[GA4-migrering] Förbättra konfidensnivån för din GA4-konverteringsdata

Google Analytics 4 (GA4) är den senaste versionen av Googles analysplattform. Den ersatte Universal Analytics (UA) den 1 juli 2023, då Universal Analytics-standardegendomarna slutade behandla data (den 1 juli 2024 för UA 360-egendomar). Det är viktigt att du migrerar din UA-egendom till Google Analytics 4. Läs om hur du kommer igång.

När du migrerar till GA4 kan du se avvikelser mellan din UA-konverteringsdata. I den här artikeln beskriver vi de största skillnaderna i viktiga mätvärden mellan GA4 och UA, varför dessa konverteringsavvikelser förekommer och hur du minimerar dem.

Innan du börjar

Om du inte har ersatt dina UA-konverteringar med GA4-konverteringar i Google Ads ännu kan du följa de här stegen. Om du inte uppdaterar konverteringsinställningarna kan det störa dina kampanjer och påverka kampanjresultatet. Vi rekommenderar att du följer de här stegen för att underlätta övergången:

• Börja med att importera GA4-konverteringar till Google Ads. Om du fortfarande har aktiva UA-konverteringar som registrerar händelser bör du se till att de importerade GA4-konverteringarna märks som sekundära konverteringsåtgärder för att undvika att de räknas dubbelt.
  • Sedan ska du jämföra dina GA4-konverteringar med motsvarande UA-konverteringar som de ska ersätta. Du ska göra detta i Google Analytics och Google Ads. Kontrollera att antalet GA4-konverteringar motsvarar antalet UA-konverteringar i så hög grad som möjligt. Om dina UA-konverteringar inte längre registrerar händelser kan du behöva titta på tidigare data för att slutföra det här steget.
  • Slutligen ska du märka dina GA4-konverteringar som primära i Google Ads.

Källor till avvikelser

Det finns viktiga skillnader mellan UA och GA4 som kan göra det svårt att jämföra data och konverteringar. Det här är de viktigaste orsakerna till avvikelser:

• Skillnader mellan UA och GA4:

GA4-egendomar använder en annan datamodell än UA-egendomar. GA4 samlar in händelser i stället för träffar och använder AI-baserade lösningar, som beteende- och konverteringsmodellering, för att stödja ny integritetsskyddande teknik. Dessa lösningar ger dig en komplett överblick över resultatet utan att kompromissa med användarnas integritet, men är inte tillgängliga i UA-egendomar.

Läs mer om skillnaden mellan UA och GA4.

• Skillnader i konfiguration och inställningar:

Registreringen av konverteringar kan påverkas av UA- och GA4-taggens täckning, taggaktiveringsvillkor, antal konverteringar, filter och uteslutningar av webbadressparametrar.

Läs om hur du åtgärdar skillnader i konfiguration och inställningar.

Nästa steg

Efter att du har ställt in datainsamling för dina webbplatser och appar kan du