Kysynnän kasvatus ‑kampanjan luominen

Prosessointiin ja tarkastukseen kuluva aika

Kun olet tehnyt muutoksia hintatarjousstrategiaasi, tuloksissa saattaa esiintyä pientä vaihtelua sen aikaa, kun Google Ads optimoi hintatarjouksia. Merkkinä tästä hintatarjousstrategian tilana voi olla "Prosessoidaan". Näet syyn tähän viemällä hiiren kyseisen tilan päälle. Suosittelemme, että annat prosessoinnille kaksi viikkoa aikaa, ennen kuin teet muutoksia hintatarjouksiin.

Yleensä kampanjaan ei kannata tehdä muutoksia, ennen kuin sille on kertynyt 50 konversiota.

Odota vähintään 24 tuntia, että mainokset tarkastetaan ja hyväksytään.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Vaihe 1/6: Luo uusi kampanja

Voit kopioida, poistaa tai luoda uuden kampanjan (tai mainosryhmän) vasemmalla olevasta navigointivalikosta.

1. Klikkaa Google Ads -tililläsi Luo-painiketta Create Button ja valitse listalta Kampanja.
  2. Lisää kampanjan nimi.
  3. Jos esittelet tuotteitasi mainosten ja tuotesyötteiden avulla, klikkaa Käynnistä tuotesyötekampanja ‑valitsinta.
Huom. Jos valitset "Käynnistä tuotesyötekampanja", voit luoda kampanjassa vain tuotemainoksia.

Luo uusi kampanja

This image shows the campaign goal options when you create a Demand Gen campaign in Google Ads.

Vaihe 2/6: Valitse mainontatavoite

Kun luot Kysynnän kasvatus ‑kampanjaa Google Ads ‑tililläsi, valitse jokin näistä mainontatavoitteista: "Myynti", "Liikenne verkkosivustolle" tai "Tuotteen ja brändin harkinta". Voit myös valita "Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta".

Huom. Valitse tavoite sen mukaan, mitä haluat kampanjallasi saavuttaa. Jos haluat esimerkiksi saada ihmiset käymään sivustollasi, valitse "Liikenne verkkosivustolle".

Seuraavaksi valitset kyseisen mainontatavoitteen perusteella konversiotavoitteet.

Vaihe 3/6: Ota käyttöön kampanjatason kohdistus

Laitekohdistus

Laitekohdistuksen avulla voit kohdistaa mainoksesi käytetyn laitteen perusteella. Lue lisää laitekohdistuksesta.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa laitekohdistus voidaan ottaa käyttöön kampanjatasolla.

Laitteet-osiossa voit joko valita, että mainoksesi näkyvät kaikilla ehdot täyttävillä laitteilla, tai asettaa tietyn kohdistuksen laitteille. Mainosten näkyminen kaikilla laitteilla voi laajentaa kattavuutta. Jos haluat keskittyä tiettyihin laitteisiin, voit kohdistaa mainokset tietokoneisiin, puhelimiin, tabletteihin tai TV-ruutuihin.

Jos valitset puhelimet ja tabletit kohdassa Tarkennettu kohdistus matkapuhelimille ja tableteille, voit valita kohdistukseen kaikki tai tietyt käyttöjärjestelmät, laitemallit ja verkostot.

Kieli- ja aluekohdistus

Voit lisätä kohdistukseen myös asiakkaidesi puhumat kielet ja haluamasi sijainnit, niin varmistat, että mainokset tavoittavat haluamasi asiakkaat. Lue lisää alue- ja kielikohdistuksesta.

Kohdistus on oletuksena asetettu mainosryhmätasolle, jotta mainoksen tulokset voidaan optimoida paremmin. Kielen oletusasetuksena on "Kaikki kielet" ja sijainnin "Kaikki sijainnit". Kohdistuksen vaihtaminen kampanjatasolle on suositeltavaa vain, jos haluat kohdistaa tietylle säteelle sijainnista.

Ota kampanjatason kieli‑ ja aluekohdistus käyttöön alla olevien ohjeiden mukaan:

1. Siirry sivun alaosaan ja etsi kohta "Sijainti ja kieli".
  2. Ota käyttöön asetus "Ota alue‑ ja kielikohdistus käyttöön kampanjatasolla". Tämä sallii sijainnin asettamisen kampanjatasolla.
  3. Valitse Tarkennettu haku kartan avaamiseksi. Tässä voit myös määrittää kohdistuksen tietylle etäisyydelle haluamastasi sijainnista.
Huom. Et voi muuttaa kieli‑ ja aluekohdistusta takaisin mainosryhmätasolle kampanjan julkaisemisen jälkeen. Kieli ja alue voidaan määrittää vain kampanja- tai mainosryhmätasolla.

This animation shows the campaign setup options when creating a Demand Gen campaign in Google Ads.

Vaihe 4/6: Hintatarjousten ja budjetin käyttöönotto

Budjetti vaikuttaa siihen, miten usein ja kuinka näkyvällä paikalla mainoksesi näkyvät.

Hintatarjoukset määrittävät, millä tavalla budjettisi käytetään. Lue lisää kampanjabudjeteista ja hintatarjouksista.

1. Valitse hintatarjousstrategia. Hintatarjousstrategian avulla voit optimoida hintatarjoukset mainontatavoitteidesi mukaan. Voit valita jonkin seuraavista:
  2. Lisää kampanjan budjetti. Voit valita päiväbudjetin eli keskimääräisen summan, jonka haluat käyttää päivittäin (suosittelemme päiväbudjettia, joka on 15-kertainen odotettuun päivittäiseen keskimääräiseen CPA-hintaan nähden).
  3. Lisää kampanjalle alkamis- ja päättymispäivä (pakollinen, jos käytät kampanjan kokonaisbudjettia).
Huom. Jos kampanjan budjetti kuluu säännöllisesti loppuun eli kampanjassa saavutetaan joko päivittäinen raja (käytettäessä päiväbudjettia) tai keskimääräinen päiväkohtainen budjetti (käytettäessä kampanjan kokonaisbudjettia), harkitse budjetin korottamista, jotta voit saada parempia tuloksia. Jos budjettia jää käyttämättä, muokkaa kohdistusta, hintatarjouksia ja mainoksia ja seuraa, paranevatko kampanjan tulokset.

Vaihe 5/6: Tee mainosryhmään muutoksia, jotta voit tavoittaa brändiäsi tai yritystäsi hakevat

Yleisökohdistuksen avulla voit tavoittaa uusia ja osuvia yleisöjä, jotka todennäköisesti konvertoituvat. Voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat tietyssä sijainnissa, puhuvat tiettyä kieltä, ovat kiinnostuneita tietystä asiasta tai muistuttavat tuotteitasi tai palveluitasi ostaneita asiakkaita. Voit myös määrittää sijainnin ja kielen mainosryhmätasolla, jos et ole vielä määrittänyt niitä kampanjatasolla.

1. Valitse yleisö hakemalla mitä tahansa aiemmin luotuja omia segmenttejä, omia datasegmenttejä tai samankaltaisia segmenttejä ja/tai valitse tiettyjä kiinnostuksen kohteita tai yksityiskohtaisia demografisia tietoja. Voit myös luoda uuden yleisön mainosryhmätason yleisötyökalussa.

This animation shows the audience setup options when creating a Demand Gen campaign in Google Ads.

1. Pidä optimoitu kohdistus valittuna tai poista sen valinta. Suosittelemme käyttämään optimoitua kohdistusta, jotta voit saada optimaalisia kampanjatuloksia.
    • Huom. Kun optimoitu kohdistus on käytössä, voimaan tulee myös demografinen laajentuminen. Tämä tarkoittaa, että optimoitu kohdistus saattaa kohdistaa mainontaa myös muiden kuin valitsemiesi demografisten signaalien (ikä, sukupuoli, kotitalouden tulot ja perhetilanne) perusteella, jos se auttaa parantamaan kampanjan tuloksia. Mainostajat, joilla on arkaluontoista sisältöä, noudattavat kuitenkin aina ikärajoituksia.
  2. Voit sulkea pois tiettyjä yleisöjä, kuten omat datasegmentit tai samantyyppiset segmentit yleisöstrategiasi perusteella.

This animation shows the lookalike segment setup options when creating a Demand Gen campaign in Google Ads.

1. Tee demografisia valintoja, jos haluat keskittyä vain tiettyihin demografisiin segmentteihin.

Vaihe 6/6: Luo mainoksia

Mainokset luodaan mainosryhmätasolla. Valitse haluamasi mainosryhmän avattavasta valikosta Uusi mainos, niin pääset luomaan kyseiseen mainosryhmään lisättävän mainoksen.

1. Voit valita jonkin alla olevista vaihtoehdoista.
    • Videomainokset: Sisältävät yhden videon

This image shows the ad creation options when creating a video ad in your Google Ads Demand Gen campaign.

Luo videomainos Video Builderillä

Voit luoda uuden videon Video Builderin avulla median valitsimesta seuraavasti:

1. Klikkaa mainosta luodessasi Videot-kortilta + Videot.
  2. Klikkaa "Valitse mainoksessasi käytettävät YouTube-videot" -ikkunasta Luo-painiketta.
  3. Valitse käytettävissä olevista malleista parhaiten sopiva ja klikkaa Käytä mallia.
  4. Luo elementtejä videosi jokaiselle kohtaukselle. Lisää tekstiriville haluamasi teksti ja klikkaa Seuraava.
  5. Klikkaa +Kuva jaa valitse kohtaukselle kuvia.
  6. Rajaa kuvaa vaatimusten mukaisesti ja klikkaa Valitse.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Jos haluat lisätä videoon lisää kohtauksia, klikkaa Seuraava ja toista vaiheet 4–7.
  9. Säädä asetuksia tarvittaessa Videoasetukset-paneelin oikeasta reunasta. Lue lisää videoasetusten muuttamisesta.
  10. Klikkaa Siirry lataukseen.
  11. Lisää videon nimi "Videon nimi" -tekstiriville.
  12. Valitse, mihin kanavaan haluat ladata videosi:
    • YouTuben luoma videomainoksen tallennuskanava
    • Oma kanava
  13. Klikkaa ilmoituslaatikosta Esikatsele korkealaatuista videota nähdäksesi korkealaatuisen videon esikatselun.
  14. Klikkaa Lataa video.
  15. Valitse video Elementtikirjastosta ja klikkaa Tallenna.
  16. Jatka mainoksen luomista.

Videoasetusten muuttaminen

Klikkaa < -painiketta laajentaaksesi Videoasetukset-paneelin. Muokkaa asetuksia parhaiten videon vaatimuksiin sopiviksi.

• Värit: Valitse väri, jonka haluat näyttää videon taustalla.
  • Fontti: Valitse kohtauksen tekstille fonttiperhe ja fontin leveys.
  • Musiikki: Valitse käytettävissä olevan musiikin listasta videon taustamusiikki.
  • Taustaselostus: Luo taustaselostus videolle taustaselostuksen asetuksista. Lue lisää taustaselostuksen lisäämisestä videoon.
  • Kuvamainokset: Sisältävät yhden kuvan

This image shows the ad creation options when creating a single image ad in your Google Ads Demand Gen campaign.

• Karusellimainokset: Sisältävät useita kuvia karusellissa

This image shows the ad creation options when creating a carousel image ad in your Google Ads Demand Gen campaign.

1. Lisää mainoksen nimi.
  2. Valitse tai lisää mediaelementtejä. Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjan mainoselementtien teknisistä vaatimuksista.
  3. Lisää enintään 5 logoa.
  4. Lisää tekstielementtejä. Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjan mainoselementtien teknisistä vaatimuksista.
  5. Siivitä mainoksesi menestykseen Mainoksen vahvuus ‑sääntöjen avulla.