SFTP

Läs om hur du aktiverar SFTP för destinationer som stöds.

Krav

• Du måste ha en SFTP-serverkonfiguration som är värd för filen som ska laddas upp.
  • Filen måste ha formatet .csv eller .tsv.
  • Den första raden i filen måste innehålla filhuvudet, som används som namn på datakällsfälten under mappning.
  • Filen måste uppdateras före varje import.
  • För Kundmatchning krävs en fil per målgruppslista.

Ställa in SFTP som datakälla

I följande avsnitt beskriver vi hur du länkar en datakälla till ett användningsfall. Klicka på ditt användningsfall för att utöka stegen.

Kundmatchning
  1. Klicka på Verktyg > Delat bibliotek > Målgruppshantering > + (Skapa) > Kundlista i Google Ads.
    1. Valfritt: Om du redan har skapat ett segment och inte lade till en datakälla klickar du på Verktyg > Data Manager > Anslutna produkter > Koppla källa.
  2. Välj Koppla en fil under Datakälla och klicka på Fortsätt.
  3. Ange dina SFTP-användaruppgifter.
  4. Klicka på Testa anslutning för att kontrollera att anslutningen är korrekt inställd och klicka sedan på Nästa.
  5. Ange sökvägen till filen du vill ladda upp i relation till värdadressen och klicka på Nästa. Observera att port 21 används som standard. Om du vill ange en annan port lägger du till ett kolon och portnumret i sökvägen, till exempel sftp://example.com/path/file.csv:2222.
  6. Mappa fält genom att välja fälten för datakälla på rullgardinsmenyerna som motsvarar Google-fälten.
  7. Valfritt: Tillämpa omvandlingar genom att klicka på Omvandla
  8. Klicka på Nästa.
  9. Ge anslutningen ett namn.
  10. Valfritt: Redigera anslutningsuppgifter.
  11. Klicka på Slutför.
  12. Ge segmentet ett namn, bekräfta att du följer policyn och medlemskapets varaktighet och klicka på Skapa.
  13. Klicka på Klart.
Läs mer om Kundmatchning.
Importera offlinekonverteringar

Obs! Konverteringar som har laddats upp via den äldre uppladdningssidan är inte tillgängliga från Data Manager. För att konverteringarna ska bli tillgängliga måste du importera dem på följande sätt.

1. Klicka på Mål > Översikt > + Ny konverteringsåtgärd i Google Ads.
    1. Valfritt: Om du redan har skapat en konvertering och inte har lagt till en datakälla klickar du på Verktyg > Data Manager > Anslutna produkter > Koppla källa.
  2. Klicka på Importera.
  3. Välj CRM, filer och andra datakällor.
  4. Välj en spårningsmetod och klicka på Fortsätt.
  5. Välj Koppla en fil under Datakälla.
  6. Markera rutan Kunddata för att bekräfta att uppgifterna samlades in och delades i enlighet med Googles policyer. Klicka sedan på Fortsätt.
  7. Välj ett konverteringsmål på listan och klicka på Ställ in.
  8. Klicka på Spara och fortsätt.
  9. Ange dina SFTP-användaruppgifter.
    1. Värd
    2. Användarnamn
    3. Lösenord
  10. Klicka på Testa anslutning för att kontrollera att anslutningen är korrekt inställd.
  11. Ange sökvägen till filen du vill ladda upp, i relation till värdadressen, och klicka på Fortsätt. Observera att port 21 används som standard. Om du vill ange en annan port lägger du till ett kolon och portnumret i sökvägen, till exempel sftp://example.com/path/file.csv:2222.
  12. Mappa fält genom att välja fälten för datakälla på rullgardinsmenyerna som motsvarar Google-fälten och klicka på Fortsätt.
  13. Ge anslutningen ett namn.
  14. Valfritt: Redigera anslutningsuppgifter.
  15. Klicka på Spara och fortsätt.