Transformatieacties

De pagina Gekoppelde accounts onder Beheerder Admin Icon is verplaatst naar Gegevensbeheer onder Tools Tools Icon. Google Ads-gegevensbeheer is een tool voor gegevensimport en -beheer met een point-and-click-functionaliteit waarmee u klantgegevens van buiten Google ophaalt en activeert in Google Ads. Meer informatie over Gegevensbeheer

Dankzij de Salesforce-integratie in Google Ads wijst u met transformatieacties makkelijker velden toe terwijl u conversies instelt. In dit artikel staat welke transformaties voor de Salesforce-integratie er zijn en hoe ze werken.

Hoe het werkt

Sommige transformaties worden automatisch aanbevolen. Er kunnen bijvoorbeeld aanbevolen berekende hash-transformaties staan in de automatisch toegewezen velden hashed_email en hashed_phone_number. U kunt zo nodig de automatisch aanbevolen transformatie wijzigen of extra transformaties toevoegen. U kunt een reeks transformatieacties in een invoerveld specificeren. Deze worden van boven naar beneden toegepast.

Voordat u begint

Als u transformaties wilt toepassen tijdens de veldtoewijzing, klikt u op het menu met 3 stippen 3 dot menu icon en selecteert u bij Acties de optie Transformeren. U ziet dan een lijst met beschikbare transformaties die u kunt toepassen op de waarde van het invoerveld in de pipeline voordat u deze in uw Google Ads-account importeert.

Beschikbare transformatieacties

Hash berekenen

Transformaties worden toegepast op een invoerkolom om deze kolom te converteren naar een bepaald resultaat. Als u een hash voor een kolom berekent, kunt u het SHA256-algoritme gebruiken. Het resultaat heeft een hex-codering.

De Salesforce-integratie zorgt ook voor speciale normalisatie voor gehashte e-mail- en telefoonnummervelden.

• E-mail: ontdek meer informatie over hoe u een e-mailadres normaliseert en hasht
  • Telefoonnummer: haal de cijfers op en voeg '+' toe als voorvoegsel

Vermenigvuldigen

Vermenigvuldig de kolom met een constant float-getal. De invoerkolom moet numeriek zijn.

Transformatiecase

Zet de kolom in kleine letters, volledige hoofdletters of beginhoofdletters. De invoerkolom kan elk type hebben. De transformatieactie converteert deze eerst naar een tekenreeks.

Velden samenvoegen

U kunt 2 kolommen combineren met een scheidingsteken. Het invoerveld is het bronveld uit de rij waar u op de knop Transformeren klikt. Door deze transformatie wordt de waarde uit het veld 'Kolom om samen te voegen' toegevoegd aan het bronveld na een opgegeven scheidingstekenreeks.

Parameters:

• Scheiding
  • Een andere kolomnaam

Het resultaat is {input_column}{separator}{another_column}.

Splitsen

Splits een tekenreekskolom per scheidingsteken en extraheer één deel.

Parameters:

• Het scheidingsteken moet uit één teken bestaan.
  • 'Instantie' geeft instantie k van het scheidingsteken aan om de tekenreeks te splitsen. Begin met 1.
  • 'Voor' geeft aan of het deel voor of na het scheidingsteken moet worden geëxtraheerd.

Voorbeeld:

Stel dat de invoerkolom 'Voornaam TweedeVoornaam Achternaam' bevat.

• scheidingsteken=' ', instantie=1, voor=waar
    • resultaat="Voornaam"
  • scheidingsteken=' ', instantie=1, voor=onwaar
    • resultaat="TweedeVoornaam Achternaam"
  • scheidingsteken=' ', instantie=2, voor=waar
    • resultaat="Voornaam TweedeVoornaam"
  • scheidingsteken=' ', instantie=2, voor=onwaar
    • resultaat="Achternaam"

Conversietype

Naar welk type wilt u converteren? Type bronveld Opmerking
TEKENREEKS ELK Elk type kan naar een tekenreeks worden geconverteerd.
Reëel getal Tekenreeks

Een reëel getal heeft het gegevenstype double.

Als tekenreekswaarden niet kunnen worden geparseerd als double op het moment van importeren, verschijnt een fout in de tabel Runs.

Reëel getal Geheel getal

Geheel getal

Tekenreeks Als een tekenreeks niet kan worden geparseerd als een geheel getal, wordt de rij gemarkeerd als een rij met fouten.
Geheel getal Reëel getal/percentage