Google TV-toppannonser

I Google TV-toppannonser kan du fremheve merkevaren din eller innholdet ditt i den første visningen på TV-skjermen, før anbefalt organisk innhold. Google TV-toppannonser passer utmerket for folk som vil generere økt bevissthet, skape blest om innholdet sitt eller begge deler. I denne artikkelen kan du finne ut mer om budstrategien for Google TV-toppannonser, hvilke elementer som er tilgjengelige, tekniske spesifikasjoner og rapporteringsverktøy.
Merk: Google TV-toppannonser er foreløpig bare tilgjengelige i Australia, Brasil, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, India, Irland, Italia, Japan, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Korea, Taiwan, Tyskland, USA og Østerrike.

Slik fungerer det

Når TV-en er på, vises toppannonsen først i en fremhevet innholdskarusell, over organiske anbefalinger. Når brukeren fokuserer på toppannonsen, altså at hen trykker på nedoverknappen på fjernkontrollen, blir annonsen større og viser knappen med den handlingsfremmende oppfordringen. Hvis seeren er inaktiv i 2 sekunder, endres toppannonsen til en fullskjermvideo med lyd.

Hvis seeren klikker på knappen med den handlingsfremmende oppfordringen, dyplinkes hen til appen eller YouTube-innholdet. Hvis dyplinken fører til en app seeren ikke har installert, viderekobler Google TV hen til appens side på Google Play, der appen kan lastes ned.

Tilgjengelig budstrategi

Kostnad per tusen visninger (CPM)

Med CPM betaler du per tusen visninger. CPM er et fast og reservert visningsvolum du får i løpet av kampanjens løpetid.

Tilgjengelige målrettingsalternativer

Du har disse alternativene for målretting i Google TV-kampanjer med toppannonser:

• interessesegmenter
  • dager, men ikke deler av dager eller timer
  • demografisk informasjon
  • geografisk målretting
  • foreldrestatus
  • brukerspråk
Merk: Bruk av målretting kan føre til at CPM-en går opp.

Slik vises toppannonser på Google TV

«For deg»-landingssiden

Når seeren kommer til «For deg»-siden, vises toppannonsen. Toppannonsen er et statisk bilde basert på videoens tittel, beskrivelse og miniatyrbilde.
Her ser du landingssiden til Google TV.

Autoavspilling

Etter 2 sekunder endres det statiske bildet til en video uten lyd. UI-et og den mørke kanten forblir på plass.
Denne animasjon viser den automatiske avspillingsfunksjonen på Google TV.

Ved fokusering

Når seeren fokuserer på annonsen ved å trykke på nedoverknappen på fjernkontrollen, vises knappen med den handlingsfremmende oppfordringen samtidig som avspillingen fortsetter.
Her ser du Google TV i fokusert modus.

Engasjerende forhåndsvisning

Hvis seeren er inaktiv og ikke samhandler med toppannonsen etter å ha fokusert på den, blir UI-et endret til en fullskjermavspilling av videoen uten lyd.
Denne animasjon viser den flotte forhåndsvisningsfunksjonen til Google TV.

Obligatoriske reklameelementer

Du må ha med disse elementene i toppannonser. Du kan ta en forhåndskikk på elementene i forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser. I dette verktøyet får du se hvordan toppannonsen blir seende ut på Google TV-startskjermen og i fokusert tilstand.

Merk:
  • I kampanjer med toppannonser som kjøres i USA, skal reklamer fokusere på innhold, som filmer, programmer eller begivenheter.
  • Reklamer skal være familievennlige og ikke fremme vold, stygt språk eller seksuelt eksplisitt innhold.
  • Reklamer skal ikke ha upassende innhold, og markedsføringstekst må være i tråd med de redaksjonelle retningslinjene.
  • Reklamer må sendes inn senest 2 dager før kampanjen lanseres (5 dager hvis kampanjen skal kjøres i Asia og Stillehavet eller i Latin-Amerika).
  • Du kan maks ha 5 reklamer per kampanje, og disse roteres jevnt.
  • I løpet av kampanjens løpetid kan du erstatte maks 1 reklame.
  • Disse kategoriene kan ikke markedsføres via Google TV-toppannonser:
    • forbrukerelektronikk, deriblant TV-produsenter og TV-operativsystemer
    • virtuelle assistenter
    • gambling
    • alkohol
    • legemidler
    • politikk
Element Obligatorisk? Retningslinjer
Tittel Ja Tittelen på toppannonsen eller produktnavnet i innnholdet. I forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser vises anbefalte tekstlengder.
Beskrivelse av promotering Ja

Den korte og informative teksten som vises under tittelen. Kortere fraser foretrekkes, så det bør ikke være noe mål å fylle den tildelte plassen. I forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser vises anbefalte tekstlengder.

Hvis du har beskrivelser som inneholder en premieredato, må du bruke formatet «Seriepremiere [dag] [dato]. [måned]».

Beskrivelsen av promoteringen skal ikke inneholde

• for mye tekst eller kommunikasjon av flere punkter
  • ord eller uttrykk med bare store bokstaver, men akronymer er tillatt
  • tekst der Alle Ordene Har Stor Forbokstav
  • gjenta innholdstittelen eller den handlingsfremmende oppfordringen
  • ikke-essensielle symboler, spesialtegn og forkortelser
  • teknisk tekst eller informasjon om opphavsrett
  • voldelig, støtende eller nedsettende språk
  • varemerker fra tredjeparter
  • referanser til Google eller Android
Videopromotering Ja

Promoteringsvideo eller trailer for innhold. Sørg for at innholdet i videoen er egnet for en generell målgruppe. YouTube må være vert for videoen.

Oppløsningen må være på minst 1920 x 1080 piksler, og videoen skal vare i 10–30 sekunder. Av resultathensyn anbefaler vi at du bruker en video i 16:9-format og unngår å vise vannmerker eller overlagte logoer så lenge videoen varer.

Videoen skal absolutt ikke inneholde

• voldelig, støtende eller nedsettende språk
  • nakenhet, stygg vold eller eksplisitt eller sjokkerende innhold
  • varemerker fra tredjeparter, med mindre varemerkene er vesentlige for innholdet som markedsføres, og autorisasjon til bruk er innhentet
  • logoer tilknyttet Google eller Android
  • referanser til salg, priser eller rabatter
  • ikoner eller UI-gjengivelser som brukes som klikkmål
Engasjerende bakgrunn Ja

Et visuelt engasjerende bakgrunnselement som støtter innholdet som promoteres. Den engasjerende bakgrunnen hentes fra videominiatyrbildet til videopromoteringen YouTube er vert for.

Hovedfokuset skal være den høyre halvdelen av bildet. Bildefilen må være i JPG- eller PNG-format av høy kvalitet, uten gjennomsiktighet i innholdet. Innholdet skal være i 16:9-format og ha 1920 x 1080 piksler. Du kan laste ned en PDS-mal.

Bakgrunnen skal ikke inneholde

• tekst, logoer, ikoner eller varemerker, men det finnes visse unntak, for eksempel for apper som markedsfører flere programmer
  • flere fokuspunkter eller konkurrerende objekter
  • områder med høy kontrast eller harde beskjæringer
  • uskarpe eller pikselerte hovedobjekter
  • gjentakende mønstre eller høy teksturkontrast
  • en hvit bakgrunn eller hvite fargeoverlegg
  • referanser til salg, priser eller rabatter
  • enheter eller skjermer med elementer i brukergrensesnittet
  • ikoner eller UI-gjengivelser som brukes som klikkmål
  • vold, nakenhet eller eksplisitt innhold
  • informasjon om opphavsrett
App-ID Ja ID-en for appen som skal åpnes når brukeren klikker på knappen med den handlingsfremmende oppfordringen. Appen skal være tilgjengelig på Google TV og i landet der annonsen skal kjøres. Se hvordan du finner navn på og ID-er for mobilapper i forbindelse med målretting.
Handlingsfremmende oppfordring Ja Teksten i den handlingsfremmende oppfordringen som vises på knappen, som avhenger av tilgjengeligheten av innholdet. Når brukeren fokuserer på toppannonsen, vises det en knapp med en handlingsfremmende oppfordring som inneholder denne teksten. Den handlingsfremmende oppfordringen vises også som et overlegg når videorpromoteringen spilles av. I forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser vises anbefalte tekstlengder. Du kan finne ut hva en passende handlingsfremmende oppfordring kan være, ved å sjekke alternativene for handlingsfremmende oppfordringer.
Dyplinket nettadresse Nei, men anbefales

Destinasjonsadressen til knappen med den handlingsfremmende oppfordringen. Når noen klikker på denne knappen, kan hen gå til det aktuelle innholdet i appen eller på plattformen via dyplinken til innholdet.

Hvis det ikke er oppgitt noen dyplink, viderekobles brukeren i stedet til startsiden i appen, forutsatt at appen er installert.

Alternativer for handlingsfremmende oppfordringer

Den handlingsfremmende oppfordringen varierer ut fra tilgjengeligheten av innholdet og landet kampanjen kjøres i.

Engelsk (Australia, Irland, Storbritannia, USA)

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) Se i [appnavn]
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) Se i [appnavn]
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) Lei nå
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) Kjøp nå
Kinoutgivelser Se hele traileren
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold Finn ut mer i[appnavn]
Andre tilfeller Finn ut mer

Spansk (USA)

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) Mirar en [appnavn]
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) Mirar en [appnavn]
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) Alquilar ahora
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) Comprar ahora
Kinoutgivelser Ver avances completos
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold Más información en [appnavn]
Andre tilfeller Más información

Spansk (Spania)

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) Ver en [appnavn]
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) Ver en [appnavn]
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) Alquilar ahora
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) Comprar ahora
Kinoutgivelser Ver el tráiler completo
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold Más información en [appnavn]
Andre tilfeller Más información

Fransk (Frankrike)

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) Regarder sur [appnavn]
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) Regarder sur [appnavn]
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) Louer maintenant
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) Acheter maintenant
Kinoutgivelser Voir la bande annonce
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold En savoir plus via [appnavn]
Andre tilfeller En savoir plus

Fransk (Canada)

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) Regarder sur [appnavn]
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) Regarder sur [appnavn]
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) Louer maintenant
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) Acheter maintenant
Kinoutgivelser Voir la bande-annonce
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold En savoir plus sur [appnavn]
Andre tilfeller En savoir plus

Tysk

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) Auf [appnavn] ansehen
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) Auf [appnavn] ansehen
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) Film ausleihen
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) Film kaufen
Kinoutgivelser Ganzen Trailer ansehen
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold Auf [appnavn] mehr erfahren
Andre tilfeller Mehr erfahren

Italiensk

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) Guarda su [appnavn]
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) Guarda su [appnavn]
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) Noleggia ora
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) Acquista ora
Kinoutgivelser Guarda il trailer completo
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold Scopri di più su [appnavn]
Andre tilfeller Scopri di più

Japansk

Tilgjengelighet av og tilgang til innhold Tekst i handlingsfremmende oppfordring
Abonnementsapp/-tjeneste (video med abonnement på forespørsel) [Appnavn]で見る
Innebygd annonsering (video med annonser på forespørsel) [Appnavn]で見る
Enkelttransaksjon for å leie (transaksjonsbasert video på forespørsel) レンタルする
Enkelttransaksjon for å kjøpe (transaksjonsbasert video på forespørsel) 購入する
Kinoutgivelser 予告編を見る
Innhold som ikke er lansert ennå, eller innhold fra tiden før premieren, for eksempel direktesendinger og fremtidig innhold [Appnavn]で詳細を見る
Andre tilfeller 詳細を見る

Rapportering

Beregninger

I rapporteringen om Google TV-toppannonser støttes beregninger for

• visninger
  • klikk til video
  • klikk til annonsørens nettsted
  • avspillingsfrekvens
  • videokvartiler
  • unik rekkevidde

Google TV-toppannonser støtter ikke klikk- eller visningssporere.

Linker til relatert innhold