[Migració de GA4] Cinc maneres de millorar el rendiment de GA4

Un cop hàgiu configurat la recollida de dades de GA4 per als vostres llocs web i aplicacions, heu de seguir alguns passos addicionals per obtenir dades més precises i útils.

Per a la configuració bàsica, seguiu els passos que s'indiquen a l'article Fer el canvi a GA4.

Aquest article us guia per cinc maneres diferents d'obtenir dades de GA4 més útils quan teniu una implementació més avançada.

1. Configureu correctament la propietat de GA4

Podeu utilitzar l'eina Assistent de configuració de la propietat de Google Analytics 4 per crear una propietat de GA4 nova que reculli dades juntament amb la propietat de UA existent. La vostra propietat de UA no canviarà. Podeu accedir a les dues propietats mitjançant el selector de propietats o la pàgina Administració.

2. Recolliu les dades adequades

Recolliu les dades que siguin més rellevants per als vostres objectius empresarials, així serà més fàcil trobar les estadístiques que necessiteu. Això inclou configurar els fluxos de dades, els esdeveniments, les dimensions i les mètriques. Assegureu-vos que enteneu el model de dades nou i de quina manera es diferencia de Universal Analytics.

• Podeu configurar conversions per mesurar i analitzar les accions d'usuari que siguin més importants per a la vostra empresa.
  • Podeu activar senyals com ara els informes multidispositiu, el remàrqueting multidispositiu i l'exportació de conversions multidispositiu a Google Ads.
  • Fer l'enllaç a Search Console pot ajudar a analitzar i organitzar els resultats de cerca del vostre lloc web a Analytics.

3. Utilitzeu dimensions i mètriques personalitzades

Les dimensions i mètriques personalitzades us permeten recollir informació sobre els usuaris i sobre com interaccionen amb el vostre lloc web o aplicació. Són útils quan les dades que voleu analitzar no estan disponibles mitjançant les dimensions i mètriques predefinides.

Aquestes són algunes de les dimensions i mètriques que us podeu plantejar fer servir:

• Dimensions personalitzades d'abast d'usuari per analitzar un atribut sobre els usuaris del vostre lloc web o aplicació.
  • Dimensions personalitzades d'abast d'esdeveniment per analitzar un atribut sobre un esdeveniment, com ara el valor de l'esdeveniment o si l'acció prevista s'ha completat correctament.
  • Dimensions personalitzades d'abast d'article per analitzar un atribut sobre un producte o servei venut a la vostra botiga en línia. Per exemple, podeu analitzar el color, la mida, la puntuació o l'estat d'un producte.
  • Mètriques personalitzades per analitzar els punts de dades d'un paràmetre d'esdeveniment. Per exemple, podeu analitzar el valor d'una transacció des d'un paràmetre d'esdeveniment.
  • Més informació sobre les discrepàncies entre les mètriques de Google Analytics 4 (GA4) i les de Universal Analytics (UA)

4. Amplieu la conservació de dades

Podeu definir el període de temps que Google Analytics ha d'emmagatzemar les dades dels nivells d'usuari i d'esdeveniment abans que se suprimeixin automàticament dels seus servidors. Això es pot fer establint un període de conservació de dades o creant una sol·licitud de supressió de dades. El període de conservació de dades es pot definir en 14, 26, 38 o 50 mesos o perquè no caduqui mai. La sol·licitud de supressió de dades pot suprimir totes les dades d'un camp per a l'interval de dates proporcionat o només les dades que coincideixin amb una clau determinada.

5. Traieu les referències no desitjades

Les referències no desitjades poden afectar les dades i dificultar el seguiment de les conversions. Les exclusions definides a UA poden afectar les conversions atribuïdes a Google Ads. Si aquestes exclusions no es configuren en conseqüència a GA4, el mèrit atribuït a Google Ads pot variar (per exemple, a UA se solen excloure els proveïdors de pagament, com ara PayPal). Si s'exclouen els URL de referència a UA però no a GA4, és possible que a GA4 les conversions de GA4 s'atribueixin erròniament, la qual cosa fa que s'atribueixin menys conversions al canal de pagament de Google en comparació amb UA. Les exclusions de referències afecten la quantitat de mèrit de conversió que s'exporta a Google Ads. Feu coincidir la configuració de les exclusions de referències a UA i a GA4 per minimitzar l'atribució incorrecta. Tingueu present que, quan s'exclouen les referències, la quantitat total de conversions de la propietat de Google Analytics no canvia; només afecta la manera com s'atribueixen les conversions. Obteniu més informació sobre les exclusions de referències a UA.