Bruk av feeder i Performance Max

Feeder er lister over produktene eller tjenestene du vil markedsføre. Du behøver ikke å bruke feeder når du oppretter kampanjer. Du bør imidlertid vurdere å bruke feeder med Performance Max-kampanjer for å få tilgang til spesielle annonseformater som er optimalisert for produktene eller tjenestene du selger. Feeder kan brukes fra en tilknyttet konto, for eksempel en Merchant Center- eller Hotel Center-konto, eller fra datafeedene dine i bedriftsdata.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bruker feeder i Performance Max-kampanjer for at Google Ads-opplevelsen skal bli enda bedre.

På denne siden

Fordeler

• Bedre målretting: Med feeder kan du vise annonsene dine til en mer relevant målgruppe ut fra stedene du legger til.
  • Bruk en rekke ulike annonseformater: I Performance Max-kampanjer kan du bruke informasjonen i feeden din til å generere ulike annonseformater, for eksempel Shopping-annonser, kjøretøyannonser og hotellannonser.

Slik fungerer feedtyper

Du kan bruke ulike feedtyper i Performance Max-kampanjer basert på markedsføringsmål, tilknyttede kontoer og konverteringsmål. Se gjennom informasjonen nedenfor for å finne ut mer om de ulike feedtypene og hvordan de kan brukes i Performance Max-kampanjer.

Tips: Du ser et alternativ for å bruke en feed i Performance Max-kampanjen din hvis en feed er tilknyttet kontoen din. Google viser bare feedene som er tilgjengelige, og som matcher markedsføringsmålene for kampanjen din. Når kampanjen din er opprettet, kan du verken legge til, redigere eller fjerne feeder.

Merchant Center-produktfeeder

Du kan bruke en Merchant Center-konto når du oppretter en Performance Max-kampanje, for å vise Shopping-annonser i kampanjen din.

Du kan bruke en produktfeed i en Performance Max-kampanje hvis følgende stemmer:

• Du har en tilknyttet Merchant Center-konto.
  • Kampanjemålet ditt er «Salg», «Potensielle salg», «Nettstedtrafikk», «Lokale butikkbesøk og lokal markedsføring» eller «Opprett en kampanje uten noe spesielt mål».

Bruk en produktfeed i en Performance Max-kampanje

1. Klikk på Kampanjer på sidemenyen til venstre i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på plussknappen og deretter på Ny kampanje.
  3. Velg ønsket kampanjemål. Performance Max vises som kampanjealternativ hvis du har «Salg», «Nettstedtrafikk», «Potensielle salg» eller «Lokale butikkbesøk og lokal markedsføring» som annonseringsmål, eller hvis du oppretter en kampanje som ikke har noe bestemt mål.
  4. Bekreft kampanjens konverteringsmål. Som standard er kontomålene utfylt på forhånd, men du kan fjerne mål og legge til nye.
  5. Velg Performance Max som kampanjetype.
  6. Merk av for «Markedsfør produkter fra en Merchant Center-konto» under «Legg til produkter i denne kampanjen».
  7. Velg Merchant Center-kontoen du vil bruke for kampanjen.
  8. (Valgfritt) Velg feeden du vil bruke fra Merchant Center-kontoen, etter feedetikett eller salgsland.
  9. Gi kampanjen et navn.
  10. Klikk på Fortsett.

Merk: Sekundære feeder, for eksempel feeder for produktlager i butikk og samlingsfeeder, blir lagt til automatisk når du legger til en Merchant Center-produktfeed.

Kjøretøyfeeder i Merchant Center

Du kan bruke en Merchant Center-konto med kjøretøyfeeder når du oppretter en Performance Max-kampanje, for å vise kjøretøyannonser i kampanjen. Du må tilknytte Merchant Center-kontoen din for å opprette kjøretøyannonser med Performance Max-kampanjene dine. Du kan bruke en kjøretøyfeed i en Performance Max-kampanje hvis følgende stemmer:

• Du har en tilknyttet Merchant Center-konto der programmet for kjøretøyannonser er slått på og som kjøretøy er lagt til i.
  • «Salg» er angitt som kampanjemål.

Bruk en kjøretøyfeed i en Performance Max-kampanje

1. Klikk på Kampanjer på sidemenyen til venstre i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på plussknappen og deretter på Ny kampanje.
  3. Velg «Salg» som kampanjemål.
  4. Bekreft kampanjens konverteringsmål. Som standard er kontomålene utfylt på forhånd, men du kan fjerne mål og legge til nye.
  5. Velg Performance Max som kampanjetype.
  6. Merk av for «Markedsfør kjøretøy fra en Merchant Center-konto» under «Legg til kjøretøy i denne kampanjen».
  7. Velg Merchant Center-kontoen du vil bruke for kampanjen.
  8. (Valgfritt) Velg feeden du vil bruke fra Merchant Center-kontoen, etter feedetikett eller salgsland.
  9. Gi kampanjen et navn.
  10. Klikk på Fortsett.

Vanlige spørsmål

Hva om jeg ikke vil bruke feeder?

Du trenger ikke å bruke feeder når du konfigurerer eller redigerer kampanjer. Hvis du velger bort bruken av feeder, genereres annonser basert på elementer du har lastet opp, i kampanjen din.

Hva om jeg ikke har muligheten til å bruke en bestemt feedtype?

Hvis du ikke kan bruke feedtypen du søker etter, i Performance Max-kampanjen din, kan du sjekke at du innfrir kriteriene nedenfor (som er beskrevet i detalj ovenfor for hver feedtype):

• Nøyaktige kampanjemål og konverteringsmål: Kontroller at kampanjemålene og konverteringsmålene dine matcher kravene for de ulike feedtypene. Kjøretøyfeeder kan for eksempel bare brukes i kampanjer som har «Salg» som kampanjemål. Hvis du ikke finner noen kjøretøyfeed, må du kontrollere at du anga det rette målet da du opprettet kampanjen.
  • Riktig kontotilknytning: Noen feedtyper krever tilknytning til sekundære kontoer, for eksempel en Merchant Center- eller Hotel Center-konto. Kontroller at den påkrevde kontoen er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din.
  • Feeder må lastes opp i bedriftsdata: Enkelte feedtyper må legges til i bedriftsdata før de kan brukes i Performance Max-kampanjer.
  • Godkjenning: I noen tilfeller må du kanskje stå på godkjenningslisten for å få tilgang til enkelte feeder og formater. Kontakt kontoadministratoren din for å påse at du har tilgang til det du trenger.

Linker til relatert innhold