Få større målgrupper med dobbeltgjengersegmenter

Dobbeltgjengersegmenter er grupper av personer som har sammenfallende trekk med andre som er oppført på en eksisterende kildeliste. Du kan utarbeide kildelisten basert på dine egne førstepartsdata, deriblant en Kundematch-liste eller en liste over personer som har samhandlet med appen din og nettstedet eller YouTube-kanalen din. Deretter bruker vi disse opplysningene til å finne andre potensielle kunder med de samme trekkene.

I denne artikkelen får du se hvordan dobbeltgjengersegmenter fungerer, og hvordan du kan bruke dem til å komme i kontakt med nye potensielle kunder og skaffe deg en større målgruppe.

Merk: Dobbeltgjengersegmenter kan bare brukes i Demand Gen-kampanjer.

Fordeler

• Vis annonser til folk som har lignende attributter som eksisterende kunder: Med dobbeltgjengersegmenter kan du kommunisere med nye potensielle kunder som kan spille en viktig rolle i bedriftens vekst fremover.
  • Bedre kontroll: Du kan velge mellom tre alternativer (smal, balansert eller bred) for å få den optimale balansen mellom rekkevidde og sammenfallende trekk.
  • Mer detaljert tilnærming: Du kan opprette dobbeltgjengersegmenter ut fra spesifikke interaksjoner folk har hatt med bedriften, for eksempel det at de har sett på en video eller åpnet en bestemt side på nettstedet ditt.
  • Oppdatert informasjon: Dobbeltgjengersegmenter oppdateres kontinuerlig i tråd med ny aktivitet, slik at listen over målkunder både i eksisterende i fremtidige kampanjer er basert på ferskest mulig informasjon.

Slik fungerer dobbeltgjengersegmenter

Dobbeltgjengersegmenter bygger på førstepartskundedataene dine, som inkluderer

Du kan deretter bruke disse dataene til å nå ut til nye kunder. Du kan for eksempel laste opp lister over kunder som har kjøpt bestemte produkter eller brukt bestemte tjenester, og så opprette et dobbeltgjengersegment for å nå ut til nye potensielle kunder som har likhetstrekk med de eksisterende kundene dine.

Et varsel vises i Google Ads hvis dataene ikke innfrir kravene (gå til «Krav»-delen nedenfor) til oppdatering av segmentet.

Eksempel A

Hvis du er annonsør og på utkikk etter flere som liker å spille strategibaserte spill, må du laste opp en kildeliste bestående av den eksisterende kundebasen. Med dobbeltgjengersegmenter kan du finne andre som liker strategibaserte spill og har de samme attributtene som de i kildelisten din.

Rekkevidde

Med dobbeltgjengersegmenter har du disse rekkeviddealternativene:

• Smal: Vi tar sikte på å avgrense dobbeltgjengersegmenter til 2,5 % av målrettingsstedet for annonsen, slik at du ender opp med de brukerne som ligner mest på de i kildelisten.
  • Balansert (standardalternativet): Vi tar sikte på å fylle ut balanserte dobbeltgjengersegmenter med 5 % av brukerne på målrettingsstedet for annonsen. Med dette alternativet får du en god balanse mellom rekkevidde og sammenfallende trekk.
  • Bred: Vi tar sikte på å fylle ut balanserte dobbeltgjengersegmenter med 10 % av brukerne på målrettingsstedet for annonsen. Selv om dette alternativet fører til den største rekkevidden, inkluderer det også brukere som i mindre grad ligner på de i smale og balanserte dobbeltgjengersegmenter.

Eksempel B

Du kan selv avgjøre hvor granulært dobbeltgjengersegmentet skal være. Avhengig av hvilken type konverteringer som er viktigst for deg, kan du også laste opp en kildeliste som bare inneholder data om folk som liker strategispill, som er mest verdifulle for bedriften. For deg kan det være gamere som aktivt kjøper flere funksjoner, eller populære gamere som strømmer spillingen sin.

Krav

Dobbeltgjengersegmentet oppdateres automatisk hver eller annenhver dag basert på kundedataene som foreligger. Hvis kravet nedenfor ikke innfris, kan ikke dobbeltgjengersegmentet brukes:

• Alle kildelistene du har sendt inn, må totalt ha over 1000 aktive personer som er matchet.

Hvis kravet til kildelisten ikke innfris, kan det gå opptil 3 dager før dette gjenspeiles i dobbeltgjengersegmentet, noe som betyr at annonser ikke lenger målrettes mot personene i segmentet. Du kan sjekke statusen for dobbeltgjengersegmentet for å se om det fylles ut, ikke fungerer eller er inaktivt eller fullført.

Slik lager du dobbeltgjengersegmenter

Dobbeltgjengersegmenter kan opprettes ut fra opptil ti eksisterende målgruppelister. Følg fremgangsmåten nedenfor for å lage et dobbeltgjengersegment i den nye kampanjen.

Merk: Dobbeltgjengersegmenter kan kun opprettes i målgruppedelen på siden med annonsegruppeinnstillinger. Påse at dobbeltgjengersegmentene er tilpasset de aktuelle kampanjebehovene, og at innstillingene for og navnene på segmentene er slik du ønsker.

Opprett dobbeltgjengersegmenter i nye kampanjer

Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette et dobbeltgjengersegment i en kampanje:

1. Opprett en Demand Gen-kampanje ved å følge den ordinære fremgangsmåten.
  2. Legg til en målgruppe på annonsegruppenivå.
  3. Klikk på Ny målgruppe i Målgruppe-dialogboksen.
  4. Klikk i «Legg til eller opprett et dobbeltgjengersegment»-søkefeltet og i «Dobbeltgjengersegment»-dialogboksen.
  5. Klikk på Nytt segment.
  6. Oppgi navnet på dobbeltgjengersegment i «Navn på segment»-dialogboksen.
  7. Velg minst én kildeliste fra eller last opp minst én kildeliste til Kildeliste-dialogboksen. Du kan legge til opptil 10 kildelister.
  8. Oppgi og velg landene eller regionene du vil at dobbeltgjengersegmentet skal målrettes mot, i Steder-dialogboksen.
  9. Velg «Smal», «Balansert» eller «Bred» med glidebryteren i «Dobbeltgjengersegment»-dialogboksen.
  10. Klikk på Lagre.
Merk: Siden dobbeltgjengersegmenter bygger på førstepartsdata det finnes samsvar med, deriblant app-, kunde- og nettstedsdata fra hele Google, kan det ta noe tid før det samles inn nok data til at det tydelig vises hvem som bør inngå i dobbeltgjengersegmentene. Når du har opprettet en ny kampanje, kan det ta litt tid før dobbeltgjengersegmentet som utarbeides, blir effektivt. Den anbefalte fremgangsmåten er at du oppretter kampanjen og dobbeltgjengersegmentet 2–3 dager før du publiserer kampanjen, slik at segmentet er effektivt når du skal begynne å vise annonser.

Dobbeltgjengersegmenter må utarbeides når du oppretter Demand Gen-kampanjer. Du kan se dem, men verken slette eller redigere dem, i Målgruppestyring.

Hvis du vil bruke et segment som inneholder et dobbeltgjengersegment, i flere typer Google-kampanjer, vises målgruppen som «Kvalifisert (begrenset)» for andre kampanjetyper. Grunnen til dette er at dobbeltgjengersegmenter bare kan brukes i Demand Gen-kampanjer. Resten av målgruppesegmentet forblir intakt og kan brukes i andre Google-kampanjetyper.

Legg til dobbeltgjengersegmenter i nye kampanjer

Følg fremgangsmåten nedenfor for å legge til et dobbeltgjengersegment i kampanjen:

1. Opprett en Demand Gen-kampanje, eller velg en eksisterende Demand Gen-kampanje.
  2. Legg til en målgruppe på annonsegruppenivå.
  3. Klikk på Ny målgruppe i Målgruppe-dialogboksen.
  4. Du kan velge å inkludere eller ekskludere dobbeltgjengersegmenter du tidligere har opprettet.
  5. Slik bruker du segmentet som et inkluderingselement:
    1. Klikk i «Legg til eller opprett et dobbeltgjengersegment»-søkefeltet og i «Dobbeltgjengersegment»-dialogboksen.
    2. Finn og velg det eksisterende segmentet.
    3. Klikk på Lagre.
  6. Slik bruker du segmentet som et ekskluderingselement:
    1. Klikk i «Ekskluderinger»-søkefeltet.
    2. Finn og velg det eksisterende segmentet.
    3. Klikk på Lagre.

Sjekk statusen for dobbeltgjengersegmenter

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Naviger til «Datasegmentene dine»-fanen.
  5. Du kan se statusen for segmentet i tabellen: Det er enten inaktivt eller fullført, det fylles ut, eller så er kildelisten for liten.

Rapportering

Fordi dobbeltgjengersegmenter er en type segment, fungerer rapporteringen på samme måte som med andre segmenter. Du får alle de vanlige rapporteringsfunksjonene for segmenter, slik at du ser resultatene fra de enkelte dobbeltgjengersegmentene. Deretter kan du fokusere på de mest lønnsomme.

Du kan åpne rapporter om dobbeltgjengersegmenter via Kampanjer- eller Målgrupper-menyen i Google Ads. Følg fremgangsmåten nedenfor for å åpne rapportene om dobbeltgjengersegmenter via det foretrukne menyalternativet.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Se dobbeltgjengersegmenter via Kampanjer-menyen

Følg fremgangsmåten nedenfor for å åpne rapporter om dobbeltgjengersegmenter via Kampanjer-menyen:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen og deretter på Kampanjer.
  3. Klikk på Rapporter i menyen øverst.
  4. Hold markøren over Grunnleggende i undermenyen.
  5. Klikk på Målgruppesegment i undermenyen.

Se dobbeltgjengersegmenter via Målgrupper-menyen

Følg fremgangsmåten nedenfor for å åpne rapporter om dobbeltgjengersegmenter via Målgrupper-menyen:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen og deretter på Målgrupper, søkeord og innhold.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Vis tabellen-rullegardinmenyen Rullegardinpil i Målgruppesegmenter-kortet øverst på siden.

Statistikk

Du kan få innsikt i dobbeltgjengersegmentene dine og identifisere viktige mønstre og muligheter. Du kan se statistikk om dobbeltgjengersegmentene ved å gå til Målgruppestyring i Google Ads-kontoen din og velge et dobbeltgjengersegment under «Datasegmentene dine».

Her kan du se en oversikt over segmentene inndelt etter blant annet kjønn, enheter, geografi, aldersgruppe og intensjons- og interessekategorier. Ut fra disse statistikkene blir det enklere å tolke og iverksette tiltak basert på kampanjeresultatene.

Linker til relatert innhold