Opret A/B-eksperimenter til Demand Gen-kampagner

Eksperimenter giver dig mulighed for at foreslå og teste ændringer af dine Demand Gen-kampagner. Du kan måle dine resultater og forstå effekten af dine ændringer, inden du anvender dem på en kampagne.

I denne artikel beskrives det, hvordan eksperimenter med Demand Gen-kampagner fungerer. Når du er klar, kan du konfigurere en Demand Gen-kampagne.

Før du går i gang

• Du kan starte et eksperiment med mindst 2 Demand Gen-kampagner. Begge kampagner bør være klar, men de kører ikke i øjeblikket.
  • Vælg kampagner, der kun adskiller sig fra hinanden i én variabel, så du bedre kan forstå og drage konklusioner ud fra eksperimentresultaterne.
  • Alle ændringer af kampagnekonfigurationen skal udføres, før eksperimentet gemmes.

Funktioner, der er unikke for A/B-eksperimenter til Demand Gen-kampagner

• Demand Gen-eksperimenter kører på alle beholdninger – Discover, Gmail og YouTube.
  • Demand Gen-eksperimenter giver annoncører mulighed for at teste med alle variationer af billed- og videokampagner.
  • Eksperimenterne giver kun mulighed for at teste annoncemateriale og målgruppe. Vi fraråder at teste andre variabler, som f.eks. budgivning og budget, på nuværende tidspunkt.
  • Vi anbefaler, at annoncører opretter nye kampagner med den samme startdato for at køre eksperimentet. Eksperimenter kan kun bruge Demand Gen-kampagner.

Vejledning

Konfigurer et eksperiment

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Eksperimenter.
  4. Klik på plusknappen øverst i tabellen "Alle eksperimenter".
    • Du kan også gå til fanen "Eksperimenter med Demand Gen" og klikke på plusknappen .
  5. Vælg Demand Gen-eksperiment, og klik på Fortsæt.
    • (Valgfrit) Angiv navnet på eksperimentet og en beskrivelse. Eksperimentet må ikke have samme navn som en kampagne eller et andet eksperiment.
  6. Der er som standard 2 eksperimentgrene, og du kan tilføje op til 10, hvis det er nødvendigt.
    • Føj etiketter til eksperimentgrene.
    • I "Trafikfordeling" skal du angive den procentdel, du vil opdele dit eksperiment med. Vi anbefaler at bruge 50 % for at få den bedste sammenligning mellem de oprindelige kampagner og eksperimentkampagnerne.
  7. Tildel kampagner til hver enkelt eksperimentgruppe. En kampagne kan ikke være i mere end én eksperimentgruppe på samme tid, men en eksperimentgruppe kan om nødvendigt have flere kampagner.
  8. Vælg den primære succes-metric for at måle resultatet af eksperimentet.
    • Disse metrics omfatter: Klikrate (CTR, clickthrough rate), konverteringsrate, pris pr. konvertering og pris pr. klik (CPC, cost-per-click).
  9. Klik på Gem for at fuldføre oprettelsen af eksperimenterne. Dit eksperiment er nu klar til at blive kørt.

Evaluer dine eksperimentresultater

Du kan evaluere eksperimentet løbende og sammenligne dets effektivitet med din oprindelige kampagne. Hvis du vil, kan du afslutte dit eksperiment tidligt. Du kan finde 3 komponenter i eksperimentrapporten:

• Rullemenuen Konfidensniveau: Vælg det konfidensniveau, du vil se resultaterne på. Dette påvirker både det øverste kort og rapporteringstabellen. Et lavere tal giver hurtigere resultater, mens det modsatte er langsommere, men giver større sikkerhed:
    • 70 % (standard): Retningsbestemte resultater, der svarer til den laveste værdi for måling af påvirkning.
    • 80 %: Retningsbestemte resultater, en balance mellem hastighed og vished.
    • 95 %: Entydige resultater for brugere, der gerne vil have fuldstændig sikkerhed, når de skal træffe store beslutninger.
  • Topkort: Se resultatet af dit eksperiment for den succes-metric, du har valgt. Status fra kortet giver dig nyttige oplysninger som f.eks.:
    • Indsamling af data: Eksperimentet skal have flere data for at kunne beregne resultaterne. Når det gælder konverteringsrelaterede metrics, skal du indsamle mindst 100 datapunkter for at kunne se resultater.
    • Lignende effektivitet: Der er ingen væsentlig forskel mellem de forskellige grene på det valgte konfidensniveau. Du kan vente længere for at se, om forskellen bliver væsentlig med flere datapunkter.
    • Én gren er bedre: Der er en væsentlig forskel mellem de forskellige grene på det valgte konfidensniveau.
  • Rapporteringstabel: Find mere omfattende resultater for din succes-metric og alle andre tilgængelige metrics. Kolonnerne indeholder oplysninger om, hvad kontrolgrenen er, hvad eksperimentgrenen er, status for grenens effektivitet og generelle effektivitetsmetrics.

Afslut dit eksperiment

Sørg for at afslutte dit eksperiment, når du har fået resultaterne, og før du foretager dig noget i forbindelse med den oprindelige kampagne. Du kan afslutte dit eksperiment ved at gå til siden Eksperimenter, holde markøren over eksperimentet og klikke på Afslut eksperiment.

Hvis du ikke proaktivt afslutter eksperimentet, kan kampagner, der ikke er sat på pause, muligvis fortsat vises i forbindelse med begrænset trafik, selvom kampagnerne i den anden gren er sat på pause.

Bedste praksis

• Når du bruger konverteringsbaserede budstrategier, kræver Demand Gen-eksperimenter mindst 50 konverteringer pr. gren for at vise resultater. For at opnå dette anbefales det at bruge mål-CPA eller budgivning til maks. antal konverteringer, optimering til overfladiske konverteringer som Læg i kurv eller Sidevisning.
  • Opret eksperimenter med kampagner, hvor der kun er 1 variabels forskel. Du kan f.eks. køre et eksperiment med annoncemateriale med forskellige typer annoncemateriale, men med annoncemateriale i samme format, der er målrettet mod den samme målgruppe. Annoncematerialevariablen er derfor anderledes, men format- og målgruppevariablerne forbliver de samme.
  • Foretag en handling på baggrund af dine resultater: Hvis du finder statistisk signifikante resultater i en eksperimentgren, kan du maksimere virkningen ved at sætte andre eksperimentgrene på pause og ændre hele budgettet til eksperimentgrenen med flest signifikante resultater.
  • Byg videre på tidligere erfaringer: Hvis du f.eks. finder ud af, at tilpassede videoaktiver for forskellige målgruppesegmenter er mere effektive end at vise det samme generiske aktiv for alle målgrupper, kan du bruge dette til at udvikle udviklingen af fremtidig video aktiver.
  • Utilstrækkelige resultater kan også være nyttige: Et eksperiment, der ikke giver en vinder, kan betyde, at den variation af annoncematerialet, du tester, ikke er en væsentlig version. Du kan teste andre aktivtyper eller teste en vigtigere variant i dit næste eksperiment.