Google TV-masthead

Met de Google TV-masthead toont u uw merk of content als 1e vertoning op het tv-scherm vóór organische contentaanbevelingen. Google TV-masthead is ideaal voor adverteerders die hun bekendheid willen vergroten, die willen dat mensen hun content volgen of allebei. In dit artikel vindt u meer informatie over de biedstrategie, beschikbare componenten, technische specificaties en rapportagetool die beschikbaar zijn voor Google TV-masthead.
Opmerking: Google TV-masthead is alleen beschikbaar in de volgende landen: Australië, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, India, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Oostenrijk. Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Hoe het werkt

Als de tv aanstaat, wordt de masthead-advertentie als 1e getoond in een speciale carrousel met content, gevolgd door organische aanbevelingen. Als de gebruiker op de masthead focust, door op de knop omlaag op de afstandsbediening te drukken, wordt de masthead groter en verschijnt de CTA-knop. Als de kijker na 2 seconden inactief blijft, gaat de masthead over in een video op volledig scherm met audio.

Als de kijker op de CTA-knop klikt, wordt deze via een deep link naar de app of YouTube-content geleid. Als de deep link naar een app leidt die niet door de kijker is geïnstalleerd, leidt Google TV de kijker naar de app-pagina op Google Play, waar die de app kan downloaden.

Beschikbare biedstrategie

Kosten per duizend vertoningen (CPM)

Met CPM betaalt u per 1000 vertoningen. CPM is een gereserveerd een vast aantal vertoningen dat tijdens uw campagne wordt getoond.

Beschikbare targetingopties

Google TV-mastheadcampagnes kunnen deze targetingopties gebruiken:

• Affiniteitssegmenten
  • Dagen, maar geen dagdelen of uren
  • Demografie
  • Geografische targeting
  • Parental status
  • Taal van gebruiker
Opmerking: Targeting gebruiken kan leiden tot een hogere CPM.

Hoe masthead-advertenties worden getoond op Google TV

Landingspagina Voor jou

Als de kijker belandt op de pagina Voor jou, wordt de masthead-advertentie getoond. Het masthead-advertentiemateriaal is een statische afbeelding op basis van de videothumbnail, de titel en de promotiebeschrijving.
Deze illustratie toont de landingspagina van Google TV.

Autoplay

Na 2 seconden gaat de statische afbeelding zonder geluid over in de video. De UI en de donkere scrim blijven in beeld.
Deze animatie toont de functie voor automatisch afspelen van Google TV.

Gefocuste status

Terwijl de kijker focust en op de knop omlaag op de afstandsbediening drukt, wordt de CTA-knop getoond terwijl de video verder speelt.
Deze illustratie toont de modus voor gefocuste status van Google TV.

Beeldvullende preview

Als de kijker na de focus inactief blijft en geen interactie met de masthead heeft, gaat de UI over in een video met geluid die wordt afgespeeld op volledig scherm.
Deze animatie toont de functie voor beeldvullende preview van Google TV.

Vereiste componenten voor advertentiemateriaal

U heeft deze componenten nodig in een masthead. Als u een voorbeeld van uw componenten wilt, gebruikt u de tool Voorbeeld van YouTube-mastheads. Deze tool toont hoe uw masthead eruitziet op het startscherm van Google TV en wanneer de masthead in focus is.

Opmerking:
  • Voor masthead-campagnes in de Verenigde Staten moet advertentiemateriaal gericht zijn op de content. Dit betekent dat het advertentiemateriaal een serie, film of evenement moet promoten.
  • Advertentiemateriaal moet gezinsvriendelijk zijn en mag niet aanzetten tot geweld en grof taalgebruik of mag geen seksueel expliciete content bevatten.
  • Advertentiemateriaal mag geen ongepaste content bevatten en promotietekst moet voldoen aan het Redactionele beleid.
  • Het advertentiemateriaal moet uiterlijk 2 dagen vóór de lancering van de campagne worden ingediend (5 dagen als de campagne wordt uitgevoerd in APAC of LATAM)
  • U kunt maximaal 5 advertentiematerialen per campagne instellen, die gelijkmatig rouleren.
  • Er is maximaal 1 advertentiewisseling per campagneweergave-interval.
  • De volgende categorieën zijn beperkt voor weergave van Google TV-masthead-campagnes:
    • Consumentenelektronica, waaronder tv-fabrikanten en tv-besturingssystemen
    • Virtuele assistenten
    • Kansspelen
    • Alcohol
    • Farmaceutica
    • Politiek
Item Vereist? Richtlijnen
Titel Ja De titel of productnaam van de content in de masthead. Gebruik de tool Voorbeeld van YouTube-masthead voor aanbevelingen voor de tekstlengte.
Promotiebeschrijving Ja

De korte en informatieve tekst die onder de titel wordt getoond. Kortere woordgroepen hebben de voorkeur, dus probeer niet hele de toegewezen ruimte te vullen. Gebruik de tool Voorbeeld van YouTube-masthead voor aanbevelingen voor de tekstlengte.

Voor beschrijvingen met een premièredatum gebruikt u de indeling Seriepremière [dag], [maand] [datum].

De promotiebeschrijving mag het volgende beslist niet bevatten:

• Te veel tekst of meerdere punten communiceren
  • Woorden of woordgroepen in hoofdletters. Acroniemen zijn wel toegestaan.
  • Titels waarin Elk Woord Met Een Hoofdletter Begint
  • Een herhalende contenttitel of CTA
  • Niet-essentiële symbolen, speciale tekens en afkortingen
  • Auteursrechtinformatie of technische tekst
  • Neerbuigend, gewelddadig en aanstootgevend taalgebruik
  • Handelsmerken van derden
  • Verwijzingen naar Google of Android
Videopromotie Ja

Promotievideo of trailer voor content. Zorg dat de content van de video geschikt is voor algemeen doelgroepen. De video moet op YouTube worden gehost.

De resolutie moet 1920 x 1080 of hoger zijn en een speelduur hebben van 10 tot 30 seconden. We raden ook aan om een video van 16:9 te gebruiken voor optimale prestaties en om geen logo-overlays en watermerken te plaatsen gedurende de hele video.

De volgende elementen zijn beslist niet toegestaan in de video:

• Neerbuigend, gewelddadig en aanstootgevend taalgebruik
  • Naakt, extreem geweld, expliciete of schokkende content
  • Handelsmerken van derden, tenzij er sprake is van relevante content voor de content die wordt getoond en waarvoor de gebruiker toestemming heeft gegeven voor gebruik
  • Google- of Android-logo's
  • Verwijzing naar prijzen, uitverkoopacties of kortingen
  • UI-renders of iconen die worden getoond als klikdoelen
Beeldvullende achtergrond Ja

Een visueel aantrekkelijke achtergrondcomponent voor de content die wordt gepromoot. De beeldvullende achtergrond wordt opgehaald uit de videothumbnail van de videopromotie die wordt gehost op YouTube.

Het hoofdonderwerp of de primaire focus moet zich in de rechterhelft van de afbeelding bevinden. Het afbeeldingsbestand moet een jpg- of png-bestand van hoge kwaliteit zijn zonder transparantie. De beeldverhouding moet 16:9 zijn en het formaat 1920 x 1080 pixels. U kunt een psd-template downloaden.

De achtergrond mag het volgende beslist niet bevatten:

• Tekst, logo's, iconen of handelsmerken. Er zijn gevallen waarvoor uitzonderingen gelden, bijvoorbeeld als een app voor meerdere programma's adverteert.
  • Meerdere focuspunten of concurrerende objecten
  • Gebieden met hoog contrast of harde bijsnijdingen
  • Wazigheid of vervaging van het hoofdonderwerp
  • Herhaalde patronen of textuur met hoog contrast
  • Witte achtergronden en witte overlays
  • Verwijzing naar prijzen, uitverkoopacties of kortingen
  • Apparaten of schermen met UI-elementen
  • UI-renders of iconen die worden getoond als klikdoelen
  • Naaktheid, gewelddadige en expliciete content
  • Auteursrechtinformatie
App-ID Ja De app-ID van de app die moet worden geopend na een klik op de CTA-knop. De app moet beschikbaar zijn op Google TV en in het specifieke land waarin uw advertentie wordt getoond. Meer informatie over hoe u namen en ID's van mobiele apps vindt voor targeting
Call-to-action (CTA) Ja De tekst in de CTA-knop, die afhankelijk is van de beschikbaarheid van de content. Als de gebruiker de focus op de masthead plaatst, verschijnt er een CTA-knop met de CTA-tekst. De CTA wordt ook als overlay getoond als de videopromotie wordt afgespeeld. Gebruik de tool Voorbeeld van YouTube-masthead voor aanbevelingen voor de tekstlengte. In Opties voor call-to-actions vindt u hoe u een goede CTA maakt.
URL van deep link Nee, maar aanbevolen

De bestemmings-URL voor de CTA-knop. Als gebruikers op de CTA-knop klikken, kunnen ze naar de specifieke content in uw app of platform gaan via de deep link van de content.

Als er geen deep link wordt ingevoerd, wordt de gebruiker omgeleid naar de homepage van de app als de app is geïnstalleerd.

Opties voor call-to-actions

De CTA verschilt afhankelijk van de beschikbaarheid van de content en het land waar de campagne loopt.

Engels (VS, Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland)

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) Bekijken in [app-naam]
Ingesloten reclame (AVOD) Bekijken in [app-naam]
Eén huurtransactie (TVOD) Nu huren
Eén kooptransactie (TVOD) Nu kopen
Bioscoopreleases Bekijk de hele trailer
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content Meer informatie over [App-naam]
Andere gevallen Meer informatie

Spaans (VS)

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) Mirar en [app-naam]
Ingesloten reclame (AVOD) Mirar en [app-naam]
Eén huurtransactie (TVOD) Alquilar ahora
Eén kooptransactie (TVOD) Comprar ahora
Bioscoopreleases Ver avances completos
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content Más información en [app-naam]
Andere gevallen Más información

Spaans (Spanje)

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) Ver en [app-naam]
Ingesloten reclame (AVOD) Ver en [app-naam]
Eén huurtransactie (TVOD) Alquilar ahora
Eén kooptransactie (TVOD) Comprar ahora
Bioscoopreleases Ver el tráiler completo
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content Más información en [app-naam]
Andere gevallen Más información

Frans (Frankrijk)

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) Regarder sur [app-naam]
Ingesloten reclame (AVOD) Regarder sur [app-naam]
Eén huurtransactie (TVOD) Louer maintenant
Eén kooptransactie (TVOD) Acheter maintenant
Bioscoopreleases Voir la bande annonce
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content En savoir plus via [app-naam]
Andere gevallen En savoir plus

Frans (Canada)

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) Regarder sur [app-naam]
Ingesloten reclame (AVOD) Regarder sur [app-naam]
Eén huurtransactie (TVOD) Louer maintenant
Eén kooptransactie (TVOD) Acheter maintenant
Bioscoopreleases Voir la bande-annonce
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content En savoir plus sur [app-naam]
Andere gevallen En savoir plus

Duits

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) Auf [app-naam] ansehen
Ingesloten reclame (AVOD) Auf [app-naam] ansehen
Eén huurtransactie (TVOD) Film ausleihen
Eén kooptransactie (TVOD) Film kaufen
Bioscoopreleases Ganzen Trailer ansehen
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content Auf [app-naam] mehr erfahren
Andere gevallen Mehr erfahren

Italiaans

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) Guarda su [app-naam]
Ingesloten reclame (AVOD) Guarda su [app-naam]
Eén huurtransactie (TVOD) Noleggia ora
Eén kooptransactie (TVOD) Acquista ora
Bioscoopreleases Guarda il trailer completo
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content Scopri di più su [app-naam]
Andere gevallen Scopri di più

Japans

Beschikbaarheid van en toegang tot content CTA-tekst
App/service waar een abonnement voor nodig is (SVOD) [app-naam]で見る
Ingesloten reclame (AVOD) [app-naam]で見る
Eén huurtransactie (TVOD) レンタルする
Eén kooptransactie (TVOD) 購入する
Bioscoopreleases 予告編を見る
Niet-uitgebrachte content of content voorafgaand aan de première, zoals live evenementen en toekomstige content [app-naam]で詳細を見る
Andere gevallen 詳細を見る

Rapportage

Statistieken

Google TV-masthead ondersteunt deze statistieken in rapportage:

• Vertoningen
  • Klikken naar video's
  • Klikken naar site van adverteerder
  • Voltooiingspercentages van video
  • Videokwartielen
  • Uniek bereik

Google TV-masthead biedt geen ondersteuning voor klik- of vertoningstrackers.