første klikket for å utvide annonsen – du belastes ikke med kostnader for det sekundære klikket til nettstedet)
  • bildeannonse i Discover-feed: CPC
  • Discover-videoannonse: avspilling med deltakelse (når noen ser på minst 5 sek av videoen og klikker på den for å spille den av eller klikker på en link, anses det som en avspilling med deltakelse)

Hvilke budstrategier støttes i Demand Gen-kampanjer?

De støtter budstrategier som både er og ikke er basert på konverteringer, blant annet maksimer antall klikk, maksimer antall konverteringer, mål-ROAS, mål-CPA og verdibasert budgivning.

Hvordan kan jeg flytte kampanjer med mål-CPA-budgivning eller budgivning for maksimering av antallet konverteringer over til mål-ROAS-budgivning? Hva bør være det innledende mål-ROAS-budet?

Hvis du ikke har brukt Demand Gen før eller ikke har noen spesifikk mål-CPA eller mål-ROAS i tankene, anbefaler vi at du innledningsvis bruker budgivning for maksimering av antallet konverteringer og deretter går over til budgivning basert på mål-CPA/mål-ROAS når kampanjen har fått minst 50 konverteringer.

Du kan gjøre følgende:

1. Se på ROAS-en på kampanjenivå de siste 30 dagene.
  2. Angi en mindre ambisiøs mål-ROAS, for eksempel 20 % lavere enn ROAS-en de siste 30 dagene. Hvis du fastsetter høye nok bud, kan systemet legge inn konkurransedyktige bud.
    • Merk: Hvis du angir en 20 % lavere ROAS, betyr det at du legger inn et bud som er 20 % høyere.
  3. Følg nøye med på kampanjeresultatene når du har byttet til mål-ROAS-budgivning, og vent til innlæringsfasen er over. Dette tar vanligvis omtrent 1 uke, avhengig av konverteringsvolumet.
  4. Etter hvert som kampanjen tilegner seg kunnskap og blir mer effektiv, kan du legge inn gradvise budendringer på +/-10 % basert på resultatene.

Hva er de anbefalte fremgangsmåtene for Demand Gen-kampanjer med budgivning for maksimering av antallet klikk?

• Målgruppe: Velg de temaene som er mest relevante for potensielle kunder og kunder som har den høyeste sannsynligheten for å samhandle med annonsene. Du kan inspirere dem som vil finne ut mer om produktene eller tjenestene dine, ved å bruke overbevisende landingssider.
  • Budsjett: Det kreves ikke noe minimumsbudsjett ved bruk av budgivning for maksimering av antallet klikk.
  • Landingsside:
    • Ta med interessant innhold på landingssidene.
    • Kampanjer med budstrategien maksimer antall klikk er kompatible med domenene/nettadressene dine, YouTube-videolinkene du bruker, tredjeparts produktsider og/eller linker til direktesendinger.
  • Reklamer:
    • Bruk en rekke ulike bilder, videoer og tekstelementer, slik at AI-løsningene fra Google kan opparbeide seg bred kunnskap og generere best mulig resultater ved å optimalisere annonsene.
    • Bruk både bilde- og videoelementer i kampanjer med maksimer antall klikk.

Bør jeg innledningsvis bruke maksimer antall klikk i Demand Gen-kampanjer for å redusere innlæringsfasen, og deretter bytte til mål-CPA- eller mål-ROAS-budgivning for å nå konverteringsmålene mine?

Du bør ha fokus på kundemål:

• Hvis du vil oppnå flere klikk, er budgivning for maksimering av antallet klikk et godt alternativ, men husk at denne strategien er optimalisert for besøk på relevante landingssider. Denne strategien er effektiv hvis du vil nå mål knyttet til vurdering eller bevissthet i de innledende fasene av brukerreisen.
    • Du kan også bruke budgivning for maksimering av antall klikk for å lage remarketinglister og føre flere kunder og potensielle kunder inn i trakten til en egen kampanje, altså utenfor kampanjen med konverteringsmål.
  • Hvis du har som mål å få flere konverteringer, kan du starte med mål-CPA-budgivning eller budgivning for maksimering av antallet konverteringer, slik at AI-løsningene fra Google kan tilegne seg kunnskap og optimalisere oppsettet basert på konverteringsdata helt fra begynnelsen.

Målgrupper

Er det anbefalt å slå sammen flere annonsegrupper?

Ja. Hvis du slår sammen annonsegrupper, kan du utvide målrettingen uten at annonserelevansen reduseres. Ved å kombinere lignende typer målgrupper i færre annonsegrupper kan AI-løsningene fra Google samle inn flere data og treffe bedre budrelaterte beslutninger. Dermed får du et oppsett som enklere kan tilpasses endringer i brukeratferd, markedsforhold og konkurransedynamikken. Over tid blir kampanjene dine stadig mer effektive og konkurransedyktige.

Hva er forskjellen mellom optimalisert målretting og dobbeltgjengersegmenter?

Med dobbeltgjengersegmenter kan du finne nye og relevante kunder som ligner på målgruppene du har i utgangspunktet, slik at det blir enklere å nå annonseringsmålene dine. Optimalisert målretting bruker på sin AI-løsninger fra Google til å se utenfor de manuelt valgte målgruppene (signalene), i den hensikt å skaffe deg bedre kampanjeresultater og kunder du kan gå glipp av med bare manuelt valgte målgrupper. Med dobbeltgjengersegmenter kan du identifisere nye målgrupper som ligner på de du har, mens den optimaliserte målrettingen bidrar til at du får bedre resultater ved å vise annonser til de som har den høyeste sannsynligheten for å konvertere. De to tilnærmingene fungerer godt sammen og bidrar til at du når annonseringsmålene.

Kan jeg gjenbruke målgrupper i andre Google-kampanjetyper?

Ja, men merk deg dette: Hvis Demand Gen-målgruppen omfatter et dobbeltgjengersegment, vises målgruppen som «Kvalifisert – begrenset» i andre kampanjetyper, siden dobbeltgjengersegmenter ikke kan brukes utenfor Demand Gen-kampanjer. Resten av målgruppesegmentet forblir intakt og kan brukes i andre Google-kampanjetyper.

Kan jeg gjenbruke dobbeltgjengersegmenter i andre Google-kampanjetyper?

Nei, for dobbeltgjengersegmenter kan kun benyttes i Demand Gen-kampanjer.

Hvorfor kan jeg ikke bruke visse markedssegmenter og andre segmenter i Demand Gen-kampanjer?

Ubegrensede klassifikasjonssegmenter genereres for hver kampanjetype basert på den unike målgruppen som er tilgjengelig. Så ikke alle segmenter er tilgjengelige i alle kampanjetyper. Målgruppestyring filtrerer ikke ut segmenter basert på tilgjengeligheten av kampanjetyper. Derfor kan det hende du ser segmenter som er forbeholdt bannerkampanjer, når du oppretter Demand Gen-kampanjer.

Generelt

Må jeg bruke både videoelementer og statiske elementer i Demand Gen-kampanjer?

Nei, du trenger ikke å bruke begge. Du kan velge å legge til bilde- eller videoelementer eller begge disse elementtypene i Demand Gen-kampanjer, og kampanjer med bare ett format kjøres fortsatt. Kampanjer med bare ett reklameformat blir automatisk og kun kjørt i beholdning som tillater det aktuelle formatet. I kampanjer som har både bilde- og videoreklamer, velger systemet den elementkombinasjonen som er optimale med tanke på kampanjemålet.

Kan jeg kontrollere visningsfrekvensen i Demand Gen-kampanjer?

Nei. Systemet kontrollerer automatisk visningsfrekvensen slik at annonsen vises til de rette personene – ikke bare i de rette øyeblikkene, men også et optimalt antall ganger. Hvis du vil se data rapportert om visningsfrekvensen, kan du bruke dataene om unik rekkevidde (som rapporteres på kampanjenivå) og visningsdataene.

Hvorfor kan jeg ikke endre stedet eller språket i Demand Gen-kampanjer?

I Demand Gen kan du angi stedet eller språket kun på kampanje- eller annonsegruppenivå (ikke på begge nivåer). Så hvis du vil endre stedet eller språket, må du gjøre det på det nivået de ble angitt. Stedet eller språket kan med andre ord bare endres på nivået de er lagt inn.

• Merk: Radiusen rundt et sted kan kun angis på kampanjenivå.

Hvilke utvidelser støttes i Demand Gen-kampanjer?

Utvidelser for nettstedslinker kan brukes i Demand Gen-kampanjer.

Hvordan håndteres merkevaresikkerhet i Demand Gen?

Du kan administrere innholdsekskluderinger på «Innholdets egnethet»-siden på kontonivå. De viktigste innstillingene for egnethet (etiketter og innholds- og beholdningstyper) er ikke tilgjengelige på kampanjenivå. Emner og ekskludering av plasseringer er vanligvis ikke tilgjengelige på kampanje- eller annonsegruppenivå. Ekskludering av søkeord er tilgjengelig på kontonivå under «Innholdets egnethet» i «Ekskluderte innholdssøkeord»-kolonnen.

Linker til relatert innhold