Over bieden voor het doel Acquisitie van nieuwe klanten

Het doel Acquisitie van nieuwe klanten maakt gebruik van Performance Max-campagnes of campagnes in het zoeknetwerk om nieuwe klanten te werven. U kunt de campagne optimaliseren om hoger te bieden voor nieuwe klanten of alleen te bieden op nieuwe klanten.

Voordat u het doel Acquisitie van nieuwe klanten instelt, is het belangrijk dat u weet welke opties Google gebruikt om nieuwe klanten te targeten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe biedstrategieën met het doel Acquisitie van nieuwe klanten werken. Meer informatie over hoe nieuwe en bestaande klanten worden bepaald bij het doel Acquisitie van nieuwe klanten

Op deze pagina

Voordat u begint

Opmerking: Bieden met Nieuwe-klantwaarde is niet beschikbaar voor campagnes met alleen winkeldoelen. Ontdek meer informatie over het doel Acquisitie van nieuwe klanten gebruiken met winkeldoelen.

Als u in Google Ads biedt op het doel Acquisitie van nieuwe klanten, geeft u aan Google Ads de instructie dat u zich wilt richten op het werven van nieuwe klanten. Google Ads gebruikt daarna verschillende factoren om te bepalen hoeveel u voor elke advertentie wilt bieden. Dit kunnen de volgende factoren zijn:

• De kosten van uw product of service
  • De waarde van een nieuwe klant voor uw bedrijf
  • De concurrentie om uw zoekwoorden
  • De kans dat een gebruiker op uw advertentie klikt

De AI van Google optimaliseert uw biedingen in de loop van de tijd, zodat u zeker weet dat u uw budget optimaal benut. Krijg meer informatie over hoe u het doel Acquisitie van nieuwe klanten instelt om de acquisitie van nieuwe klanten te maximaliseren in uw biedingen voor Performance Max-campagnes of campagnes in het zoeknetwerk.

Bieden met Nieuwe-klantwaarde (alleen beschikbaar voor aankoopconversiedoelen)

Slim bieden houdt rekening met de waarde van nieuwe klanten en biedt overeenkomstig. Door toekomstige conversies te voorspellen, helpt Slim bieden u de totale conversiewaarde te maximaliseren, waaronder de aanvullende waarde die u verstrekt voor nieuwe klanten. Als u niet zeker weet wat uw nieuwe-klantwaarde moet zijn, kunt u de aanbevolen waarde gebruiken die als standaard is ingesteld.

Met Bieden met Nieuwe-klantwaarde kunt u hoger bieden voor nieuwe klanten dan voor bestaande klanten. U kunt dit doel ondersteunen door bieden op basis van waarde te gebruiken, zoals:

Bieden met Alleen nieuwe klanten

U kunt Bieden met Alleen nieuwe klanten gebruiken om alleen op nieuwe klanten te bieden. U kunt dit doel ondersteunen door bieden op basis van waarde te gebruiken, zoals:

Waarde van klantacquisitie

Waarde van klantacquisitie is de aanvullende waardeaanpassing die moet worden toegevoegd aan de eerste aankoopconversie van een nieuwe klant. We raden u aan de Waarde van klantacquisitie zo in te stellen dat de waarde van de klantacquisitie plus de gebruikelijke aankoopwaarde van nieuwe klanten overeenkomt met de opbrengst die een gemiddelde nieuwe klant gedurende de levensduur zou hebben. Als u een op waarde gebaseerde biedstrategie kiest, kunt u deze totale waarde gebruiken als basis om uw ROAS-doelen in te stellen. Waarde van klantacquisitie wordt alleen gebruikt door campagnes die gebruikmaken van biedstrategieën op basis van waarde.

Opmerking: Dit is anders dan de kosten voor klantacquisitie, wat het bedrag is dat wordt uitgegeven aan het werven van nieuwe klanten. Dit kan worden berekend met behulp van de kosten voor de campagne, gedeeld door het aantal nieuwe klanten.