Amazon S3

Ontdek hoe u Amazon S3 aanzet voor ondersteunde bestemmingen.

Vereisten

• Gebruik de indeling .csv of .tsv voor het bestand.
  • Zorg dat de 1e regel van het bestand de kopteksten bevat, bijvoorbeeld email en firstname.
  • Gegevens worden het best vóór elke import geüpdatet.
  • Per conversiegebeurtenis of doelgroeplijst is één tabel of gegevensweergave nodig.

Snowflake instellen als gegevensbron

Nu een use case toepassen

In de volgende gedeelten wordt uitgelegd hoe u een gegevensbron aan een use case koppelt. Klik op uw use case om de stappen uit te vouwen. Ga naar Later een use case toepassen als u alleen de gegevensbron wilt koppelen en later een use case wilt toepassen.

Klantenmatch
  1. Open in Google Ads Tools > Gedeelde bibliotheek > Doelgroepbeheer.
    Opmerking: Als u al een segment heeft gemaakt en nog geen gegevensbron heeft toegevoegd, klikt u op Tools > Gegevensbeheer > Gekoppelde producten > Bron koppelen en gaat u naar stap 3.
  2. Klik op +Remarketinglijst maken > +Klantenlijst.
  3. Selecteer onder Gegevensbron de optie Een nieuwe gegevensbron koppelen.
    1. Als u eerder via het scherm Gegevensbeheer een gegevensbron heeft gekoppeld die u wilt gebruiken, selecteert u Een bestaande bron selecteren.
  4. Zoek en selecteer Amazon S3 in de lijst met gegevensbronnen.
  5. Selecteer Directe verbinding en klik op Doorgaan.
  6. Voer uw geheime toegangssleutel voor Amazon S3 in en klik op Koppelen.
  7. Klik op Volgende.
  8. Selecteer het gegevenstype en klik op Volgende.
  9. Voer de URI in naar het bestand dat u wilt uploaden ten opzichte van het hostadres en klik op Volgende. Bekijk de ondersteunde bestandstypen onder Vereisten eerder in dit artikel.
  10. Als u velden wilt toewijzen, selecteert u de gegevensbronvelden in de dropdownmenu's die overeenkomen met de bestemmingsvelden.
  11. Optioneel: Pas transformaties toe op uw gegevens.
  12. Klik op Volgende.
  13. Voer een naam in voor deze koppeling.
  14. Optioneel: Bewerk de koppelingsgegevens.
  15. Klik op Afronden.
  16. Voer een naam in voor het segment, bevestig naleving van het beleid en klik op Opslaan en doorgaan.
Meer informatie over Klantenmatch
Offline conversies importeren
  1. Klik in Google Ads op Doelen > Overzicht > + Nieuwe conversieactie.
    Optioneel: Als u al een conversie heeft gemaakt en nog geen gegevensbron heeft toegevoegd, klikt u op Tools > Gegevensbeheer > Gekoppelde producten > Bron koppelen.
  2. Klik op Importeren.
  3. Selecteer CRM's, bestanden of andere gegevensbronnen.
  4. Selecteer een bijhoudmethode.
  5. Selecteer onder Gegevensbron de optie Een nieuwe gegevensbron koppelen.
    1. Als u eerder via het scherm Gegevensbeheer een gegevensbron heeft gekoppeld die u wilt gebruiken, selecteert u Een bestaande bron selecteren.
  6. Zoek en selecteer Amazon S3 in de lijst met gegevensbronnen.
  7. Selecteer Directe verbinding en klik op Doorgaan.
  8. Lees en accepteer het beleid over klantgegevens en klik op Doorgaan.
  9. Selecteer een categorie in de lijst van conversiedoelen en klik op Instellen.
  10. Voer uw geheime toegangssleutel voor Amazon S3 in en klik op Koppelen.
  11. Klik op Volgende.
  12. Voer de URI in naar het bestand dat u wilt uploaden ten opzichte van het hostadres en klik op Volgende. Bekijk de ondersteunde bestandstypen onder Vereisten eerder in dit artikel.
  13. Als u velden wilt toewijzen, selecteert u de gegevensbronvelden in de dropdownmenu's die overeenkomen met de bestemmingsvelden.
  14. Optioneel: Pas transformaties toe op uw gegevens.
  15. Klik op Volgende.
  16. Voer een naam in voor deze koppeling.
  17. Optioneel: Bewerk de koppelingsgegevens.
  18. Klik op Afronden.
  19. Klik op Opslaan en doorgaan.
Meer informatie over offline conversies importeren
 Matchen met door gebruikers verstrekte gegevens
  1. Open in Ads Data Hub de optie Koppelingen > Gegevens matchen en klik op +Koppeling maken.
  2. Klik naast Amazon S3 op Koppelen en dan op Volgende.
  3. Voer uw geheime toegangssleutel voor Amazon S3 in en klik op Koppelen.
  4. Klik op Volgende.
  5. Voer de URI in naar het bestand dat u wilt uploaden ten opzichte van het hostadres en klik op Volgende. Bekijk de ondersteunde bestandstypen onder Vereisten eerder in dit artikel.
  6. Voer het project, de dataset en de tabel uit BigQuery in die u wilt gebruiken als tussenbestemming voor de gegevens. Hierdoor worden uw gegevens correct ingedeeld.
  7. Als u velden wilt toewijzen, selecteert u de gegevensbronvelden in de dropdownmenu's die overeenkomen met de bestemmingsvelden.
  8. Optioneel: Pas transformaties toe op uw gegevens.
  9. Klik op Volgende.
  10. Voer een naam in voor deze koppeling.
  11. Stel een schema in om de gegevens van deze koppeling te vernieuwen.
  12. Klik op Afronden.
Meer informatie over matchen met door gebruikers verstrekte gegevens

Later een use case toepassen

Bij dit type instelling voert u elk deel van de koppeling op verschillende momenten uit. Dit kan nuttig zijn als u een gegevensbron wilt koppelen, maar nog niet klaar bent voor het instellen van uw use case. U bent bijvoorbeeld nog niet klaar om een klantenlijst te maken.

Houd het volgende scenario in gedachten:

• Stap 1: Dana is een technicus die gegevens voor uw bedrijf beheert. Dana stelt de gegevensbron voor activering in Google Ads in. De gegevensbron is klaar om aan een use case te koppelen.
  • Stap 2: Mahan is een mediaspecialist die de doelgroepactivering wil meten. Mahan maakt een klantenlijst en koppelt deze aan de gegevensbron die Dana eerder heeft ingesteld, om die gegevens te gebruiken voor Klantenmatch.

Stap 1. De koppeling met de gegevensbron starten

Stel een gegevensbron in en maak een koppeling om later aan een use case te koppelen.

1. Klik in Google Ads op Tools > Gegevensbeheer > Connected products
  2. Selecteer + Product koppelen.
  3. Zoek onder Gegevensbron een gegevensbron in de lijst met producten en selecteer deze.
  4. Selecteer Directe verbinding als daar om wordt gevraagd.
  5. Selecteer uw use case, lees en accepteer het beleid over klantgegevens en klik op Doorgaan. Als u Doelgroepen selecteert, krijgt u tijdens deze stap de vraag het gegevenstype selecteren.
  6. Voer de locatie en inloggegevens* voor uw gegevensbron in en klik op Volgende.
  7. Als u velden wilt toewijzen, selecteert u de gegevensbronvelden in de dropdownmenu's die overeenkomen met de bestemmingsvelden.
  8. Optioneel: Pas transformaties toe op uw gegevens.
  9. Klik op Volgende.
  10. Voer een naam in voor deze koppeling.
  11. Optioneel: Bewerk de koppelingsgegevens.
  12. Klik op Afronden.

*Gebruik voor deze gegevensbron dezelfde inloggegevens en locatiegegevens als beschreven in het eerste deel van dit artikel.

Stap 2. De koppeling maken door een use case toe te passen

1. Open de bestemming die u wilt gebruiken. Maak bijvoorbeeld een nieuwe klantenlijst of een conversieactie aan de hand van de stappen uit de vorige gedeelten. Keer terug naar deze stappen voordat u de stap voor de gegevensbron afrondt.
  2. Selecteer onder Gegevensbron de optie Een bestaande bron selecteren.
  3. Selecteer in de lijst van gegevensbronnen de gegevensbron die bij stap 1 is gestart.
  4. Volg de resterende stappen voor uw use case in het eerste deel van dit artikel. Hierbij slaat u de volgende stappen die zijn gerelateerd aan de gegevensbron over, zoals het invoeren van inloggegevens, omdat u dit al eerder heeft gedaan.

Fouten verhelpen

Instellingsfouten

• Zorg dat u de juiste URL voor de account-ID invoert.
  • Zorg dat de 1e regel van het object de koppen bevat, bijvoorbeeld het e-mailadres en de voornaam.
  • Controleer de toegangssleutel-ID en de geheime toegangssleutel. Die mogen niet hetzelfde zijn.
  • Zorg dat het object in S3 een bestandsextensie heeft. Bestanden zonder bestandsextensie worden geweigerd.

Fouten tijdens geplande uitvoering

• De meest voorkomende oorzaak dat een geplande uitvoeringsactie mislukt, is dat er rechten zijn geüpdatet in AWS. Controleer of de rol die of het account dat overeenkomt met de toegangssleutel, rechten heeft om het object te lezen.
  • Controleer of het object nog steeds bestaat en of de naam niet is gewijzigd.