Om Utökning av slutlig webbadress i Performance Max

Obs! Funktionen Utökning av slutlig webbadress är aktiverad som standard. Om du vill inaktivera dessa tillgångar avmarkerar du kryssrutan i samband med konfigureringen eller i kampanjinställningarna.

Om du aktiverar Slutlig webbadress i dina Performance Max-kampanjinställningar kan din kampanj ersätta den slutliga webbadressen med en mer relevant målsida från domänen för den slutliga webbadressen baserat på användarens sökavsikt.

När du kör Performance Max-kampanjer med enbart butiksmål (besök i butik, butiksförsäljning, kontakter och klick för att hämta vägbeskrivningar) stöds inte utökning av slutlig webbadress.

Om inställningarna för automatiskt skapade tillgångar är aktiverade kan Google ersätta den slutliga webbadressen med en mer relevant målsida baserat på användarens sökfråga och generera en dynamisk rubrik, beskrivning och ytterligare tillgångar som matchar innehållet på målsidan. Läs mer om automatiskt skapade tillgångar.

Slutlig utökning av slutlig webbadress kan visas och ta emot trafik på alla sidor som inte har uteslutits. Det innebär att om du har en underkatalog (som www.exempel.se/varumärke) kan dina kampanjer vara optimerade för att visa sidor i både allmänna och varumärkesspecifika underkataloger.

Använda sidflöden med utökning av webbadress

Nu kan du ange ett flöde med webbadresser som din Performance Max-kampanj ska använda. Funktionen kompletterar Googles automatiska förståelse för vilka produkter och tjänster som annonsörer bör använda. Läs mer om hur du använder sidflöden i Performance Max.

• Om utökning av slutlig webbadress är aktiverad: Genom att tillhandahålla ett sidflöde kan du vara säker på att de angivna webbadresserna indexeras. Annonsvisningen begränsas dock inte till enbart webbadresserna från flödet.
  • Om utökning av slutlig webbadress är inaktiverad: Performance Max-kampanjen leder bara användare till webbadresserna i ditt sidflöde och dina tillgångsgrupper.

Vanliga frågor

1. Hur förbättrar jag en kampanjs resultat?

Du kan aktivera inställningarna för automatiskt skapade tillgångar (texttillgångar och slutlig webbadress).

2. Hur kan jag förbättra ett kampanjresultat utan att visa annonser för vissa söktermer?

Det kan du göra genom att behålla inställningarna för automatiskt skapade tillgångar aktiverade och använda negativa sökord på kontonivå.

3. Hur får jag ett bra kampanjresultat utan att leda trafiken till vissa sidor?

Det kan du göra genom att låta inställningarna för automatiskt skapade tillgångar vara aktiverade och använda regler för uteslutning av webbadresser.

4. Jag kan bara skicka trafik till en enstaka sida eftersom det är den enda konverteringsvägen

Låt inställningarna för automatiskt skapade texttillgångar vara aktiverade och inaktivera Utökning av slutlig webbadress.

5. Varför kan jag bara skicka trafik till en enstaka sida och kan inte visa automatiskt skapade tillgångar?

Inaktivera automatiskt skapade tillgångar (texttillgångar och slutlig webbadress).