Yleisön kasvattaminen samantyyppisten segmenttien avulla

Samantyyppisten segmentit ovat ryhmiä, joihin kuuluvilla henkilöillä on yhteisiä ominaisuuksia lähdelistalla olevien kanssa. Lähdelista perustuu toimittamaasi ensimmäisen osapuolen dataan, esimerkiksi asiakaskohdistuslistaan tai listaan ihmisistä, jotka ovat käyneet sivustollasi, sovelluksessasi tai YouTube-kanavallasi. Näiden tietojen avulla etsitään muita potentiaalisia asiakkaita, joilla on samanlaisia ominaisuuksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten samantyyppisten segmentit toimivat ja miten voit niitä hyödyntämällä tavoittaa potentiaalisia uusia asiakkaita ja kasvattaa yleisöäsi.

Huom. Samantyyppisten segmenttejä voi käyttää vain Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa.

Hyödyt

• Nykyisiä asiakkaita muistuttavien ihmisten tavoittaminen: Samantyyppisten segmenttien avulla voit kohdistaa mainoksia potentiaalisille uusille asiakkaille, jotka voivat olla ratkaisevan tärkeitä liiketoiminnan kasvattamisessa.
  • Valinnanvara: Voit valita kolmesta vaihtoehdosta (suppea, tasapainoinen tai laaja), jotta tavoittavuus ja samanlaisuus ovat optimaalisessa suhteessa toisiinsa.
  • Tarkkuus: Voit luoda samantyyppisten segmenttejä tiettyjen interaktioiden perusteella (esim. videon katsominen tai tietyllä verkkosivulla käyminen).
  • Ajantasaisuus: Samantyyppisten segmentti päivittyy jatkuvasti uusimpien tapahtumien perusteella, joten käytössä on aina ajan tasalla oleva lista kohdeasiakkaista.

Näin samantyyppisten segmentit toimivat

Samantyyppisten segmentit luodaan ensimmäisen osapuolen asiakasdatan pohjalta. Se sisältää seuraavat:

Tätä dataa hyödyntämällä voit tavoittaa uusia asiakkaita. Voit esimerkiksi ladata listoja asiakkaista, jotka ovat ostaneet tiettyjä tuotteita tai käyttäneet tiettyjä palveluita, ja luoda sitten samantyyppisiä segmenttejä, jotta voit tavoittaa heitä eniten muistuttavia potentiaalisia uusia asiakkaita.

Jos toimittamasi data ei täytä vaatimuksia (katso ne alta Vaatimukset-kohdasta), saat Google Adsissa ilmoituksen, jossa sinua pyydetään päivittämään segmentti.

Tapaus A

Jos haluat löytää lisää strategiapeleistä pitäviä ihmisiä, lataa lähdelista nykyisistä asiakkaistasi. Samantyyppisten segmenttien avulla voit löytää muita strategiapelien pelaajia, joilla on samoja ominaisuuksia kuin lähdelistalla olevilla.

Tavoittavuus

Samantyyppisissä segmenteissä on seuraavat tavoittavuusvaihtoehdot:

• Suppea: Suppeisiin samantyyppisiin segmentteihin yritetään saada 2,5 % käyttäjistä mainoksen kohdistusalueella. Silloin segmenteissä on käyttäjiä, jotka muistuttavat eniten lähdelistalla olevia.
  • Tasapainoinen (oletusvaihtoehto): Tasapainoisiin samantyyppisiin segmentteihin yritetään saada 5 % käyttäjistä mainoksen kohdistusalueella. Silloin tavoittavuus ja samanlaisuus ovat hyvässä tasapainossa.
  • Laaja: Laajoihin samantyyppisiin segmentteihin yritetään saada 10 % käyttäjistä mainoksen kohdistusalueella. Silloin tavoittavuus on laajin mahdollinen mutta segmentissä saattaa olla myös käyttäjiä, jotka eivät muistuta suppeassa tai tasapainoisessa samantyyppisessä segmentissä olevia.

Tapaus B

Voit itse päättää, kuinka rajattu samantyyppisen segmentin tulee olla. Riippuen siitä, millaiset konversiot ovat sinulle tärkeimpiä, voit myös ladata lähdelistan, jolla on dataa vain yrityksesi kannalta arvokkaimmista strategiapelien pelaajista. Nämä voivat olla esimerkiksi pelaajia, jotka ostavat usein lisäominaisuuksia tai joiden striimeillä on paljon katsojia.

Vaatimukset

Samantyyppinen segmentti päivittyy automaattisesti 1–2 päivän välein asiakasdatasi perusteella. Jos seuraava vaatimus ei täyty, samantyyppisten segmentti ei ole käytettävissä:

• Lähettämilläsi lähdelistoilla on oltava yhteensä yli 1 000 aktiivista henkilöä.

Jos lähdelistoja koskeva vaatimus ei täyty, saattaa mennä kolme päivää, ennen kuin tämä alkaa vaikuttaa samantyyppisiin segmentteihin ja mainosten kohdistaminen potentiaalisille asiakkaille loppuu. Voit tarkistaa samantyyppisten segmentin tilan (täydennetään, valmis, ei-aktiivinen tai epäonnistunut).

Näin luot samantyyppisten segmenttejä

Samantyyppisiä segmenttejä voi luoda enintään 10 yleisölistan pohjalta. Katso alta, miten luot samantyyppisten segmentin uuteen kampanjaan.

Huom. Voit luoda samantyyppisten segmenttejä vain mainosryhmän asetussivun yleisökohdasta. Muista varmistaa, että samantyyppisten segmentit ovat kampanjan tarpeiden mukaisia ja että olet valinnut sopivat asetukset ja nimet.

Samantyyppisten segmentin luominen uuteen kampanjaan

Näin luot samantyyppisten segmentin:

1. Luo Kysynnän kasvatus ‑kampanja tavalliseen tapaan.
  2. Lisää yleisö mainosryhmätasolla.
  3. Klikkaa yleisön valintaikkunasta Uusi yleisö.
  4. Klikkaa "Lisää tai luo samantyyppisten segmentti" ‑hakukenttää ja "Samantyyppisten segmentti" ‑valintaikkunaa.
  5. Klikkaa Uusi segmentti.
  6. Lisää "Segmentin nimi" ‑valintaikkunaan samantyyppisten segmentin nimi.
  7. Valitse tai lataa "Lähdelista"-valintaikkunasta vähintään yksi lähdelista. Voit lisätä enintään 10 lähdelistaa.
  8. Lisää ja valitse Sijainnit-valintaikkunasta maat tai alueet, joille haluat kohdistaa samantyyppisten segmenttisi.
  9. Siirrä "Samantyyppisten segmentti" ‑valintaikkunassa oleva liukusäädin suppean, tasapainoisen tai laajan kohdalle.
  10. Klikkaa Tallenna.
Huom. Koska samantyyppisten segmentit kootaan hakemalla vastaavuuksia ensimmäisen osapuolen dataasi (myös asiakasdataan sekä Googlen eri palveluista saatavaan sivusto- ja sovellusdataan), menee jonkin verran aikaa, että koossa on riittävästi dataa sen määrittämiseen, keitä samantyyppisten segmenteissä pitäisi olla. Kun olet luonut uuden kampanjan, voi siis mennä hetki, ennen kuin voit käyttää samantyyppisten segmenttiä tehokkaasti. Siksi suosittelemme, että luot kampanjan ja samantyyppisten segmentin 2–3 päivää ennen suunniteltua mainonnan alkamisajankohtaa.

Samantyyppisten segmentit on luotava Kysynnän kasvatus ‑kampanjan luomisen aikana. Voit nähdä luomasi segmentit Yleisön hallinnointi ‑kohdasta, mutta et voi poistaa tai muokata niitä sieltä.

Jos haluat käyttää samantyyppisten segmentin sisältävää segmenttiä useissa Googlen kampanjatyypeissä, yleisön kohdalla lukee muiden kampanjatyyppien yhteydessä "Hyväksytty – rajoitettu". Tämä johtuu siitä, että samantyyppisten segmenttejä ei voi käyttää muissa kuin Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa. Yleisösegmentin loppuosa säilyy ennallaan, ja sitä voi käyttää myös Googlen muissa kampanjatyypeissä.

Samantyyppisten segmentin lisääminen uuteen kampanjaan

Näin lisäät samantyyppisten segmentin:

1. Luo uusi Kysynnän kasvatus ‑kampanja tai valitse jokin nykyisistä.
  2. Lisää yleisö mainosryhmätasolla.
  3. Klikkaa yleisön valintaikkunasta Uusi yleisö.
  4. Voit myös sisällyttää tai poissulkea aiemmin luomiasi samantyyppisten segmenttejä.
  5. Näin sisällytät segmentin:
    1. Klikkaa "Lisää tai luo samantyyppisten segmentti" ‑hakukenttää ja "Samantyyppisten segmentti" ‑valintaikkunaa.
    2. Etsi ja valitse haluamasi segmentti.
    3. Klikkaa Tallenna.
  6. Näin poissuljet segmentin:
    1. Klikkaa Poissulkemiset-hakukenttää.
    2. Etsi ja valitse haluamasi segmentti.
    3. Klikkaa Tallenna.

Samantyyppisten segmenttien tilan tarkistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Siirry Omat datasegmentit ‑välilehdelle.
  5. Segmentin tila näkyy taulukossa: täydennetään, valmis, liian pieni lähdelista ja ei-aktiivinen.

Raportointi

Samantyyppisten segmentti on yksi segmenttityyppi, joten raportointi toimii samalla tavalla kuin muidenkin segmenttien kanssa. Käytössä ovat kaikki tavalliset segmenttiraportoinnin ominaisuudet, joten näet, millaisia tuloksia kukin samantyyppisten segmentti tuottaa ja voit keskittyä niihin, jotka toimivat parhaiten.

Pääset samantyyppisten segmenttien raportteihin Google Adsin Kampanjat- tai Yleisöt-valikosta. Valitse alta haluamasi vaihtoehto ja seuraa ohjeita.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Samantyyppisten segmentit Kampanjat-valikossa

Pääset samantyyppisten segmenttien raportteihin näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Klikkaa ylävalikosta Raportit .
  4. Osoita hiirellä alavalikosta kohtaa Perus.
  5. Klikkaa alavalikosta Yleisösegmentti.

Näin löydät samantyyppisten segmentit Yleisöt-valikon kautta

Pääset samantyyppisten segmenttien raportteihin näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Yleisöt, avainsanat ja sisältö.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Klikkaa sivun yläosassa olevasta Yleisösegmentit-kortista Näytä taulukko ‑avausnuolta Avausnuoli.

Tilastot

Tilastot auttavat ymmärtämään samantyyppisten yleisösegmenttejä ja tunnistamaan keskeisiä käyttäytymismalleja ja mahdollisuuksia. Näet samantyyppisten segmentteihin liittyvät tilastot, kun valitset Google Ads ‑tililtä Omat datasegmenttisi ‑kohdasta Yleisön hallinnointi ja sen jälkeen samantyyppisten segmentin.

Segmentit jaetaan täällä ryhmiin esimerkiksi asiasta kiinnostuneiden, ostoaikeiden, iän, sukupuolen, maantieteellisen sijainnin ja laitteiden mukaan. Nämä tilastot auttavat ymmärtämään kampanjoiden tuloksia ja tekemään kampanjoita koskevia päätöksiä.