U aanpassen aan wijzigingen in privacy en regelgeving met de toestemmingsmodus

18 januari 2024

In 2015 hebben we het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU (EU UCP) geïntroduceerd. Dit beleid geeft al sinds het begin blijk van onze inzet om adverteerders, uitgevers en gebruikers te helpen op een verantwoorde manier succes te hebben in het online advertentie-ecosysteem. De EU UCP bevat de vereisten van 2 onderdelen van de Europese privacyregelgeving: de ePrivacy-richtlijn (ePD) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De EU UCP vereist dat marketeers die bij Google adverteren, de toestemming van eindgebruikers verkrijgen en respecteren.

Vanaf dit jaar verbeteren we de handhaving van de EU UCP voor doelgroep- en meetoplossingen. App- en webadverteerders moeten verifieerbare toestemmingssignalen naar Google sturen om de prestaties te behouden van campagnes die advertenties tonen aan consumenten in de Europese Economische Ruimte (EER). Omdat het regelgevingsecosysteem zich steeds verder ontwikkelt, hebben we upgrades aangekondigd voor de toestemmingsmodus voor Google Ads, Google Marketing Platform en Google Analytics die misschien onmiddellijke actie vereisen vóór maart 2024 om functies voor advertentiepersonalisatie te behouden.

De kracht van de toestemmingsmodus benutten met de CMP-partners van Google

In voorbereiding op deze wijzigingen hebben we de API voor de toestemmingsmodus geüpgraded door 2 nieuwe parameters toe te voegen die extra controle bieden voor de verzameling van toestemming. Daarnaast werken we al lang samen met platforms om toestemming te beheren (CMP's) om de toestemmingsmodus aan te zetten voor ons CMP Partner Program. CMP-partners worden een nog belangrijker onderdeel van de web- en app-functionaliteit. Daarom breiden we dit programma voortdurend uit.

Deze partners kunnen u tijd helpen besparen met de volgende services:

• De toestemmingsbanner voor uw website/app implementeren of upgraden.
  • De content van uw toestemmingsbanner beheren.
  • De toestemmingssignalen terugsturen naar Google (via de toestemmingsmodus) om verifieerbare toestemming te bieden voor conversiemeting en doelgroeptargeting.

Als u een geautomatiseerde oplossing wilt, biedt een Google CMP-partner een soepele procedure voor adverteerders om deze dynamische regelgeving in de EER te beheren. Verschillende CMP-partners bieden automatische upgrades naar de nieuwste API voor de toestemmingsmodus. Als u nog meer configuratie- en controlemogelijkheden wilt, kunt u er ook voor kiezen een aangepaste oplossing te implementeren. We bieden u verschillende bronnen om u hierbij te helpen.

Als u of uw technologiepartners Google API's/-SDK's gebruiken om doelgroepgegevens te delen met Google, moet u upgraden naar de nieuwste Google Ads API en de Display & Video 360 API. App-adverteerders moeten updaten naar de nieuwste Google API voor het bijhouden van app-conversies of de SDK-versie. Zo kunnen ze toestemmingssignalen correct communiceren om de keuzes van gebruikers te respecteren en uitgebreide meting en modellering mogelijk te maken. Onze app-adverteerders die met app-attributiepartners (AAP's) werken, moeten upgraden naar de nieuwste SDK-/API-versie voor AAP's. Werk samen met uw AAP-partner om te zorgen dat uw toestemmingssignalen aan Google worden doorgegeven.

In de toekomst

Dit jaar is een kantelmoment voor marketing, met de geplande beëindiging van cookies van derden in Chrome in de 2e helft van 2024 en nieuwe verordeningen in de marketingbranche. Met de toestemmingsmodus kunt u zich voorbereiden met de juiste basis voor duurzame oplossingen op basis van uw first-party gegevens waarvoor toestemming is gegeven en AI van Google. Zo kunt u goede prestaties blijven leveren in dit dynamische tijdperk van online adverteren.

Gepost door Shirin Eghtesadi, Director, Product Management