Een campagne voor het genereren van vraag maken

Leer- en beoordelingsperioden

Nadat u een wijziging heeft aangebracht in de biedstrategie, kunnen er kleine prestatieschommelingen optreden terwijl Google Ads uw biedingen optimaliseert. De status van uw biedstrategie is dan mogelijk Leren. Plaats de muisaanwijzer op de status om te achterhalen waarom uw biedstrategie de status Leren heeft. We raden u aan te wachten met bodwijzigingen tot de leerperiode van 2 weken voorbij is.

Over het algemeen geldt het advies om pas na 50 conversies wijzigingen aan te brengen in een campagne.

Het duurt minimaal 24 uur voordat advertenties zijn beoordeeld en goedgekeurd.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Stap 1 van 6: Maak een nieuwe campagne

In het navigatiemenu links verwijdert, dupliceert of maakt u een campagne (of advertentiegroep).

1. Klik in uw Google Ads-account op de knop Maken Create Button en selecteer Campagne in de lijst.
  2. Voeg de campagnenaam toe.
  3. Als u productfeeds gebruikt om uw producten in uw advertenties te tonen, klikt u op de schakelaar naast Een productfeedcampagne laten lopen.
Opmerking: Als u dit selecteert, kunt u alleen productadvertenties maken in de campagne.

Een nieuwe campagne maken

This image shows the campaign goal options when you create a Demand Gen campaign in Google Ads.

Stap 2 van 6: Kies een advertentiedoel

Als u een campagne voor het genereren van vraag maakt in uw Google Ads-account, selecteert u een van deze advertentiedoelen: Verkoop, Websiteverkeer, Product- en merkoverweging of Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel.

Opmerking: Het doel dat u selecteert, moet aansluiten bij het doel dat u met uw campagne wilt behalen. Als u bijvoorbeeld mensen wilt stimuleren uw website te bezoeken, kunt u Websiteverkeer selecteren.

Daarna selecteert u uw conversiedoelen op basis van dat advertentiedoel.

Stap 3 van 6: Stel targeting op campagneniveau in

Apparaattargeting

Met apparaattargeting kunt u uw advertenties targeten op mensen op basis van het apparaat dat ze gebruiken. Meer informatie over apparaattargeting

Voor campagnes voor het genereren van vraag kunt u apparaattargeting op campagneniveau instellen.

In het gedeelte Apparaten kiest u of u uw advertenties wilt tonen op alle geschikte apparaten of specifieke targeting voor apparaten in wilt stellen. Als u advertenties op alle apparaten toont, vergroot u mogelijk uw bereik. Als u uw bereik wilt focussen op specifieke apparaten, target u computers, mobiele telefoons, tablets of tv-schermen.

Als u mobiele telefoons en tablets selecteert, kiest u onder 'Geavanceerde targeting voor mobiele telefoons en tablets' alle of specifieke besturingssystemen, apparaatmodellen en netwerken die u wilt targeten.

Targeting op taal en locatie

Als u wilt dat uw advertenties de door u gewenste klanten bereiken, neemt u de talen op die uw klanten spreken en de locaties die u wilt targeten. Meer informatie over hoe u targeting op locatie en taal toevoegt

Targeting wordt standaard ingesteld op advertentiegroepniveau om de prestaties van uw advertenties beter te optimaliseren. De taal is standaard ingesteld op Alle talen en de locatie is ingesteld op Alle locaties. We bevelen targeting op campagneniveau alleen aan als u een radius rond een locatie wilt targeten.

Zo zet u targeting op taal en locatie op campagneniveau aan:

1. Ga naar de onderkant van de pagina en zoek het gedeelte Locatie en taal.
  2. Gebruik de schakelaar Targeting op locatie en taal op campagneniveau aanzetten. Daarmee stelt u de locatie op campagneniveau in.
  3. Selecteer Geavanceerd zoeken om de kaartinterface te openen. Hier kunt u ook targeten op de radius van uw gekozen locatie.
Opmerking: Nadat u de campagne heeft gepubliceerd, is het niet mogelijk de targeting op taal en locatie terug te zetten naar advertentiegroepniveau. U kunt taal en locatie alleen definiëren op campagne- of advertentiegroepniveau.

This animation shows the campaign setup options when creating a Demand Gen campaign in Google Ads.

Stap 4 van 6: Stel bieden en budget in

Uw budget bepaalt hoe vaak en hoe prominent uw advertenties worden getoond.

Uw biedingen bepalen hoe uw budget wordt uitgegeven. Meer informatie over campagnebudgetten en biedingen.

1. Kies uw biedstrategie. Uw biedstrategie bepaalt hoe u biedingen optimaliseert om uw advertentiedoelen te behalen. U kunt kiezen uit de volgende opties:
  2. Geef uw campagnebudget op. U kiest een dagbudget of het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden. We raden aan dat in te stellen op een bedrag dat 15 keer zo hoog is als uw verwachte gemiddelde CPA.
  3. Stel een start- en einddatum in voor uw campagne. Dit is vereist als u een totaalbudget voor de campagne gebruikt.
Opmerking: Als uw campagne het budget helemaal gebruikt, door de daglimiet voor dagbudgetten of het gemiddelde dagbudget voor totaalbudgetten van campagnes te bereiken, kunt u uw budget verhogen voor betere prestaties. Als dat niet het geval is, kunt u uw targeting, biedingen en advertenties aanpassen om te checken of uw campagne beter presteert.

Stap 5 van 6: Update uw advertentiegroep: bereik mensen die zoeken naar uw merk of bedrijf

Met doelgroeptargeting kunt u nieuwe, relevante doelgroepen bereiken die waarschijnlijk converteren: mensen op een bepaalde locatie, die een specifieke taal spreken, die een bepaalde interesse hebben en die vergelijkbaar zijn met klanten van uw producten of services. U kunt de locatie en taal ook op advertentiegroepniveau definiëren, als u dat nog niet heeft gedaan op campagneniveau.

1. Kies een bestaande doelgroep door te zoeken naar bestaande aangepaste segmenten, uw gegevenssegmenten of lookalike-segmenten of specifieke interesses of gedetailleerde demografische gegevens te selecteren. U kunt ook een nieuwe doelgroep maken in de Doelgroepenbouwer op advertentiegroepniveau.

This animation shows the audience setup options when creating a Demand Gen campaign in Google Ads.

1. Behoud of deselecteer geoptimaliseerde targeting. We raden u aan geoptimaliseerde targeting te gebruiken voor optimale campagneprestaties.
    • Opmerking: Als geoptimaliseerde targeting aanstaat, werkt demografische uitbreiding ook. Dit betekent dat geoptimaliseerde targeting meer dan alleen uw geselecteerde demografische signalen (zoals leeftijd, gender, gezinsinkomen en ouderlijke status) kan targeten om de campagneprestaties te verbeteren. Adverteerders met gevoelige content moeten nog steeds voldoen aan de leeftijdsbeperkingen.
  2. Sluit specifieke doelgroepen uit, zoals uw gegevenssegmenten of lookalike-segmenten, op basis van uw doelgroepstrategie.

This animation shows the lookalike segment setup options when creating a Demand Gen campaign in Google Ads.

1. Maak demografische selecties die alleen op specifieke demografische segmenten zijn gericht.

Stap 6 van 6: Maak uw advertenties

U maakt uw advertenties op advertentiegroepniveau. Als u een nieuwe advertentie wilt maken, selecteert u Nieuwe advertentie in het dropdownmenu onder de advertentiegroep waarvoor u de advertentie wilt maken.

1. U heeft de keuze uit:
    • Videoadvertenties: een advertentie met één video.

This image shows the ad creation options when creating a video ad in your Google Ads Demand Gen campaign.

Een videoadvertentie maken met Videobouwer

Als u een nieuwe video wilt maken, volgt u deze stappen voor de videobouwer in de mediakiezer:

1. Klik wanneer u een advertentie maakt op + Video's op de kaart Video's.
  2. Klik op de knop Maken in het venster Kies YouTube-video's voor uw advertentie.
  3. Selecteer uit de vele beschikbare templates de meest geschikte template en klik op Template gebruiken.
  4. Maak componenten voor elke scène in uw video. Voer de gewenste tekst in de tekstbalk in en klik op Volgende.
  5. Klik op +Afbeelding en selecteer afbeeldingen voor de scène.
  6. Snijd de afbeelding zo nodig bij en klik op Selecteren.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Volgende en herhaal stappen 4-7 om meer scènes aan de video toe te voegen.
  9. Pas de instellingen zo nodig aan in het deelvenster Video-instellingen aan de rechterkant. Ontdek meer informatie over hoe u de video-instellingen aanpast.
  10. Klik op Doorgaan naar uploaden.
  11. Voer de videonaam in in de tekstbalk Videonaam.
  12. Selecteer naar welk kanaal u de video wilt uploaden:
    • Uw opslagkanaal voor videoadvertenties, gemaakt door YouTube.
    • Uw eigen kanaal.
  13. Klik in het aankondigingsvak op Voorbeeld weergeven van video van hoge kwaliteit.
  14. Klik op Video uploaden.
  15. Selecteer de video in de componentenbibliotheek en klik op Opslaan.
  16. Ga verder met uw advertentie maken.

De video-instellingen aanpassen

Klik op de knop < om het deelvenster Video-instellingen uit te vouwen. Pas de instellingen aan zodat ze beter aansluiten bij de vereisten voor uw video.

• Kleuren: Selecteer de gewenste kleur voor de achtergrond in de video.
  • Lettertype: Selecteer de lettertypefamilie en de letterdikte van de scènetekst.
  • Muziek: Maak een keuze uit de lijst van beschikbare achtergrondmuziek voor uw video.
  • Voice-over: Pas de instelling voor voice-overberichten aan om een voice-over te maken voor uw video. Ontdek meer informatie over hoe u een voice-over aan uw video toevoegt.
  • Beeldadvertenties: Een advertentie met één afbeelding.

This image shows the ad creation options when creating a single image ad in your Google Ads Demand Gen campaign.

• Carrouseladvertenties: een advertentie met meerdere afbeeldingen in een carrousel.

This image shows the ad creation options when creating a carousel image ad in your Google Ads Demand Gen campaign.

1. Geef de naam van de advertentie op.
  2. Selecteer of voeg mediacomponenten toe. Ontdek meer informatie over specificaties voor advertentiecomponenten van campagnes voor het genereren van vraag.
  3. Voeg maximaal 5 logo's toe.
  4. Neem uw tekstcomponenten op. Ontdek meer informatie over specificaties voor advertentiecomponenten van campagnes voor het genereren van vraag.
  5. Gebruik regels voor Effectiviteit van advertentie om de prestaties van uw advertentie te optimaliseren.