SFTP

Finn ut hvordan du slår på SFTP for støttede destinasjoner.

Krav

• Du må ha konfigurert en SFTP-tjener som vert for filen som skal lastes opp.
  • Filen må være i CSV- eller TSV-format.
  • Den første raden i filen må inneholde filoverskriften, som danner grunnlaget for navnene på datakildefeltene under tilordningen.
  • Filen må oppdateres før hver importering.
  • For Kundematch kreves det én fil per målgruppeliste.

Konfigurer SFTP som datakilde

Nedenfor ser du en enkel fremgangsmåte du kan følge for å koble datakilder til ulike bruksmønstre. Klikk på det aktuelle bruksmønsteret for å vise trinnene.

Kundematch
  1. Klikk på Verktøy > Delt bibliotek > Målgruppestyring > + (Opprett) > Kundeliste i Google Ads.
    1. Valgfritt: Hvis du tidligere har opprettet et segment uten å legge til en datakilde, kan du klikke på Verktøy > Data Manager > Tilkoblede produkter > Koble til kilde.
  2. Velg Koble til en fil under Datakilde, og klikk på Fortsett.
  3. Skriv inn SFTP-legitimasjonen.
  4. Klikk på Test tilkoblingen for å påse at tilkoblingen er riktig konfigurert, og klikk på Neste.
  5. Skriv inn banen til filen du vil laste opp, med utgangspunkt i vertsadressen, og klikk på Neste. Merk deg at port 21 brukes som standard. For å angi en annen port må du legge til et kolon og portnummeret i banen – for eksempel sftp://example.com/path/file.csv:2222.
  6. Du kan tilordne felter ved å velge datakildefeltene fra rullegardinlistene som samsvarer med Google-feltene.
  7. Valgfritt: Du kan bruke transformasjoner ved å klikke på Transformer.
  8. Klikk på Neste.
  9. Gi koblingen et navn.
  10. Valgfritt: Endre koblingsdetaljer.
  11. Klikk på Fullfør.
  12. Gi segmentet et navn, bekreft at det er i tråd med retningslinjene, oppgi varigheten av medlemskapet, og klikk på Opprett.
  13. Klikk på Ferdig.
Finn ut mer om Kundematch.
Importer konverteringer utenfor nettet

Merk: Konverteringer som er lastet opp via den eldre versjonen av Opplastinger-siden, er ikke tilgjengelige fra Data Manager. Disse konverteringene blir tilgjengelige hvis du importerer dem slik:

1. Klikk på Mål > Sammendrag > + Ny konverteringshandling i Google Ads.
    1. Valgfritt: Hvis du tidligere har opprettet en konvertering uten å legge til en datakilde, kan du klikke på Verktøy > Data Manager > Tilkoblede produkter > Koble til kilde.
  2. Klikk på Importér.
  3. Velg CRM-er, filer eller andre datakilder.
  4. Velg en sporingsmetode, og klikk på Fortsett.
  5. Velg Koble til en fil under Datakilde.
  6. Merk av for Kundedata for å bekrefte at dataene er samlet inn og deles i tråd med Googles retningslinjer, og klikk deretter på Fortsett.
  7. Velg et konverteringsmål fra listen, og klikk på Konfigurer.
  8. Klikk på Lagre og fortsett.
  9. Skriv inn SFTP-legitimasjonen.
    1. Vert
    2. Brukernavn
    3. Passord
  10. Klikk på Test tilkoblingen for å forsikre deg om at koblingen er riktig konfigurert.
  11. Skriv inn banen til filen du vil laste opp, med utgangspunkt i vertsadressen, og klikk på Fortsett. Merk deg at port 21 brukes som standard. For å angi en annen port må du legge til et kolon og portnummeret i banen – for eksempel sftp://example.com/path/file.csv:2222.
  12. Du kan tilordne felter ved å velge datakildefeltene fra rullegardinlistene som samsvarer med Google-feltene, og klikke på Fortsett.
  13. Gi koblingen et navn.
  14. Valgfritt: Endre koblingsdetaljer.
  15. Klikk på Lagre og fortsett.