Optimalisatietips voor Performance Max-campagnes voor leads genereren

Performance Max gebruikt AI van Google om het aantal conversies en de waarde voor u te verhogen met bieden, targeting, advertentiemateriaal en attributie. Dit werkt goed voor uiteenlopende marketingdoelen en mediakanalen. Daarom raden we u aan de volgende tips te gebruiken om uw Performance Max-campagnes voor leads genereren in te stellen voor optimale resultaten.

Dit artikel bevat best practices voor Performance Max-campagnes voor leads genereren.

Hier vindt u meer best practices:

Campagne instellen

• Campagneduur: Laat campagnes minimaal 6 weken lopen, zodat AI van Google tijd heeft om voldoende gegevens op te halen en te beheren om de prestaties te vergelijken.
  • Conversiedoelen selecteren: Gebruik conversiedoelen voor leads genereren, zoals Contacten, Leadformulieren indienen, Afspraak maken, Aanmelden, Offerte aanvragen, Geïmporteerde leads, Gekwalificeerde leads of Geconverteerde leads, om uw beveiliging tegen ongeldige activiteit te verbeteren. Uw conversiedoelen zijn een van de signalen die we gebruiken om onze preventiesystemen te verbeteren.

Bieden en automatisering

• Bieden op basis van waarde: Als u leadwaarden bijhoudt, gebruikt u een strategie voor bieden op basis van waarde om de juiste waarde van offline en online conversies te bepalen en de waarde van leads te maximaliseren.
    • Met Conversiewaarde maximaliseren krijgt u een zo hoog mogelijke conversiewaarde voor uw budget.
    • Als u Conversiewaarde maximaliseren met een doel-ROAS gebruikt, krijgt u de hoogst mogelijke conversiewaarde voor het ingestelde doelrendement op advertentie-uitgaven (doel-ROAS). We raden aan deze biedstrategie te gebruiken als u in de afgelopen 30 dagen ten minste 15 conversies heeft behaald.
Opmerking: Als u offline conversies importeert, moet u de conversies met de toegewezen waarden importeren en de juiste doel-ROAS instellen.
  • Bieden op basis van conversies: Als alle leads voor u dezelfde waarde hebben, kunt u op conversies gebaseerd Slim bieden gebruiken om het aantal leads te maximaliseren.
    • Met Aantal conversies maximaliseren behaalt u zo veel mogelijk conversies binnen uw aangeven budget.
    • Als u Aantal conversies maximaliseren met een doel-CPA gebruikt, krijgt u zo veel mogelijk conversies voor die doel-CPA.
  • Doelen instellen: Als u de biedstrategieën Aantal conversies maximaliseren of Doel-CPA gebruikt, selecteert u de conversieactie die het diepst in de trechter ligt en die voldoende keren is uitgevoerd, zoals gekwalificeerde of geconverteerde leads. Stel de doel-CPA daarna in op een waarde die bijna of helemaal gelijk is aan het hoogste bedrag dat u bereid bent te betalen voor een lead van dit type. Markeer de conversie die u voor uw hoofddoel maakt als Primair en andere leadconversies (doelen) als Alleen observatie.
  • Conversiewaarderegels: Met conversiewaarderegels kunt u beter aangeven wat de waarde van conversies is voor uw bedrijf. U kunt ze ook gebruiken om waarden voor conversiegebeurtenissen bij bieden tijdens de veiling in realtime aan te passen op basis van voorwaarden zoals geografische locatie, apparaat en doelgroepen.
  • Verbeterde conversies voor leads: We raden u aan verbeterde conversies voor leads (ECL) te gebruiken. Hiermee kunt u de kwaliteit van leads verbeteren door nauwkeurige conversiegegevens van offline gebeurtenissen in uw account te importeren. Via automatisering kunnen met die gegevens uw campagnes worden geoptimaliseerd. Meer informatie over verbeterde conversies voor leads en onze andere oplossingen om offline conversies te importeren

Advertentiemateriaal

• Advertentiemateriaal vernieuwen: Advertentiemateriaal is de krachtigste tool om prestaties te verbeteren en biedt u de mogelijkheid uw campagne aan te passen om nieuwe producten of nieuwe aanbiedingen te promoten. U behaalt de beste resultaten als u unieke content aanlevert en deze vaak vernieuwt.
  • Componenten voor doelgroepsignalen: Voeg nog een componentengroep toe als u advertenties op een andere doelgroep wilt afstemmen. Houd er rekening mee dat doelgroepsignalen de targeting niet beperken en dat de componentengroep ook buiten de doelgroep wordt weergegeven. Voor de beste resultaten moet u unieke content bieden die uw doelgroepen aanspreekt en componenten aan de juiste doelgroepsignalen koppelen.
  • Voeg meer componenten toe: Als u nieuwe gebruikers wilt blijven aantrekken, raden we u aan nieuwe componenten toe te voegen of uw bestaande componenten te updaten als uw marketingboodschap zich ontwikkelt. Meer componenten betekent meer potentiële advertentie-indelingen die u voor verschillende kanalen en gebruikers kunt toepassen.

Leadformulier

• Gegevens: Vraag alleen gegevens die u echt nodig heeft. Extra vragen verlagen het voltooiingspercentage en verhogen daardoor de CPA.
  • CTA: Zorg ervoor dat mensen via de call-to-action (CTA) naar de website worden geleid om het formulier in te vullen of laat ze het formulier rechtstreeks vanuit de advertentie-indeling invullen (extensie voor Discovery-, YouTube- of zoekadvertenties).
  • Vragen: Gebruik kwalificatievragen en obstakels (zoals reCAPTCHA) in leadformulieren. Als u het Google-leadformulier gebruikt, kies dan kwalificatievragen om relevantere leads te krijgen.
Opmerking: U zorgt hiermee uiteindelijk voor een betere kwaliteit van leads, maar dit kan leiden tot hogere kosten per lead (CPL).

Rapportage

• Advertentiekwaliteit: U kunt deze statistiek vinden door aan de linkerkant in het dropdownmenu Campagnes op Advertenties te klikken en naar de kolom Advertentiekwaliteit te gaan. De statistiek loopt van Slecht tot Uitstekend. Met de indicator Advertentiekwaliteit kunt u bepalen of een componentengroep de juiste instellingen heeft om succes te behalen.

Doelgroepsignalen

• Doelgroepsignaal: Performance Max wordt mogelijk gemaakt door AI van Google. Gebruik relevante doelgroeplijsten als signalen om het AI-proces sneller te laten verlopen en de resultaten van uw campagne te verbeteren. Gebruik remarketinglijsten, aangepaste intentie, Klantenmatch en vergelijkbare segmenten als signalen.
  • Bestaande leads: Gebruik bestaande leads en breid de automatisering sneller uit met Klantenmatch en first-party doelgroepgegevens. Deze lijsten geven het algoritme een sterk signaal over wie uw bestaande klanten zijn en hoe u die klanten en vergelijkbare klanten kunt bereiken. U kunt Klantenmatch-lijsten ook gebruiken om automatisch vergelijkbare doelgroepen samen te stellen zodat u klanten kunt vinden die vergelijkbaar zijn met uw bestaande klanten.