[Overføring til GA4] Sørg for at GA4-konverteringsdata er presise

Google Analytics 4 (GA4) er den nyeste versjonen av Googles statistikkplattform. Den erstattet Universal Analytics (UA) fra og med 1. juli 2023, da standard Universal Analytics-områder sluttet å behandle data (for UA 360-områder er datoen 1. juli 2024). Det er viktig at UA-områder overføres til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du kommer i gang.

Når du går over til GA4, kan du se avvik mellom konverteringsdataene i UA og GA4. Denne artikkelen forklarer hovedforskjellene mellom viktige beregninger i henholdsvis UA og GA4, forteller hvorfor slike avvik oppstår, og har tips om hvordan du minimerer avvikene.

Før du begynner

Hvis du ennå ikke har erstattet UA-konverteringer med GA4-konverteringer i Google Ads, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å gjøre dette. At du ikke oppdaterer konverteringsinnstillingene, kan forstyrre kampanjene og påvirke kampanjeresultatene. For å gjøre overgangen enklere bør du gjøre følgende:

• Først må du importere GA4-konverteringene til Google Ads. Hvis du fortsatt har aktive UA-konverteringer som registrerer hendelser, må du påse at de importerte GA4-konverteringene er merket som «sekundære» konverteringshandlinger, slik at konverteringer ikke telles dobbelt.
  • Deretter må du sammenligne GA4-konverteringene med de tilsvarende UA-konverteringene de skal erstatte. Dette bør du gjøre i Google Analytics og Google Ads. Bekreft at antallet GA4-konverteringer er så likt antallet UA-konverteringer som mulig. Hvis UA-konverteringene ikke lenger registrerer hendelser, må du kanskje se på historiske data for å fullføre dette trinnet.
  • Avslutningsvis må du angi GA4-konverteringene som «primære» i Google Ads.

Årsaker til avvik

Det finnes viktige forskjeller mellom UA og GA4 som kan gjøre det vanskelig å sammenligne data og konverteringer. Nedenfor ser du hovedårsakene til avvik.

• Iboende forskjeller mellom UA og GA4:

GA4-områder har en annen datamodell enn UA-områder. GA4 samler inn hendelser i stedet for treff og bruker AI-baserte løsninger, blant annet konverterings- og atferdsmodellering, for å støtte nye teknologier som ivaretar personvernet. Disse løsningene gir deg full oversikt over resultatene uten at det går på bekostning av personvernet, men de er ikke tilgjengelige i UA-områder.

Finn ut mer om forskjellene mellom UA og GA4.

• Ulik konfigurasjon og ulike innstillinger:

Antallet registrerte konverteringer kan påvirkes av filtre, tellemetoden for konverteringer, betingelser for utløsing av tagger, ekskludering av nettadresseparametere og den aktuelle dekningen av henholdsvis UA- og GA4-tagger.

Finn ut hvordan du løser forskjeller i konfigurasjon og innstillinger.

Fremgangsmåten videre

Når du har konfigurert innsamling av data fra appene og nettstedene dine, kan du