[GA4-migrering] Fem sätt att förbättra ditt GA4-resultat

Efter att du har ställt in GA4-datainsamling för dina webbplatser och appar finns det ett antal ytterligare steg som du bör följa för att få mer exakt och användbar data.

För grundläggande konfigurering kan du följa stegen i Gå över till GA4.

I den här artikeln beskriver vi fem sätt att få mer användbar GA4-data när du har en mer avancerad implementering.

1. Ställ in din GA4-egendom på rätt sätt

Du kan använda Konfigurationsassistent för Google Analytics 4-egendomar för att skapa en ny GA4-egendom som samlar in data tillsammans med din befintliga UA-egendom. UA-egendomen förblir oförändrad. Du kommer åt båda egendomarna via egendomsväljaren eller på administratörssidan.

2. Samla in rätt data

Samla in den data som är mest relevant för dina verksamhetsmål. Det gör det lättare att hitta insikterna du behöver. Här ingår att ställa in dataflöden, händelser, dimensioner och mätvärden. Se till att du förstår den nya datamodellen och hur den skiljer sig från Universal Analytics.

• Du kan ställa in konverteringar för att mäta och analysera de användaråtgärder som är viktigast för ditt företag.
  • Du kan aktivera signaler, som rapportering över flera enheter, remarketing över flera enheter och export av konverteringar över flera enheter till Google Ads.
  • Genom att länka till Search Console kan du analysera och ordna sökresultaten för din webbplats i Analytics.

3. Använd anpassade dimensioner och mätvärden

Med anpassade dimensioner och mätvärden kan du rapportera om information om dina användare och hur de interagerar med din webbplats eller app. Detta är användbart när den data som du vill analysera inte är tillgänglig via de fördefinierade dimensionerna och mätvärdena.

Exempel på dimensioner och mätvärden som du kan överväga:

• användarbaserade anpassade dimensioner om du vill analysera ett attribut som gäller användare på din webbplats eller i din app
  • händelsebaserade anpassade dimensioner om du vill analysera ett attribut som gäller en händelse, till exempel händelsens värde eller huruvida den avsedda åtgärden slutfördes på rätt sätt
  • artikelbaserade anpassade dimensioner om du vill analysera ett attribut som gäller en produkt eller tjänst som säljs i din onlinebutik. Du kan till exempel analysera en produkts färg, storlek, betyg eller status.
  • anpassade mätvärden om du vill analysera datapunkterna från en händelseparameter. Du kan till exempel analysera värdet på en transaktion från en händelseparameter.
  • Läs mer om avvikelser i mätvärden mellan Google Analytics 4 (GA4) och Universal Analytics (UA).

4. Utöka datalagringen

Du kan ange hur länge data på användar- och händelsenivå ska lagras av Google Analytics innan den raderas automatiskt från Analytics-servrarna. Du kan göra detta genom att ställa in en datalagringsperiod eller skicka in en begäran om dataradering. Datalagringsperioden kan ställas in på 14, 26, 38 eller 50 månader eller på att aldrig löpa ut. Med en begäran om dataradering kan du radera all data i ett fält för det angivna datumintervallet eller endast data som matchar en viss nyckel.

5. Ta bort oönskade hänvisningar

Oönskade hänvisningar kan göra informationen missvisande och försvåra konverteringsspårningen. Uteslutningar som ställs in i UA kan påverka konverteringar som tillskrivs Google Ads. Om uteslutningarna inte ställs in på motsvarande sätt i GA4 kan det hända att konverteringsvärdet som tillskrivs Google Ads skiljer sig åt. (Till exempel görs det ofta undantag för betalningsleverantörer som PayPal i UA.) Om hänvisningsadresser utesluts i UA men inte i GA4 kan GA4-konverteringar få en felaktig attribution i GA4, vilket medför att Google-betalkanalen tillskrivs färre konverteringar än i UA. Uteslutningar av hänvisningar påverkar det tillskrivna konverteringsvärde som exporteras till Google Ads. Matcha inställningar för uteslutning av hänvisningar mellan UA och GA4 för att minska risken för felaktig attribution. Obs! Uteslutning av hänvisningar påverkar bara attributionen, inte det totala antalet konverteringar i Google Analytics-egendomen. Läs mer om uteslutning av hänvisningar i UA.