Suostumustila auttaa mukautumaan yksityisyyteen ja säädöksiin liittyviin muutoksiin

18.1.2024

Google otti vuonna 2015 käyttöön EU-käyttäjäsuostumuskäytännön. Se on osoittanut alusta lähtien, että olemme sitoutuneet auttamaan mainostajia, julkaisijoita ja käyttäjiä toimimaan vastuullisesti online-mainonnan ekosysteemissä. EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö vastaa seuraavien yksityisyyteen liittyvien säädösten vaatimuksia: EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiiviä ja yleistä tietosuoja-asetusta eli GDPR:ää. Käytäntö edellyttää, että Googlen avulla mainostavat hankkivat loppukäyttäjien suostumuksen ja kunnioittavat sitä.

Tästä vuodesta alkaen tehostamme EU-käyttäjäsuostumuskäytännön täytäntöönpanoa yleisö- ja mittausratkaisujen osalta. Jos sovellus- ja sivustomainostajat haluavat säilyttää samalla tasolla sellaisten kampanjoiden tulokset, jotka näkyvät Euroopan talousalueella (ETA) oleville kuluttajille, niiden on lähetettävä Googlelle todennettavissa olevat suostumussignaalit. Sääntelyekosysteemin kehittymistä silmällä pitäen olemme julkaisseet Google Adsin, Google Marketing Platformin ja Google Analyticsin suostumustilaan päivityksiä, jotka saattavat vaatia välittömiä toimia ennen maaliskuuta 2024, jotta mainosten personointiominaisuuksia voidaan käyttää edelleen.

Suostumustilan käyttöönotto Googlen CMP-kumppaneiden avulla

Olemme valmistautuneet muutoksiin lisäämällä suostumustilan APIin kaksi uutta parametria, joiden avulla suostumuksen keräämistä voi hallita entistä paremmin. Lisäksi olemme tehneet suostumustilan käyttöönotossa jo pitkään yhteistyötä suostumustenkäsittelyalustojen (CMP) kanssa CMP Partner Program ‑ohjelman kautta. CMP-kumppaneista on tulossa entistä olennaisempi osa sivusto- ja sovelluskokemusta, joten jatkamme ohjelman laajentamista ja siihen investoimista.

Kumppanit voivat auttaa sinua säästämään aikaa

• toteuttamalla sivustollesi tai sovellukseesi suostumusbannerin tai päivittämällä sen
  • ylläpitämällä suostumusbannerin sisältöä
  • välittämällä suostumussignaalit Googlelle (suostumustilan kautta), jotta konversiomittausta ja yleisökohdistusta varten saadaan todennettavissa oleva suostumus.

Jos haluat automaattisen ratkaisun, Googlen CMP-kumppanin avulla voit noudattaa ETA-alueen dynaamisen säädösympäristön vaatimuksia vaivattomasti. Monet CMP-kumppanit tarjoavat automaattisia päivityksiä uusimpaan suostumustilan APIin. Jos taas haluat vaikuttaa määrityksiin enemmän, voit toteuttaa oman ratkaisusi. Sivustollamme on paljon materiaalia, josta voi olla apua.

Jos sinä tai teknologiakumppanisi jaatte Googlelle yleisödataa Google APIen tai SDK:iden avulla, päivitä uusimpaan Google Ads APIin ja Display & Video 360 APIin. Jos olet sovellusmainostaja, päivitä uusimpaan Google App Conversion Tracking APIin tai SDK:hon. Näin suostumussignaalit välittyvät oikein, mikä auttaa kunnioittamaan käyttäjien valintoja ja mahdollistaa kattavan mittauksen ja mallinnuksen. Jos olet sovellusmainostaja, joka tekee yhteistyötä App Attribution Partner (AAP) ‐kumppanin kanssa, päivitä uusimpaan AAP SDK:hon/APIin ja varmista kumppanin kanssa, että suostumussignaalit välittyvät Googlelle.

Katse kohti tulevaisuutta

Tämä vuosi on markkinoinnissa käänteentekevä, kun kolmannen osapuolen evästeitä ollaan poistamassa Chromesta vuoden 2024 toisella puoliskolla ja alalla tehdään myös säädösmuutoksia. Suostumustila voi auttaa valmistautumaan tähän luomalla hyvän perustan kestäville ratkaisuille, joissa hyödynnetään käyttäjien suostumuksella hankittua ensimmäisen osapuolen dataa ja Googlen tekoälyä. Näin voit saavuttaa hyviä tuloksia myös online-mainonnan uudella, jatkuvien muutosten aikakaudella.

Kirjoittaja: Shirin Eghtesadi, Director, Product Management