Kysynnän kasvatus ‑kampanjan elementtien tekniset vaatimukset ja parhaat käytännöt

Yhden kuvan mainokset

Mobiililaite

Tällainen on yhden kuvan mainos YouTube In-Feedissä mobiililaitteilla.

Tällainen on yhden kuvan mainos YouTube Shortsissa, Discoverissa ja Gmailissa mobiililaitteilla.

Tietokone

Tällainen on yhden kuvan mainos YouTube In-Feedissä tietokoneella.

Tällainen on yhden kuvan mainos Gmailissa tietokoneella.

Ominaisuus Tekniset vaatimukset
Kuva Enintään 20
  • Vaakakuva:
    • Kuvasuhde: 1,91:1
    • Vähimmäiskoko: 600 x 314. Suosituskoko: 1 200 x 1 628
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt.
  • Neliön muotoinen kuva:
    • Vähimmäiskoko: 300 x 300. Suosituskoko: 1 200 x 1 200
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt.
  • Pystykuva (4:5, valinnainen):
    • Vähimmäiskoko: 480 x 600. Suosituskoko: 960 x 1 200
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt.

Paras käytäntö: Lataa 3 kuvaa kussakin kuvasuhteessa, jotta saat hyödynnettyä sijoittelut mahdollisimman kattavasti.

Huom. GIF-tiedostot hyväksytään, mutta ne näkyvät vain staattisina versioina.

Otsikko (enintään 40 merkkiä) Enintään 5
Kuvaus (enintään 90 merkkiä) Enintään 5
Yrityksen nimi (enintään 25 merkkiä) 1 (pakollinen)
Neliön muotoinen logo

Enintään 5

• 1:1 (pakollinen)
  • Vähimmäiskoko: 144 x 144. Suosituskoko: 1 200 x 1 200
  • Tiedoston enimmäiskoko: 150 kt
  • Yhteensä 21,46 % eli noin 5,36 % kustakin neljästä kulmasta rajataan (harmaalla varjostettu alue), kun logo näkyy Gmailissa ympyränä.

An icon that represents a business logo in Google ads.

Lopullinen URL
CTA Suosittelemme valitsemaan avattavasta listasta Automaattinen-vaihtoehdon.

Karusellimainos

Esittele brändiäsi tai tuotteitasi pyyhkäistävässä kuvakarusellissa, joka renderöityy natiivisti Googlen kussakin fiidissä. Voit kertoa kuvillasi tarinan, sillä kuvat näkyvät niiden latausjärjestyksessä.

Vinkki

Testaa yhtä karusellimainosta vaakakuvilla ja toista neliön muotoisilla kuvilla, niin saat selville, mikä kuvasuhde toimii brändillesi parhaiten.
Hyvä huomata
  • Google Kauppiaskeskuksen tuotesyötteitä ei voi tällä hetkellä käyttää karusellimainosten kanssa.
  • Karusellimainosten hinta on sama kuin yhden kuvan mainoksilla (maksat interaktioista tai klikkauksista, joilla mainos laajennetaan Gmailissa tai joilla siirrytään sivustollesi YouTubesta ja Discoverista).
  • Jos yksikin korteista on hylätty, mainoksen tilasarakkeessa lukee "Hyväksytty (rajoitettu)" ja 24 tunnin kuluessa "Hylätty". Tämä on tunnettu ongelma, joka ratkaistaan pian. Tässä tapauksessa mainos ei näy.

Mobiililaite

An illustration of YouTube carousel ads on mobile devices.

An illustration of YouTube, Discover, and Gmail carousel ads on mobile devices.

Tietokone

An illustration of Gmail carousel ads on desktop devices.

Taso Ominaisuus Tekniset vaatimukset
Mainostaso

Otsikko (enintään 40 merkkiä)

Lisää otsikko, joka näkyy kortista riippumatta.

Kuvaus (enintään 90 merkkiä)

Lataa kuvaus, joka näkyy kortista riippumatta.

(Et voi ladata omaa kuvausta kullekin kortille.)

Lopullinen URL

Käyttöliittymässä on saatavilla automaattisesti luotu näkyvä URL-osoite.

Yrityksen nimi (enintään 25 merkkiä)

1 (pakollinen)
Korttitaso Kuva

2–10 kuvaa

• Vaakakuva:
    • Kuvasuhde: 1,91:1
    • Vähimmäiskoko: 600 x 314. Suosituskoko: 1 200 x 1 628
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt.
  • Neliön muotoinen kuva:
    • Vähimmäiskoko: 300 x 300. Suosituskoko: 1 200 x 1 200
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt (ei tueta Discoverissa)
  • Pystykuva (4:5, valinnainen):
    • Vähimmäiskoko: 480 x 600. Suosituskoko: 960 x 1 200
    • Tiedoston enimmäiskoko: 5 Mt.

Kuvasuhteen on oltava sama kaikissa korteissa.

Otsikko (enintään 40 merkkiä)

Lisää otsikko, joka näkyy tietyssä kortissa (ei tueta Discoverissa, jossa käytetään mainostason otsikkoa kortista riippumatta).

Yrityksen nimi (enintään 25 merkkiä)

1 (pakollinen)

Neliön muotoinen logo Enintään 1
  • Kuvasuhde: 1:1 (pakollinen)
  • Vähimmäiskoko: 144 x 144. Suosituskoko: 1 200 x 1 200
  • Tiedoston enimmäiskoko: 150 kt
  • Yhteensä 21,46 % eli noin 5,36 % kustakin neljästä kulmasta rajataan (harmaalla varjostettu alue), kun logo näkyy Gmailissa ympyränä.

An icon that represents a business logo in Google ads.

Lopullinen URL Voit lisätä oman laskeutumissivun jokaiselle kortille YouTubessa ja Gmailissa.
CTA Suosittelemme valitsemaan avattavasta listasta Automaattinen-vaihtoehdon.
Huom. Vaikka yksi karusellimainoksen kortti olisi hylätty, muut kortit näkyvät silti.

Videomainokset

Mobiililaite

Kuva siitä, miltä YouTube-videomainokset näyttävät mobiililaitteilla

Kuva siitä, miltä YouTube- ja Discover-videomainokset näyttävät mobiililaitteilla

Tietokone

Kuva siitä, miltä YouTube-videomainokset näyttävät tietokoneilla

Yhdistetty TV (CTV)

Kuva siitä, miltä YouTube-videomainokset näyttävät CTV-laitteilla

Ominaisuus Tekniset vaatimukset
Video

1–5 mainostajan lataamaa videota

Videon pituus: Vähintään 5 sekuntia

• Shorts: Enintään 1 minuutti, suositus 10–20 sekuntia
  • Vaakasuuntainen: Ei enimmäispituutta, suositus alle 3 minuuttia
  • Neliön muotoinen: Ei enimmäispituutta, suositus alle 3 minuuttia

Vaakasuuntainen: 16:9. Suositellut pikselit HD-tarkkuudelle: 1 920 x 1 080

Neliön muotoinen: 1:1. Suositellut pikselit HD-tarkkuudelle: 1 080 x 1 080

Pystysuuntainen: 4:5

Pystysuuntainen: 9:16. Suositellut pikselit HD-tarkkuudelle: 1 080 x 1 920

Muoto: .MPG (MPEG-2 tai MPEG-4)

Tiedostokoko: ≤ 256 Gt

Kaikki tekniset vaatimukset löytyvät tästä artikkelista.

Toimintakehotus Enintään 10 merkkiä
Otsikko

Enintään 40 merkkiä
* Poikkeaa vanhoista Aktivoivista videokampanjoista

Käytetään ohitettavissa In-Stream‑mainoksissa

Pitkä otsikko

Enintään 90 merkkiä

Käytetään In-Feed-videomainoksissa (Discover ja YouTube)

Kuvaus

Enintään 90 merkkiä
* Poikkeaa vanhoista Aktivoivista videokampanjoista

Yrityksen nimi (enintään 25 merkkiä)

1 (pakollinen)

YouTubessa käytetään oletuksena YouTube-kanavan nimeä.

Neliön muotoinen logo

Enintään 1

• 1:1 (pakollinen)
  • Vähimmäiskoko: 144 x 144. Suosituskoko: 1 200 x 1 200
  • Tiedoston enimmäiskoko: 150 kt
  • Yhteensä 21,46 % eli noin 5,36 % kustakin neljästä kulmasta rajataan (harmaalla varjostettu alue), kun logo näkyy Gmailissa ympyränä.

An icon that represents a business logo in Google ads.

YouTubessa käytetään oletuksena YouTube-kanavan logoa.

Sivustolinkit (valinnainen)

Enintään neljä voi näkyä

Käytetään ohitettava In-Stream ‑mainosmuodossa

Käytettävissä vain mobiililaitteilla

Audion ja automaattisen toiston oletusasetukset

Kun videomainos näkyy, siinä käytetään sijoittelusta riippuen seuraavia äänen ja automaattisen toiston oletusasetuksia:

• Discover: Oletuksena mykistetty ja toistetaan automaattisesti, jos Wi-Fi-yhteys on muodostettu
  • YouTuben etusivun fiidi: Oletuksena mykistetty ja toistetaan automaattisesti
  • YouTuben In-Stream: Äänet päällä napautuksen jälkeen, toistetaan oletuksena automaattisesti
  • YouTuben Katso seuraavaksi ‑fiidi: Äänet päällä ja toistetaan automaattisesti napautuksen jälkeen
  • YouTube Shorts: Oletuksena äänet päällä ja toistetaan automaattisesti

Vinkkejä videon optimointiin

• Kiinnitä yleisön huomio: Herätä katsojan kiinnostus 5–10 ensimmäisen sekunnin aikana kuvaamalla tavoite ja kertomalla sitten, miten tuotteesi tai palvelusi auttaa pääsemään siihen.
  • Toista viestiä riittävästi: Toista toimintakehotus taustaselostuksessa tai videolla näkyvässä grafiikassa.

Videomainoksen varmasti näkyvät kuva-alueet

Kuva YouTuben vaakasuuntaisten videomainosten varmasti näkyvästä kuva-alueesta mobiililaitteillaKuva YouTuben pystysuuntaisten videomainosten varmasti näkyvästä kuva-alueesta mobiililaitteilla

Dynaamiset Shopping-tuotemainokset

Kuvassa näkyy dynaamisia Kysynnän kasvatus ‐mainosmuotoja YouTuben In-Feed-mobiilimainoksille, esimerkiksi etusivulla, katselusivulla ja haussa.

Kuvassa näkyy dynaamisia Kysynnän kasvatus ‐mainosmuotoja YouTuben In-Feed-mobiilimainoksille, esimerkiksi etusivulla, katselusivulla ja haussa.

Kuvassa näkyy dynaamisia Kysynnän kasvatus ‐mainosmuotoja YouTuben In-Feed-mainoksille ja YouTube Shorts ‐mobiilivideoille.

Kuvassa näkyy Discoverin ja Gmailin mobiiliversion dynaamisia Kysynnän kasvatus ‐mainosmuotoja.

Kuvassa näkyy Gmailin tietokoneversion dynaamisia Kysynnän kasvatus ‐mainosmuotoja.

Kysynnän kasvatus ‑tuotemainokset näkyvät kauppiaskohtaisena karusellimainoksena, jossa vieritettävä mainos täyttyy Google Kauppiaskeskus ‑syötteessäsi olevilla relevanteilla tuotteilla ja tarjouksilla. Voit lisätä tuotemainokseesi esittelykortin. Voit lisätä enintään yhden kortin, joka voi näkyä ennen tuotesyötekortteja tai varavaihtoehtona, jos tuotetietoja ei voida käyttää.

Tutustu Google Kauppiaskeskuksen tuotesyötesääntöihin.

Ominaisuus Tekniset vaatimukset
Kortin otsikko Google Kauppiaskeskus ‑syöte
Kortin kuvaus Pakollinen, Google Kauppiaskeskus ‑syöte
Kortin kuva Pakollinen, Google Kauppiaskeskus ‑syöte
Kortin laskeutumissivu Pakollinen, Google Kauppiaskeskus ‑syöte
Logo Google Kauppiaskeskus ‑syöte
Yrityksen nimi Google Kauppiaskeskus ‑syöte
Esittelykortti Valinnainen, Kysynnän kasvatus ‑mainos Google Adsin käyttöliittymässä
Lyhyt otsikko

Valinnainen, Google Kauppiaskeskus ‑syöte

Lyhyt otsikko, jonka avulla tuotteesi tai brändisi jää Kysynnän kasvatus ‑fiidejä selaavien käyttäjien mieleen

Lifestyle-kuva

Valinnainen, Google Kauppiaskeskus ‑syöte

Inspiroiva kuva, joka kiinnittää Kysynnän kasvatus ‑fiidejä selaavien käyttäjien huomion