Åtgärda problem med att importera Salesforce-konverteringar med Salesforce-standardintegreringen

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.
Obs! Om det förekommer avbrott i schemalagda uppladdningar, till exempel att konverteringar laddas upp men inte syns i rapporterna under en längre tid, kan det bero på periodvisa problem i Salesforce-instansen. Om du märker att det här problemet återkommer kan du kontrollera om det förekommer incidenter, t.ex. avbrott eller nedgraderingar av funktioner, som påverkar din Salesforce-instans på Trust.salesforce.com. Läs om hur du identifierar Salesforce-instansen i hjälpcentret för Salesforce.

I den här artikeln beskriver vi de fel som kan uppstå när du länkar dina Google Ads- och Salesforce-konton, ställer in konverteringsåtgärder eller importerar konverteringar. I avsnitten nedan beskrivs de fel som kan inträffa och hur du åtgärdar dem.

Fel när du länkar ditt Salesforce-konto

• Det går inte att logga in på Salesforce. Kontrollera att du har angett rätt användarnamn och lösenord och försök igen.
    • Kontrollera att du har angett rätt användarnamn och lösenord och försök igen.
  • Det går inte att länka till Salesforce. Kontrollera att du har aktiverat API i Salesforce och försök igen.
    • Kontrollera att du har aktiverat API i Salesforce och försök igen. Se även till att dina Salesforce-användaruppgifter uppfyller kraven på minimibehörighet i ditt Salesforce-konto.
  • Det går inte att länka till <organisation>. Kontrollera att du har åtkomst till organisationen i Salesforce och försök igen.
    • Om du inte kan länka till organisationen bör du kontrollera att du har åtkomst till organisationen i Salesforce. Försök sedan igen.

Fel relaterade till händelsevillkor

Fel relaterade till händelsevillkor inträffar när du ställer in händelsevillkor eller i samband med dataimport. Importfelen finns angivna i tabellen Körningar i vyn med information om dataintegreringen.

• Det går inte att komma åt det valda objektet. Kontrollera att du har åtkomstbehörighet till Salesforce-objektet <lead/opportunity> och försök igen.
    • Kontrollera att du har åtkomstbehörighet till Salesforce-objektet <lead/opportunity> och försök igen.
  • Det går inte att komma åt det valda objektet. Kontrollera att historikspårning har aktiverats i Salesforce för <lead/opportunity>-objektet och försök igen.
    • Kontrollera att historikspårning har aktiverats i Salesforce för <lead/opportunity>-objektet och försök igen.
  • Det går inte att använda <value> för fältet <field>. Kontrollera att Salesforce-plocklistan för fältet tillåter detta värde och försök igen.
    • Kontrollera plocklistefältet <field> i Salesforce och se till att <value> är ett giltigt alternativ på plocklistan, eller uppdatera händelsevillkoret med ett giltigt värde från plocklistan. Försök sedan igen.
  • Det går inte att använda fältet <field> för Salesforce-objektet <lead/opportunity>. Kontrollera Salesforce-konfigurationen och försök igen.
    • Kontrollera din Salesforce-konfiguration för att se till att plocklistefältet <field> finns i Salesforce-objektet <lead/opportunity> och försök igen.

Fel när omvandlingar ska ställas in i samband med fältmappning

Det kan inträffa olika fel. Ta hjälp av meddelandet för att åtgärda den ogiltiga inställningen av omvandlingen. Några exempel:

• Typen stöds inte i allmänhet eller för en omvandling.
  • Det går inte att analysera en sträng som datum eller tid eftersom tidszon eller mönster saknas.
  • Avgränsaren måste vara ett enstaka tecken och förekomsten måste vara minst 1.
  • Casting stöds inte.

Läs mer om omvandlingsåtgärder.

Fel när en dataintegrering ska sparas

• Det går inte att skapa dataintegreringen. Du kan ha högst <n> dataintegreringar. Ta bort en befintlig integrering och försök igen.
    • Du kan ha högst <n> dataintegreringar. Ta bort en befintlig integrering och försök igen.

Det kan förekomma andra fel vid import av offlinekonverteringar i tabellen Körningar. Läs mer om hur du åtgärdar vanliga uppladdningsfel.

Relaterad länk