[Overføring til GA4] Fem metoder for å oppnå bedre resultater i GA4

Når du har konfigurert innsamling av data om appene og nettstedene dine til GA4, bør du fullføre noen ekstra trinn for å påse at dataene blir både nyttigere og nøyaktigere.

Få grunnleggende konfigurering ved å følge fremgangsmåten i artikkelen Bytt til GA4.

Denne artikkelen viser deg fem ulike metoder du kan bruke for å få nyttigere GA4-data hvis du har en mer avansert implementering.

1. Konfigurer GA4-området på den rette måten

Via konfigureringsassistenten for Google Analytics 4-områder kan du opprette et nytt GA4-område som samler inn data, i tillegg til dataene UA-området ditt samler inn. UA-området blir ikke endret. Du kan åpne begge områdene via områdevelgeren eller administratorsiden.

2. Samle inn de rette dataene

Du må samle inn de dataene som er mest relevante for bedriften, for da blir det enklere å finne statistikkene du trenger. Som en del av dette må du blant annet konfigurere hendelser, dimensjoner, beregninger og datastrømmer. Sørg for at du forstår den nye datamodellen og hvordan den skiller seg fra Universal Analytics.

• Du kan konfigurere konverteringer for å måle og analysere de viktigste brukerhandlingene for bedriften.
  • Du kan aktivere signaler som rapportering for flere enheter, remarketing på flere enheter og eksportering av konverteringer via flere enheter til Google Ads.
  • Ved å tilknytte Search Console kan du analysere og organisere søkeresultatene for nettstedet ditt i Analytics.

3. Bruk egendefinerte dimensjoner og beregninger

Med egendefinerte dimensjoner og beregninger kan du se rapporter med informasjon om brukerne dine og hvordan de samhandler med appen eller nettstedet. Dette er nyttig når dataene du vil analysere, ikke er tilgjengelige via forhåndsdefinerte dimensjoner og beregninger.

Her er noen dimensjoner og beregninger du kan vurdere:

• Med egendefinerte dimensjoner med brukeromfang kan du analysere attributter hos de som bruker appen eller nettstedet.
  • Med egendefinerte dimensjoner med hendelsesomfang kan du analysere attributter knyttet til hendelser, for eksempel verdien av hendelsen eller hvorvidt den ønskede handlingen faktisk ble utført.
  • Med egendefinerte dimensjoner med vareomfang kan du analysere attributter knyttet til produkter eller tjenester du selger i nettbutikken. Du kan for eksempel analysere produkters farge, status, vurdering eller størrelse.
  • I egendefinerte beregninger kan du analysere datapunkter fra hendelsesparametere. Du kan for eksempel analysere verdien av en transaksjon basert på en hendelsesparameter.
  • Finn ut mer om avvik i beregninger mellom Google Analytics 4 (GA4) og Universal Analytics (UA).

4. Utvid oppbevaringen av data

Du kan angi hvor lang tid det skal gå før data på bruker- og hendelsesnivå som lagres i Google Analytics, automatisk skal slettes fra Analytics-tjenere. Dette gjør du ved å angi en periode for oppbevaring av data eller registrere en forespørsel om sletting av data. Du kan angi perioden for oppbevaring av data som 14, 26, 38 eller 50 måneder eller uendelig. Etter en forespørsel om sletting av data slettes enten alle dataene i et felt fra den aktuelle datoperioden eller bare de dataene som samsvarer med en gitt nøkkel.

5. Fjern uønskede henvisninger

Uønskede henvisninger kan føre til unøyaktige data og gjøre det vanskelig å spore konverteringer. Ekskluderinger som angis i UA, kan påvirke konverteringene som tilskrives Google Ads. Hvis slike ekskluderinger ikke er konfigurert på den samme måten i GA4, kan konverteringskreditten som tilskrives Google Ads, bli annerledes. (I UA ekskluderes ofte betalingsleverandører, f.eks. PayPal.) Hvis henvisningsadresser er ekskludert i UA, men ikke i GA4, kan GA4-konverteringene tilskrives feil i GA4. Dette kan føre til at færre konverteringer tilskrives den betalte Google-kanalen enn det som er tilfellet i UA. Ekskludering av henvisninger har innvirkning på hvor mye konverteringskreditt som eksporteres til Google Ads. Samkjør innstillingene for ekskludering av henvisninger i UA og GA4 for å unngå feil i attribusjonen. Merk deg at det samlede antallet konverteringer i Google Analytics-området ikke påvirkes av at du ekskluderer henvisninger: Ekskluderingene har bare innvirkning på hvordan konverteringene tilskrives. Finn ut mer om ekskludering av henvisninger i UA.