Specifikationer och rekommenderade metoder för tillgångar i en Demand Gen-kampanj

Annonser med en enstaka bild

Mobil enhet

Det här är en illustration av annonser med enstaka bild i YouTubes flödesannonser för mobila enheter.

Det här är en illustration av annonser med enstaka bild i YouTube Shorts, Förslag och Gmail för mobilen.

Dator

Det här är en illustration av annonser med enstaka bild i YouTubes flödesannonser för dator.

Det här är en illustration av annonser med enstaka bild i Gmail för dator.

Funktion Specifikationer
Bild Har stöd för upp till 20 stycken
  • Liggande bild:
    • Dimensioner: 1.91:1
    • Minsta storlek: 600 × 314 Rekommenderas: 1 200 × 628
    • Största filstorlek: 5 MB
  • Kvadratisk bild:
    • Minsta storlek: 300 × 300 Rekommenderas: 1 200 × 1 200
    • Största filstorlek: 5 MB
  • Porträttbild 4:5 (valfritt):
    • Minsta dimension 480 × 600. Rekommenderas: 960 × 1 200
    • Största filstorlek: 5 MB

Rekommendation: Ladda upp tre i varje bildformat för maximal placeringstäckning.

Obs! GIF-filtyper godkänns, men endast en statisk version visas.

Rubrik (högst 40 tecken) Upp till 5
Beskrivning (högst 90 tecken) Upp till 5
Företagsnamn (högst 25 tecken) 1 (obligatoriskt)
Kvadratisk logotyp

Upp till 5

• 1:1 (obligatoriskt).
  • Minsta storlek: 144 × 144 Rekommenderas: 1 200 × 1 200
  • Högsta tillåtna filstorlek är 150 kB
  • Totalt beskärs 21,46 % (gråskuggat område) så ungefär 5,36 % på varje av de fyra hörn som beskärs när den visas som en cirkel på Gmail.

An icon that represents a business logo in Google ads.

slutlig webbadress
CTA Vi rekommenderar att du väljer alternativet Automatiskt i rullgardinsmenyn.

Karusellannons

Visa upp ditt varumärke eller dina produkter i en snurra med svepbara bilder som visas integrerat i varje Google-flöde. Berätta en historia med dina bilder, eftersom varje bild visas i den ordning som den laddas upp.

Tips

Testa en karusellannons med liggande bilder och en annan med kvadratiska bilder för att se vilka bildproportioner som fungerar bäst för ditt varumärke.
Notes:
  • Det går för närvarande inte att använda produktflöden från Google Merchant Center med karusellannonser.
  • Kostnaden för karusellannonser är densamma som för annonser med en enstaka bild (betala för interaktioner eller klick för att utöka annonsen i Gmail eller på din webbplats på YouTube och Förslag).
  • Om minst ett kort avvisas visas Godkänd (begränsat) i annonsens statuskolumn. Inom 24 timmar ändras statusen till Ej godkänd. Detta är ett känt problem som kommer att åtgärdas inom kort. Annonsen visas inte i detta fall.

Mobil enhet

An illustration of YouTube carousel ads on mobile devices.

An illustration of YouTube, Discover, and Gmail carousel ads on mobile devices.

Dator

An illustration of Gmail carousel ads on desktop devices.

Nivå Funktion Specifikationer
Annonsnivå

Rubrik (högst 40 tecken)

Inkludera en rubrik som visas oavsett vilket kort som visas.

Beskrivning (högst 90 tecken)

Ladda upp en beskrivning som visas oavsett vilket kort som visas.

(Du kan inte ladda upp beskrivningar för varje kort)

slutlig webbadress

Automatiskt genererad synlig webbadress anges i användargränssnittet.

Företagsnamn (högst 25 tecken)

1 (obligatoriskt)
Kortnivå Bild

2–10 bilder

• Liggande bild:
    • Dimensioner: 1.91:1
    • Minsta storlek: 600 × 314 Rekommenderas: 1 200 × 628
    • Största filstorlek: 5 MB
  • Kvadratisk bild:
    • Minsta storlek: 300 × 300 Rekommenderas: 1 200 × 1 200
    • Största filstorlek: 5 MB (stöds inte i Förslag)
  • Porträttbild 4:5 (valfritt)
    • Minsta dimension 480 × 600. Rekommenderas: 960 × 1 200
    • Största filstorlek: 5 MB

Bildproportionerna måste vara samma för alla kort.

Rubrik (högst 40 tecken)

Ange en rubrik som visas på ett visst kort (stöds inte i Förslag, där rubrik på annonsnivå används oavsett vilket kort som visas).

Företagsnamn (högst 25 tecken)

1 (obligatoriskt)

Kvadratisk logotyp Upp till 1
  • Dimensioner: 1:1 (obligatoriskt).
  • Minsta storlek: 144 × 144 Rekommenderas: 1 200 × 1 200
  • Högsta tillåtna filstorlek är 150 kB.
  • Totalt beskärs 21,46 % (gråskuggat område) så ungefär 5,36 % på varje av de fyra hörn som beskärs när den visas som en cirkel på Gmail.

An icon that represents a business logo in Google ads.

slutlig webbadress Du kan använda en specifik målsida för varje kort på YouTube och Gmail.
CTA Vi rekommenderar att du väljer alternativet Automatiskt i rullgardinsmenyn.
Obs! Om ett kort blir underkänt i karusellannonsen visas de andra korten fortfarande.

Videoannonser

Mobil enhet

En illustration av hur YouTubes videoannonser visas på mobila enheter.

En illustration av hur videoannonser på YouTube och Förslag visas på mobila enheter.

Dator

En illustration av hur YouTubes videoannonser visas på stationära enheter.

Ansluten tv

En illustration av hur YouTubes videoannonser visas på anslutna tv-enheter.

Funktion Specifikationer
Video

1–5 videor uppladdade av annonsör

Videolängd: minst fem sekunder

• Shorts: Maxlängd på en minut, 10–20 sekunder rekommenderas
  • Liggande: Ingen maxlängd, under 3 minuter rekommenderas
  • Kvadrat: Ingen maxlängd, under 3 minuter rekommenderas

Liggande: 16:9. Rekommenderade pixlar för HD: 1 920 × 1080 pixlar

Kvadrat: 1:1. Rekommenderade pixlar för HD: 1 080 × 1 080 pixlar

Stående: 4:5

Vertikal: 9:16. Rekommenderade pixlar för HD: 1 080 × 1 920 pixlar

Format: .MPG (MPEG-2 eller MPEG-4)

Filstorlek: ≤256 GB

Fullständiga specifikationer i den här artikeln.

Uppmaning Högst 10 tecken
Rubrik

Högst 40 tecken
*skiljer sig från äldre videoåtgärdskampanjer

Används i det överhoppningsbara in stream-annonsformatet

Lång rubrik

Högst 90 tecken.

Används i formatet videoflödesannons (Förslag och YouTube)

Beskrivning

Högst 90 tecken
*skiljer sig från äldre videoåtgärdskampanjer

Företagsnamn (högst 25 tecken)

1 (obligatoriskt)

YouTube-kanalens namn används som standard.

Kvadratisk logotyp

Upp till 1

• 1:1 (obligatoriskt)
  • Minsta storlek: 144 × 144 Rekommenderas: 1 200 × 1 200
  • Högsta tillåtna filstorlek är 150 kB
  • Totalt beskärs 21,46 % (gråskuggat område) så ungefär 5,36 % på varje av de fyra hörn som beskärs när den visas som en cirkel på Gmail.

An icon that represents a business logo in Google ads.

YouTube-kanalens logotyp används som standard.

Webbplatslänkar (valfritt)

Högst 4

Används i det överhoppningsbara in stream-annonsformatet

Endast tillgängligt på mobila enheter

Standardinställningar för ljud och automatisk uppspelning

När videoannonsen är synlig följer annonsen nedanstående standardinställningar för ljud på och automatisk uppspelning per placering:

• Förslag: Som standard utan ljud, med automatisk uppspelning vid wifi-anslutning
  • YouTubes hemflöde: Som standard utan ljud, automatisk uppspelning som standard.
  • YouTube in stream: Ljud efter aktivering, automatisk uppspelning som standard.
  • Titta på härnäst på YouTube: Ljud efter aktivering och automatisk uppspelning.
  • YouTube Shorts: Ljudet på som standard, automatisk uppspelning som standard

Tips för videooptimering

• Fånga användarnas uppmärksamhet: Väck intresse hos användarna under de första 5–10 sekunderna av annonsen med en beskrivning av ett problem och hur din produkt eller tjänst löser det.
  • Upprepa vad du erbjuder: Upprepa uppmaningen i speakertexten eller lägg till den i överlagrad grafik.

Säkra zoner för videoannonser

En bild av den säkra zonen för horisontella videoannonser på YouTube på mobila enheterEn bild av den säkra zonen för vertikala videoannonser på YouTube på mobila enheter

Dynamiska Shopping-annonser med produkt

Bilden visar dynamiska Demand Gen-annonsformat för YouTube-flödesannonser på mobila enheter, inklusive Hem, Titta och Sök.

Bilden visar dynamiska Demand Gen-annonsformat för YouTube-flödesannonser på mobila enheter, inklusive Hem, Titta och Sök.

Bilden visar dynamiska Demand Gen-annonsformat för YouTube-flödesannonser och YouTube Shorts på mobila enheter.

Bilden visar dynamiska Demand Gen-annonsformat för Förslag och Gmail på mobila enheter.

Bilden visar dynamiska Demand Gen-annonsformat för Gmail på datorer.

Demand Gen-produktannonser visas som en karusellannons för en enskild säljare, där relevanta produkter och erbjudanden från ditt Google Merchant Center-flöde fyller en rullningsbar annons. Du kan lägga till ett introduktionskort i produktannonsen. Då kan du lägga till ett kort som visas före produktflödeskorten eller som alternativ när det inte går att visa produktinformation.

Läs mer om produktflödesspecifikationer för Google Merchant Center.

Funktion Specifikationer
Kortrubrik GMC-flöde
Beskrivning på kort Obligatoriskt, GMC-flöde.
Bild på kort Obligatoriskt, GMC-flöde.
Kortets målsida Obligatoriskt, GMC-flöde.
Logotyp GMC-flöde
Företagsnamn GMC-flöde
Introduktionskort Valfritt, Demand Gen-annons i användargränssnittet för Google Ads
Kort rubrik

Valfritt, GMC-flöde

En kort titel som hjälper användare att komma ihåg din produkt eller ditt varumärke när de bläddrar i Demand Gen-flöden.

Livsstilsbild

Valfritt, GMC-flöde

En inspirerande bild som fångar användarnas uppmärksamhet när de bläddrar i Demand Gen-flöden.